Pawel978 Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Przechodził ktoś może na MiuiPolska z global dev? Jeśli tak to jak wypada MiuiPolska w porównaniu z global dev? Bateria i ogólnie działanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Nie działa skaner linii papilarnych na miui 6.4.21 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 5 minut temu, pawelek2086 napisał: Nie działa skaner linii papilarnych na miui 6.4.21 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Nawet nie tyle skaner co odblokowanie jest spiepszone, zgłosiłem to na forum miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Nawet nie tyle skaner co odblokowanie jest spiepszone, zgłosiłem to na forum miui Mam nadzieję, że to naprawią. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 a sensory ok? tzn żyroskop przykładowo już poprawiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 (edited) Hmm dziwna sprawa bo mi działa odblokowywanie, nie mogę wejść jedynie w Ustawienia->Urządzenia Bateria na minus w porównaniu do poprzedniej wersji. Edited April 24, 2016 by Goti Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 25, 2016 Author Share Posted April 25, 2016 (edited) Chyba należę do jakichś wybrańców bo u mnie odblokowanie czytnikiem działa, nie było problemów z przechodzeniem na devy, odblokowaniem, instalacją twrp, wrzuceniem roota itp itd Jak czytam forum to naprawdę czuję się jakbym miał inny telefon heh. Edited April 25, 2016 by hcboria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Chyba należę do jakichś wybrańców bo u mnie odblokowanie działa, nie było problemów z przechodzeniem na devy, odblokowaniem, instalacją twrp, wrzuceniem roota itp itd Jak czytam forum to naprawdę czuję się jakbym miał inny telefon heh. Też tak mam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikul Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 U mnie na wersji 6.4.21 również brak problemów, odblokowanie działa, bateria trzyma bez zmian do wcześniejszych wersji i mogę wejść w Ustawienia->Urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Denerwuje mnie to, bateria leci szybciej niż na poprzedniej wersji. Wiecie skąd można ściągnąć wersję 6.4.14? Bo widzę tylko możliwość ściągnięcia najnowszej wersji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 25, 2016 Author Share Posted April 25, 2016 Coś kiepsko szukasz http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Coś kiepsko szukasz http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/ Ja szukałem na miuipolska.pl, dzięki bardzo:) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolini Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Dnia 2016-04-03 o 00:26, kedar1333 napisał: Nie nie odlokowalem. Wygrałem przez miflash soft 6.3.18 I global beta. Soft ten jest spolszczony i działa idealnie bynajmniej u mnie. Ponadto jak wyżej kolega mi odpisał będą jego aktualizacje poprzez OTA, co dla mnie jest bajka. Zabawę z odblokowaniem bootloadera uważam za bezsensowna, no chyba że ktoś lubi ciągle grzebać w telefonie ☺ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Witam serdecznie , to mój pierwszy post , zakupiłem redmi note 3 pro i mam pytanko jak zrobić tego 6,36,18 bez odblokowywania bootloadera , czytam forum i nic nie chodzi u mnie / udało mi się zmienić chińskiego z polskim (jakiś syfiasty z jakim przyleciał do mnie ) roma na MIUI 7.2 Stable 7.2.3.0 (LHOCNDA) i staram się przez flash mipc suite i mi flash zainstalować paczke i przez system : couldn't verify update package ( 6,3,18 i 6,3,31) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 27, 2016 Author Share Posted April 27, 2016 @Bartolini jeśli chcesz zainstalować miuipolska to musisz mieć odblokowany bootloader, jeśli chcesz zainstalować global dev to temat o nim masz tu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolini Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 (edited) niestety błąd , dzięki za pomoc , poczekam na odblokowanie i wtedy z globalem nie będę miał chyba problemów Edited April 27, 2016 by Bartolini Link to comment Share on other sites More sharing options...
emef Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Z global stable powinieneś bez problemu przejśc na Global Dev - poprzez aplikację updater w telefonie. Przeczytaj tutaj : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 @Bartolini Coś mi się wydaje, ze brakuje Cu sterowników. Masz Qualcomma i MTP? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolini Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 (edited) tak mam qualcom /ciągle mi wyskakuje cant verify update / miałem chińczyka na starcie i zrobiłem aktualizacje przez mipc suite / mtp jak podłączam do kompa telefon to tak połączenie mam wybrane MTP chciałem zrobić jak na filmiku ale poczekam chyba na odblokowanie telefonu przez xiaomi i wtedy już będzie luz. Ustawiłem sobie fona jak miałem polski i teraz na angielskim mam wszystko ładnie. Pozdrawiam Edited April 27, 2016 by Bartolini Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Coś się dzieje z najnowszym update? Do kenzo nie ma romu Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 Po komentarzach widać, że kilku innych też nie ma. Trzeba poczekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 (edited) Po komentarzach można stwierdzić, że nie da się ściągnąć. Awaria serwera... Natomiast to redmi note 3 pro nie ma A Acid napisał w komentarzu o zawieszeniu aktualizacji Poczekamy, zobaczymy Edited April 29, 2016 by luki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Ja nadal jestem na 6.4.14 bo z tego co czytalem na 6.4.21 sa jakies bledy.. A ciekawe co bedzie na 6.4.28.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikul Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Jakieś błędy a nawet nie wiesz jakie, w moim przypadku wgrane tydzień temu i żadnych błędów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Jakieś błędy a nawet nie wiesz jakie, w moim przypadku wgrane tydzień temu i żadnych błędów. Kolego Mikul chodziło mi o błędy z odblokowaniem za pomocą czytnika linii papilarnych.. Niektore osoby zgłaszały iż nie działa prawidłowo. A to że tobie działa wszystko to nie potwierdza za dziala każdemu w 100% Poza tym instaluje miuipolska odkąd wyszło na ten telefon wcześniej korzystałem z china stable gdyż telefon kupiłem 3tyg po premierze. I uwierz mi troche błędów już w różnych romach znalazłem..nie jestem laikiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikul Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Dzięki, teraz to ja i mój telefon czuję się tak bardzo wyjątkowo... Skoro nie jesteś laikiem to też byś wgrał, działało by Ci wszystko a nie słuchał się osób które się nie znają i wgrywają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Ech... Widze za za malo jeszcze romów instalowałeś na tym telefonie.. Ja testowałem wiele romów jak tylko sie pojawiały..a stad było moje pytanie bo po tym jak wgrałem 6.4.7 i potem wrociłem do 6.3.31 to bledy z 6.4.7 wrocily spowrotem do 6.3.31 i musialem zaczynać od poczatku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Jak sadze Twoim pierwszym romem miuipolska byl 6.4.14 a dolaczyles do forum w poniedzialek a przeczytales moze 1/3 informacji o telefonie i romie na tym forum.. Gdybys czytal to wiedział byś ze np na 6.4.7 i 6.4.8 występowały problemy. Jak również problem z zasięgiem na 6.3.31. Zacząłem śledzić wątki z RN3 jak jeszcze nie wyszedł model na snapdragonie a dopiero potem pojawiło się osobne forum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikul Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Ty to powinieneś chłopie detektywem zostać, strach pisać na forum, niektórzy ludzie mają naprawdę za dużo czasu. Ktoś wie kiedy będzie nowa wersja na na kenzo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 poprzednia wersja dziala dobrze wiec mozna poczekac nawet tydzien ci bardzo niecierpliwi mysla ze przez tydzien poprawia wszystkie bledy (: to przeciez dev jedne naprawia drugie sp***rza widze takie parcie na aktualizaje wsrod nowych uzytkownikow albo jak to bylo pare miesiecy temu jak sie przechodzilo w mi4 z 4.4 na 6.0 a potem placz bo nie mozna sie cofnac zawsze mozna zrobic downgrade tylko 3ba umiesz szukac a te nie boli 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gozdziu Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 6.4.21 na rn3 pro działa całkiem stabilnie. Jedyny mankamentem jest słaby zasięg lte, który złapał mi tylko kilka razy. Czy udało się komuś zainstalować dolby atmos i viperka na wersji pro ze snapkiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Czy mógłby ktoś sprawdzić czy na nowej wersji działa żyroskop? W sensie przy automatycznym podświetleniu w bardzo ciemnym pomieszczeniu np filmy 360 stopni lub gdy wymagające użycia tego sensoru. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 poprzednia wersja dziala dobrze wiec mozna poczekac nawet tydzien ci bardzo niecierpliwi mysla ze przez tydzien poprawia wszystkie bledy (: to przeciez dev jedne naprawia drugie sp***rza widze takie parcie na aktualizaje wsrod nowych uzytkownikow albo jak to bylo pare miesiecy temu jak sie przechodzilo w mi4 z 4.4 na 6.0 a potem placz bo nie mozna sie cofnac zawsze mozna zrobic downgrade tylko 3ba umiesz szukac a te nie boli Wlasnie sky77 ja siedze na 6.4.14 bo poki co nie mam większych bledow oprocz zwiech akcelerometra i zyroskopu:) doskonale wiem jak wygladaja aktualizacje miuipolska bo nie jedna juz instalowalem i stad wiem ze rozne czasem bledy sa i dlatego poki co pozostalem przy poprzedniej aktualizacji. Poza tym nie zmienilo sie nic az tak bardzo zeby musiec juz instalowac 6.4.21. Jak rzeczywiscie cos zmienia to zainstaluje nowe aktualizacje:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
reqx Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 @gozdziu no mi się udało dzięki temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinSzq Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 @Pawel978,@marcinj6, Wyłączcie Automatyczną jasność ekranu i pozbędziecie się problemów z żyroskopem/akcelerometrem. Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinSzq Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Btw: Czy ktoś z Was mających 6.4.14 mogły sprawdzić czy telefon zwiesi się podczas odtwarzania muzyki z Powerampa? Dokładnie to wygląda tak: Odtwarzam muzykę z Powerampa mając wyłączony ekran i po jakimś czasie gdy chcę odblokować tel, to albo nie mogę odblokować go odcinkiem palca, albo trwa to długo, po czym nie mogę nic z robić na tel, bo wiesza każdą aplikację - jedyni restart pomaga. Mam 6.4.21 i do czasu kiedy nie wyjdzie 6.4.28 nie chcę się męczyć z tym bugiem - Jeśli nie występuje na 6.4.14 to bym zrobił downgrade. Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts