Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

Od początku używania telefonu miałem problem z Endomondo. Później trochę poczytałem i wydaje się, że zrobiłem już wszystko, żeby problemy nie występowałem. Faktycznie, aplikacja nie zamyka się i teoretycznie rejestruje czas jazdy :-(

W rzeczywistości aplikacja rejestruje tylko czas. Pomija zupełnie pokonaną odległość :)

• Telefon Redmi 3S
  • Rom - miui 8 6.7.4.

Ustawienia:

• Endomondo dodane do autostartu.
  • Endomondo ma przyznane uprawnienia do lokalizacji bez ograniczeń.
  • Zużycie baterii - bez ograniczeń (tak jak na zrzucie 2 posty niżej)

Co ciekawe - inne aplikacje korzystające z GPS wydają się działać poprawnie. Co ciekaw - google fit  i historia lokalizacji google również rejestruje odległości bez większych problemów.

Jeśli ktoś będzie miał pomysły gdzie jeszcze grzebnąć - będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam

M

Edited by miszku
Posted

Ustawienia - Bateria i wydajnosc - oszczedzanie baterii - wybierz aplikacje - endomondo - bez ograniczeń - lokalizacja w tle zezwól.

Wystarczy użyć wyszukiwarki.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

To też mam ustawione zgodnie z tym co wyszukalem. Sory, zapomniałm wymienić wyżej. affcf112067337c897523e2b1e67d8ab.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Sprawdzę po pracy i dam znać czy pomogło ;)

dzięki

M

Po testach. Jest trochę lepiej. Endomondo zmierzył dystans, ale zaniżył go o ok 2km. Na mapie trasa wygląda jak linia prosta co oczywiście jest bzdurą. Zresztą spójrzcie prosdena pomiary... Prędkość średnia jest wyższa od maksymalnej b9b8ca096582df2e8302bf3c14a90ab7.jpg

Jestem otwarty na dalsze pomysły:-)

Edited by miszku
Posted
Wiem, że to nie jest świetne rozwiązanie, ale może spróbuj innej aplikacji, np. Strava a potem przenoś sobie treningi na Endomondo.

W sumie na początku miałem problemy z Endomondo, ale zmiana tych ustawień wyżej u mnie pomagała. 

WIesz, te moje treningi to amatorszczyzna dla przyjemności. Nie lubię jednak jak coś nie działa.. Kiedy działać powinno. Zobaczę jeszcze co przyniesie piątkowa aktualizacja romu. Może problem "sam" się rozwiąże.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Posted
15 minut temu, cincin27 napisał:

@miszku
Moje też to czysta amatorka, ale szczerze powiedziawszy Strava wygląda dla mnie lepiej, przejrzyściej. 

Kojarzę, używałem jakiś czas temu, ale to już  OT. Od zainstalowania innej aplikacji problem się nie rozwiąże ;)))

dzieki za pomoc, dam znac jak się zachowuje endomondo po następnej aktualizacji.

• 2 weeks later...
Posted

Hej ;)

Odgrzewam temat gdyż problem dalej występuje. Co ciekawe - czasami występuje, czasami nie. Nawet jak endomondo zmierzy odległość to wyniki i tak nie sa prawidłowe (albo zaniża albo zawyża dystans. Prędkość maksymalna też szaleje). Aktualnie ma Miui 8 6.8.18.

Nikt nie ma podobnego problemu? Tylko ja się z tym zmagam ?:)

pozdrawiam

M

Posted

Do endomondo mam starego Ace 2 ale ostatnio dla testu zabrałem Redmi 3 i poprawiłem swoje rekordy ;-) . Trasa, jedno okrążenie wokół jeziora ma 6 km, na Redmi przebytą trasę wyrysowało idealnie, dokładnie tak jak w szajsungu jednak przebyty dystans = 7 km. Często korzystam z nawigacji Google i yanosika i tu do działania nie mam żadnych zastrzeżeń. 

• 2 weeks later...
Posted

A ja mam inny problem z endomondo.

Otóż GPS działa i zapisuje trasę poprawnie ale tylk ow widoku "komputera".

Gdy przełączę na widok mapy - pozycja GPS jest pokazywana prawidłowo, ale nie zapisuje mi trasy (nie rysuje kreski...).

Rom xiaomi.eu najnowszy (na 6.8.11 i 6.9.1 to samo) a endomondo 16.8.1 (też najnowsze ze sklepu...)

nawet w lte jak jest wygaszony ekrna gps jest ok i zapisuje traśe - ale jak jest na widoku mapy - d.... nie zapisuje trasy.

Napisałem do endomondo i też nie wiedzą o co chodzi...

• 8 months later...
Posted

Wątek lekko wykopaliskowy ale wszystkie inne opisujące mój problem admini poblokowali. Tak jak kilku kolegów mam problem z wyłączaniem pozycjonowania GPS w Endomondo przy wygaszonym ekranie. Wszystkie możliwe opisane na forum ustawienia są OK a i tak na trasa na mapie po jeździe na rowerze wygląda jak krzywa łamana - prowadzi przez budynek, rzekę itp - poprawna lokalizacja jest gdy ekran jest wybudzony. Co ciekawe nie mam podobnych problemów np. w czasie jazdy samochodem z AndroidAuto gdzie ekran tez jest wygaszony.

• 2 months later...
Posted

Witam

Mam ten sam problem - Endomondo nie rejestruje aktywności przy wygaszonym ekranie. Dopiero jak wybudze telefon to Endomondo nadrabia pozycję w odniesieniu do ostatniej zapamietanej i na tej podstawie określa międzyczasy itd. Czy problem zostal jakoś rozwiazany?

Posiadam telefon xiaomi 4x, miui 8.1.2 oraz najnowsze Endo że sklepu play

Posted (edited)

Redmi 4x  działa oczywiście   trzeba było   dodać do wyjątków w baterii i   ustawiłem aby lokalizacja była tylko z GPS .  Gorzej już z czujnikami  bluetooth współpracującymi z Endomondo czy Strava .

Edited by MarioPuzi
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...