Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie......

Proszę was o radę. Zamierzam nabyć redmi 3 przez Aliexpress. Dużo sprzedaje Goldway. Naczytałem się już o romach i zgłupiałem. ;(

Goldway ma podobno oszukany rom Miui 8 Global z wsparciem OTA, a nawet jeśli miałby uczciwy są podobno problemy z dużo szybciej konczacą się baterią niż na 7ce. Nie mogę znaleźć pewnej informacji na jakim romie stabilnie działa GPS. Co kupić, ewentualnie u kogo żeby mieć stabilny system (GPS i bateria)- w miarę fajnym spolszczeniem. Jeśli coś takiego nie istnieje co zrobić żeby się pocieszyć nabytkiem.

Pozdrawiam

Piotr

Posted

Po pierwsze to po co robić 2 takie same tematy. Po drugie kolega wyżej dobrze mówi. Po trzecie jak chcesz telefon bez zabawy z  wgrywaniem to kup samsunga w mediamarkcie

• Like 1
Posted

Dziękuję bergmen za info :) Już wiem za co nie przepłacać ;). Co do wersji którą byś zaproponował (z założeniem że nie będę bawił się w póżniejsze aktualizacje)

Jarekm95- co do dwóch postów wywaliło mi informację że pierwszy post zakończony błędem w wysyłaniu dlatego poszedł (z perspektywy czasu) drugi- za co                przepraszam.....

Co do uszczypliwości dotyczącej zakupu Samsunga załóż że większość osób kupujących telefony chce mieć gotowe fajne,  narzędzie pracy i nie koniecznie ma czas i ochotę grzebać w oprogramowaniu nie czując się w tym "mocny". (paru znajomych nie podniosło już systemu po grzebaniu w oprogramowaniu)- dlatego spytałem o stabilną wersję doświadczonych forumowiczów.  Pamiętaj ze  "szajsung" też jest na androidzie i okazać się może ze na innym forum niekoniecznie dotyczącym miui znajdziesz dużo dłuższe wywody akademickie dotyczącej struktury, zmian systemu i propozycji zmian sprzętowych towaru z marketu.

Posted
20 minut temu, plewy38 napisał:

Co do uszczypliwości dotyczącej zakupu Samsunga załóż że większość osób kupujących telefony chce mieć gotowe fajne,  narzędzie pracy i nie koniecznie ma czas i ochotę grzebać w oprogramowaniu nie czując się w tym "mocny". (paru znajomych nie podniosło już systemu po grzebaniu w oprogramowaniu)- dlatego spytałem o stabilną wersję doświadczonych forumowiczów.  Pamiętaj ze  "szajsung" też jest na androidzie i okazać się może ze na innym forum niekoniecznie dotyczącym miui znajdziesz dużo dłuższe wywody akademickie dotyczącej struktury, zmian systemu i propozycji zmian sprzętowych towaru z marketu.

Wiem, wiem o tym. Ale takie są fakty - albo wgrasz samemu albo masz jakieś gówno, które nawet może się wydawać że działa ok, a po jakimś czasie zauważysz  że coś nie działa.

I później piszą ludzie na forum - przecież mam xiaomi.eu czy tam globala... srala jak ktoś chce to te informacje o telefonie zmieni edytując jeden plik. A sprzedawcy instalują taki syf na potęgę - może nie działać, ważne żeby miał język polski. A że xiaomi.eu to "uznany soft" to każdy sprzedawca swoje syfmiui tak nazywa.

Posted

Z telefonami Xiaomi jest dokładnie tak jak powiedział Kuba Klawiter w porównani Mi5 vs S7. "Kupienie S7 jest jak gotowe danie, podłożone pod nos, a Mi5 coś w stylu ubieraj fartuch, idziesz kroić ziemniaki"

Posted

:)

Obejrzałem--- DOBRE, jak zwykle z Kubą,......

Pewnie bym się nie zastanawiał nad kolejnym chińczykiem, ale ta bateriaaaaaa :)

Ps. Widziałem porównania Redmi 3s vs Redmi 3 Pro, ze wskazaniem minimalnym jednak na 3s. Temat zaczynałem i byłem pewny do zakupu zwykłej 3ki bo uznałem ze za 3 Pro nie watro dopłacać, ale 3s jest tańszy i "podobno" lepszy(?)

Gdzie tkwi haczyk?. Nie jest to najlepsza opcja z tych trzech?

Pozdrawiam

Piotr

Posted

Nie rozumiem tego kombinowania. Ja kupiłem redmi 3 pro na xiaomi.com.pl. Wysyłka z polski, serwis w Polsce, system ma wgrany język polski. Bez żadnej zabawy w jakieś wymiany oprogramowania i inne bzdety.

Pozdrawiam

Rafał

Posted

Pomijając te bzdety pozostaje nam życzyć ci długiego bezproblemowego użytkowania. Pozdrawiam
A xiaomi.com.pl - życzę ci żebyś nie musiał korzystać z tego ich serwisu w Polsce.

Posted

To nie jest kombinowanie, tylko świadoma próba wybrania odpowiedniego telefonu przy jak najmniejszym prawdopodobieństwie "stracenia kasy". Co do sklepu to się nie odważę biorąc pod uwagę opinie, i wole pomimo małej różnicy w cenie zaryzykować serwis u 'pewnego' chińczyka. Z tego co wiem w Polsce nie ma oficjalnego serwisu, a nawet przedstawiciela Xiaomi. Już swojego czasu próbowałem serwisować Redmi 1s i Jiayu G4s w Polsce i wiem jaki jest "dostęp" do części zamiennych do chińskich telefonów... :|

Co do sklepu dużo mówi mi na jego temat "forum" na ich stronie i czas na oczekiwanie dostępności modeli.

Posted
Nie rozumiem tego kombinowania. Ja kupiłem redmi 3 pro na xiaomi.com.pl. Wysyłka z polski, serwis w Polsce, system ma wgrany język polski. Bez żadnej zabawy w jakieś wymiany oprogramowania i inne bzdety.

Pozdrawiam

Rafał

Zrozumiesz jak będziesz coś od nich chciał.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...