shorty1988 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi Note 3 Pro lecz mam mały problem. Po ostatniej aktualizacji (tygodniowej) coś zaczęło zżerać moją baterię np. idąc spać miałem 78% baterii budząc się było już tylko 48 %... dodam tylko że telefon ma 2 miesiące :/ wifi, bluetooth, gps wyłączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Problemy z przechodzeniem telefonu w Deep Sleep, w tematach o romach Xiaomi.eu i Global Dev są omawiane bez przerwy. Nic nie zdziałasz, trzeba czekać aż to naprawią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toruogiwara Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Ja, na nowym sofcie, odnoszę (chyba subiektywne) wrażenie, że trzyma znacznie dłużej na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HardCore v2 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 W moim przypadku bateria podczas pracy na MIUI 7 działała dłużej, po przejściu na MIUI 8 zauważyłem że bateria już tak długo nie wytrzymuje. Może to naprawią. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosmo77 Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Dnia Tuesday, August 09, 2016 o 17:16, shorty1988 napisał: Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi Note 3 Pro lecz mam mały problem. Po ostatniej aktualizacji (tygodniowej) coś zaczęło zżerać moją baterię np. idąc spać miałem 78% baterii budząc się było już tylko 48 %... dodam tylko że telefon ma 2 miesiące :/ wifi, bluetooth, gps wyłączone Polecam Wakelock Detector. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Faktycznie coś zepsuli, na miui7 bateria trzymała 3 dni a teraz po 3 godzinach zeszło już 10% a telefon cały czas leży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HardCore v2 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Nic tylko czekać na oficjalny rom MIUI 8 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 @HardCore v2 A teraz to co jest? Nieoficjalny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Mnie to chyba zawsze będzie dziwić... Sklep Google jest bogaty w wszelkiej maści skanery i programy pokazujące jakie apki broją i zjadają baterię, a i tak tony ludzi lgną na forum i zakładają 30 takich samych tematów "bo mi bateria ucieka"... No i najlepiej zwalić na MIUI, a potem się okazuje, że jakaś apka, którą sami pobraliśmy (najczęściej jakieś "fejsbuki") sobie siedzą i podjadają baterię... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HardCore v2 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 @cukru wiadomo że rozwojowa. Problem w tym że różnica w wykorzystaniu baterii pomiędzy MIUI 7 a MIUI 8 istnieje i nie ma tego co ukrywać, że to wina nowszej niedopracowanej wersji.@Nezumi nie masz racji, sam sprawdzałem mając te same aplikacje w MIUI 7 - bateria wytrzymywała dłużej, przy tym samym wykorzystaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 @HardCore v2 No dobrze, ale czy sprawdziłeś, czy pod aktu do miui8 nic Ci telefonu nie wybudza? Czy upewniłeś się, że WSZYSTKIE aplikacje pobierają tyle samo energii co na MIUI7? Wątpię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts