jukus Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 może się kiedyś komus przyda źle skonfigurowałem APN- nie ustawiłem typu APN jako mms Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Szukałem wszędzie i muszę w końcu Was zapytać. Gdzie się ustawia zapisywanie kontaktów ? (na SIM, telefon, SIM + telefon). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Szukałem wszędzie i muszę w końcu Was zapytać. Gdzie się ustawia zapisywanie kontaktów ? (na SIM, telefon, SIM + telefon). Sam chętnie się dowiem. Wg mnie nie można tego ustawić w MIUI - wszystko idzie na telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Nie tylko na telefon, ponieważ u mnie po przełożeniu karty do W995 kontakty zapisany na MIUI są widoczne. Przecież to śmieszne, jeśli nie można czegoś takiego na sztywno ustawić. Tak samo ja czekam kiedy zostanie usunięty błąd edycji kontaktu, tj: wchodzimy edycję kontaktu, zmieniamy imię "Piotrek" na "Piotrek1" i już kontakt się nie zapisze, ponieważ wyskakuje błąd o pustych polach ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Czy jest jakiś sposób aby przy wybraniu numeru automatycznie wybierał mi sim 2? Teraz muszę wybierać albo aero albo T-Mobile. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 nie jestem pewien bo mam tylko jedna sim, sprawdź w ustawieniach/zarządzanie sim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Na ROMie Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Możesz Endriu coś więcej napisać? Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Mogę http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Endriu jestem nowy MIUI jak ściągam OTA pliki to instaluje je z poziomu recovry (TWRP)? Rozumiem, że robię full WIPE instaluje ROM, później instaluje OTA pliki do najnowszej wersji. Coś pominąłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Ja ROM instaluję kompletnie inaczej chyba niż inni Ja czyszczę SDCARD + EMMC i do tego Full Wipe Co do OTA się nie wypowiem, ponieważ do tej pory korzystałem jedynie z pełnych ROMów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 czyli w tej chwili masz zainstalowany ROOM 4.1.27? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 W tej chwili mam zainstalowany najnowszy ROM Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 udało mi się, jak coś to instalujemy główny room, a później w recovery po kolei następne update-- 19 lut 2014, o 14:50 --wróciłem do stabilnej wersji. Denerwowały mnie chiński znaczki (mam ich dość po Lenovo A830). Jedna fajna funkcja jaka tam była to przypisanie karty sim do dzwonienia i sms-owania. Czy ktoś się orientuje, czy może jest jakiś moduł załatwiający ten "problem" pod np. WSM Tools? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Nie tylko to jest fajne, ponieważ na SIM2 jest aktywne 3G i to też jest fajne Ja ogólnie przykładam się do pisania jak potrafię i mnie osobiście denerwowało w tym ROMie to, że ma właśnie wiele słów nie po PL, a po drugie wiele już tych prawidłowych jest napisana z małej litery, co bardzo okropnie wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Nie ukrywam, że 3g na 2 sim by mnie bardzo urządzało. Często tracę zasięg aero2 a mogę od biedy użyć netu z abonamentu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Dokładnie takie skakanie pomiędzy slotami byłoby super. Jak pisałem wcześniej fajne jest też ustawienie domyślnej karty do dzwoniwnia i smsowania. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Możliwa jest implementacja tych funkcji do naszego MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 3G na SIM2 chyba nie, bo podobno framework nie wspiera tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Gdzie dokladnie sie ustawia domyslna karte do sms i polaczen w tym Ultimate bo jakos nie moge namierzyc? EDIT Znalazlem ale cos nie dziala, dalej musze wybierac Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Dziwne u mnie działa bez problemu. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Da się jakoś wyłączyć led oraz komunikat o niskim stanie baterii ? W ogóle jest mi to niepotrzebne i chciałbym się tego pozbyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40rozbojnik Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Da się jakoś wyłączyć led oraz komunikat o niskim stanie baterii ? W ogóle jest mi to niepotrzebne i chciałbym się tego pozbyć. Podłączam się do pytania. Dioda tylko wkurza i zużywa niepotrzebnie energię. Tapnięte z Xiaomi Hongmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Powiadomienie też jest okropne, przecież sam dobrze widzę ile mam % i na co mogę sobie pozwolić. Aż dziwne, że nie ma jakiegoś panelu sterowania tą opcją (skonfigurowałem chyba wszystkie możliwości MIUI i nigdzie tego nie widziałem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Są tacy co nie patrzą na stan baterii i powiadomienie się przydaje. Kiedyś zdaje mi się ze była opcja wyłączenia diody led. Teraz nie mogę jej znaleźć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Ok nie wnikajmy w to co kto woli, tylko właśnie w jaki sposób doprowadzić do tego, aby każdy miał wybór. Ktoś to może lubi, ale np. mnie oraz kolegę wyżej razi i chcemy się tego pozbyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Da się jakoś wyłączyć led oraz komunikat o niskim stanie baterii ? W ogóle jest mi to niepotrzebne i chciałbym się tego pozbyć. Nie ma takiej możliwości. To część systemu, nie można sobie wyłączyć byle czego. A o zużyciu baterii przez diodę nawet nie skomentuje. Wysłane z MI3 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Nie ma takiej możliwości. To część systemu, nie można sobie wyłączyć byle czego. A o zużyciu baterii przez diodę nawet nie skomentuje. Wysłane z MI3 W A była kiedyś taka możliwość wyłączenia diody led?...a może to jakiś mod był... Tak, nic nie zużywa baterii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Można wyłączyć powiadomienia jako takie, ale nie diody o niskim stanie baterii. W ogóle... po co? Wysłane z MI3 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Po to, że jest to bezużyteczne dla niektórych osób, w tym mnie. W ROMie Ultimate jest dograna apka ze sklepu, w której możemy dowolnie przypisać kolory diody i ustawić próg komunikatu baterii, np. powiadomienie przy 5% reszty baterii. Instalowałem to na Stable, ale nie działała apka (pewnie da się to ogarnąć i jeszcze to potestuję, ale chciałem się dowiedzieć czy na pewno nie da się tego zrobić bez ingerencji z zewnątrz). Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Dioda to nie żarówka. Pobór prądu jest tak znikomy że nawet nie zauważył byś różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40rozbojnik Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Co nie zmienia faktu, że jest irytująca. Przynajmniej dla mnie. Tapnięte z Xiaomi Hongmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Tak samo jak się czepialiście jakości w nagraniach rozmowy, tak tutaj poboru prądu. Tutaj chodzi wyłącznie o to, że to jest bezsensowne i powinna być możliwość wyłączenia tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 No ale bezsensowe kiedy? Codziennie rozładowujesz telefon poniżej 10% i widzisz diodę? Może... rozładowuj do 11%.-- 22 lut 2014, o 13:08 --Tak na marginesie, to patrząc na rzeczy jakie tutaj wypisujecie, czepiacie się, albo składacie propozycje ulepszeń to się dziwie, że w ogóle ktoś kupuje Samsungi czy HTC i w ogóle chce używać ich systemów. Przecież w TW czy Sense nie ma nawet połowy tylu możliwości personalizacji systemu, czy modyfikacji jak w MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Komunikat jest od 14/15% i wiele razy telefon schodzi sobie poniżej tej wartości. Wówczas wyskakują komunikaty oraz zapala się dioda. Ja nie czepiam się tego że jest, lecz tego, że powinna być możliwość jej personalizacji właśnie. Jeden jej potrzebuje, drugi jest przyzwyczajony do Nokii 3210 i jest mu zbędna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts