Jump to content

Mi4 - problem. Nie da się naładować.


bartan1002
 Share

Recommended Posts

Witam. Mam dosyć nieprzyjemny problem z moim mi4. A mianowicie nie mogę go naładować. Próbowałem różnymi ładowarkami ale się nie udało. Myślę, że to nie jest uszkodzenie wtyku microUSB bo telefon reaguje na podłączenie do ładowarki miganiem diody. Telefon uszkodził się podczas korzystania. Przez chwilę ładował się normalnie, potem nie chciał ruszyć z ładowaniem od 7%. Podłączyłem go na noc, rano po chwili korzystania się wyłączył. Przy podłączeniu do komputera wyświetla się ikonka jak przy ładowaniu, miga dioda, ale nadal 0% baterii. Co z tym zrobić?

 

Edited by bartan1002
Link to comment
Share on other sites

Miałem taki problem. Spróbuj wejść do TWRP  i zostaw aby naładował się chociaż do 30%,a następnie wyczyść dalvik i cache i włącz normalnie telefon. Powinien się już normalnie ładować.  Potem radzę zmienić Miui bo ja już tego problemu nie mam.

Link to comment
Share on other sites

1 minutę temu, seba435 napisał:

Miałem taki problem. Spróbuj wejść do TWRP  i zostaw aby naładował się chociaż do 30%,a następnie wyczyść dalvik i cache i włącz normalnie telefon. Powinien się już normalnie ładować.  Potem radzę zmienić Miui bo ja już tego problemu nie mam.

W sensie na miui 8 czy na cm?

Link to comment
Share on other sites

Też tak miałem stało się tak po 5 dniach od nowości niby się ładuje, ale nie, cały czas 0%. Ja zrobiłem tak podłączasz go do komputera i niech się chociaż trochę naładuje, następnie wchodzisz w recovery i robisz wipe(nie jestem pewny czy potrzeby ale ja zrobiłem). Następnie zostawiasz go na dłuuugo z 18h, nie włączaj go przed 100% bo wtedy ci się nie będzie ładował, teł musi być wyłączony

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, seba435 napisał:

Miałem taki problem. Spróbuj wejść do TWRP  i zostaw aby naładował się chociaż do 30%,a następnie wyczyść dalvik i cache i włącz normalnie telefon. Powinien się już normalnie ładować.  Potem radzę zmienić Miui bo ja już tego problemu nie mam.

 

1 godzinę temu, matixan napisał:

Też tak miałem stało się tak po 5 dniach od nowości niby się ładuje, ale nie, cały czas 0%. Ja zrobiłem tak podłączasz go do komputera i niech się chociaż trochę naładuje, następnie wchodzisz w recovery i robisz wipe(nie jestem pewny czy potrzeby ale ja zrobiłem). Następnie zostawiasz go na dłuuugo z 18h, nie włączaj go przed 100% bo wtedy ci się nie będzie ładował, teł musi być wyłączony

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Problem w tym, że będzie ciężko żeby się naładował choć trochę. Zostawiałem go nawet na noc i nic to nie dało

 

Link to comment
Share on other sites

31 minut temu, bartan1002 napisał:

 

Problem w tym, że będzie ciężko żeby się naładował choć trochę. Zostawiałem go nawet na noc i nic to nie dało

 

Spróbuj w TWRP wejść i tam ładować. Może pomoże (choć wątpię).

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, Szuja napisał:

Próbowałeś wyłączyć i podpiąć pod ładowarkę 2A do pełnego naładowania i potem włączyć ?

Tap z MI4

Nie mam ładowarki 2A. Tylko oryginalna i jakiś syf od Goclevera starego. Ale będę do Orange Pi kupował to sprawdzę. Choć nie wiem czy to może pomóc.

Link to comment
Share on other sites

Przed chwilą, bartan1002 napisał:

Nie mam ładowarki 2A. Tylko oryginalna i jakiś syf od Goclevera starego. Ale będę do Orange Pi kupował to sprawdzę. Choć nie wiem czy to może pomóc.

Podobny kłopot miałem z Mi3. Udało się naładować w ten sposób baterię. Niewykluczone, że Twój problem leży gdzie indziej (oby nie) ale może warto spróbować.

Link to comment
Share on other sites

37 minut temu, Szuja napisał:

Podobny kłopot miałem z Mi3. Udało się naładować w ten sposób baterię. Niewykluczone, że Twój problem leży gdzie indziej (oby nie) ale może warto spróbować.

 

37 minut temu, Szuja napisał:

Podobny kłopot miałem z Mi3. Udało się naładować w ten sposób baterię. Niewykluczone, że Twój problem leży gdzie indziej (oby nie) ale może warto spróbować.

Sprawdzę. Oby pomogło.

Link to comment
Share on other sites

Przeczytaj tam mój temat poniżej. Mi udało się właśnie naładować go ładowarka goclover Apple i jakimś zestawem co do appla był.(Szukaj ładowarki która go naładuje, proboj samochodowa) Nie wiem wkońcu co było przyczyną tego. Wgranie od nowa systemu nie pomagało. Kupiłem nową taśmę wymieniłem pomogło lecz w niej padł mikrofon założyłem stara i wszytko zaczęło działać. Strasznie dziwny jest ten przypadek.

Link to comment
Share on other sites

44 minuty temu, BlackSkill napisał:

Przeczytaj tam mój temat poniżej. Mi udało się właśnie naładować go ładowarka goclover Apple i jakimś zestawem co do appla był.(Szukaj ładowarki która go naładuje, proboj samochodowa) Nie wiem wkońcu co było przyczyną tego. Wgranie od nowa systemu nie pomagało. Kupiłem nową taśmę wymieniłem pomogło lecz w niej padł mikrofon założyłem stara i wszytko zaczęło działać. Strasznie dziwny jest ten przypadek.

Moje ładowarki nie działają, więc nie mam pojęcia czym się może udać. Wiem tylko, że nie widziałem takich problemów u żadnego producenta a tu kilka na samym forum, w krótkim odstępie czasowym. Xiaomi leci sobie w ciula.

51 minut temu, BlackSkill napisał:

Przeczytaj tam mój temat poniżej. Mi udało się właśnie naładować go ładowarka goclover Apple i jakimś zestawem co do appla był.(Szukaj ładowarki która go naładuje, proboj samochodowa) Nie wiem wkońcu co było przyczyną tego. Wgranie od nowa systemu nie pomagało. Kupiłem nową taśmę wymieniłem pomogło lecz w niej padł mikrofon założyłem stara i wszytko zaczęło działać. Strasznie dziwny jest ten przypadek.

No i czy sklep nie będzie robił problemów jak tel był rozkręcany? (przynajmniej próbowałem go rozkręcić) Bo w ostateczności go wyślę. Chciałem zobaczyć co jest grane ale miałem syfiasty śrubokręt i nie chciałem zorać do końca śrubek. A z popularnego w Polsce serwisu chcą sporą sumkę za samo wgranie nowego softu na innej baterii. Wymieniać nie będą bo dla innego popularnego sklepu zostawiają części. Co robić? ;(

Link to comment
Share on other sites

Masz dwie plomby na śrubkach takie pomarańczowe z napisem mi. Jak wbijesz w nie śrubokręt to już po gwarancji. Mi się udało je odkleić i nakleić spowrotem :) Jak telefon sciagaleś z Chin i masz ochotę czekać ponad miesiąc to wysyłaj :) Mi się to nie opłacało bo kupę czekania z 50zł za wysłki i jeszcze ryzyko że VAT zapłace bo przyszedł mi bez :) Kup śrubokręcik dobry i odłacz taśmę i podłącz może pomoże :) Według mnie te taśmy z portem ładowania są jakieś wadliwe :/

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, BlackSkill napisał:

Masz dwie plomby na śrubkach takie pomarańczowe z napisem mi. Jak wbijesz w nie śrubokręt to już po gwarancji. Mi się udało je odkleić i nakleić spowrotem :) Jak telefon sciagaleś z Chin i masz ochotę czekać ponad miesiąc to wysyłaj :) Mi się to nie opłacało bo kupę czekania z 50zł za wysłki i jeszcze ryzyko że VAT zapłace bo przyszedł mi bez :) Kup śrubokręcik dobry i odłacz taśmę i podłącz może pomoże :) Według mnie te taśmy z portem ładowania są jakieś wadliwe :/

Wbiłem śrubokręt :D Ale sklep zaproponował już zwrot kasy za naprawę. Teraz trwają ciężkie negocjacje na temat całkowitego zwrotu 8-)

Link to comment
Share on other sites

  • Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...