Jump to content

Ogólnie i porównanie z S3

marcoo

Recommended Posts

Dokładnie wreszcie ktoś to dobrze ocenił aparat z i9300 jest praktycznie identyczny jak w Xiaomi m2s 16gb/m2a, za to 32 gb wersja ma aparat z Sony 13 Mpix dużo lepszy. Mam w domu i9300 i m2a więc wiem.co pisze.

Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Okej. mam półtora miesiąca telefon więc wypowiem się co i jak:

- 32 GB pamięci w zupełności wystarcza

- Aparat porównywałem w Saturnie z Galaxy S4, IPhone 5S i Xperia Z - moim zdaniem robi lepsze zdjęcia niż S4, porównywalne do IPhone 5S, i lepsze nawet od Xperii Z mimo że optyka ta sama, nie wiem czemu.

- Ekran jest po prostu mega!! Nie widać pikseli - ekran MI2S ma subpixele (każdy pixel ma 3 mniejsze), piękne odwzorowanie koloru, świetne kąty widzenia, lepszy moim zdaniem niż Retina i Amoledy. IPS, więc ciągnie nieco przy maksymalnej jasności, więc uprzedzając pytanie, warto zaopatrzyć się w baterię 3100.

- Trzyma około 2 dni przy natarczywym użytkowaniu telefonu przy maksymalnej jasności i trybie wydajnym.

- MIUI to świetny OS. Nie mam nic do zarzucenia, mega płynny i pozbawiony zbędnych pierdół - MIUI Polska się postarała, pełny profesjonalizm i tylko jak odpracuję sobie telefon i wydatki na zimę - zadotuję za kawał dobrej roboty.

- Ponad 28000 w Antutu nawet z przekłamaniem robi wrażenie.

- Wkurza mnie, że nie ma na Androidzie optymalizacji w niektórych aplikacjach! Mimo Snapdragona 600 i 2 GB RAMu może czasem przyklatkować jakaś gra.

- Srednio zadowala mnie jakość filmów w 1080p. Jakoś dziwnie obraz rozmazuje przy szybszym ruszaniu, w 720p nie ma aż takiego efektu. Wydaje mi się, że to wina oprogramowania, ponieważ przeciez w Xperii Z nie ma tego problemu, a optyka dokładnie taka sama.

- 4,3 cala ekran idealnie się sprawdza! Nie za duży, nie za mały! Rozdzielczość 1280x720 pomaga tutaj bardzo! A, miałem miesiąc i nie porysował się, ale teraz na wszelki wypadek założyłem folię.

- Rozmiar telefonu w oryginale (z baterią 2000) delikatnie większy niż IPhone 5.

- Jest dość ciężki z baterią 3100 i gruby na centymetr - mi osobiście to nie przeszkadza.

- Jakość dźwięku mogłaby być lepsza, natomiast Viper sporo pomaga i jest dołączany do ROMu MiuiPolska, i łagodzi tą wadę. Ale żeby czuć jakość z Viperem, na prawdę musisz mieć słuchawki wysokiej jakości. Inaczej Viper tylko przeszkadza.

- Jestem w PLAY i nie mam problemu z zasięgiem, przesyłem danych czy MMSami - wszystko działa.

I na koniec - S3 się chowa przy tym telefonie. Trzeba mieć go w ręku, żeby docenić, co się trzyma, poważnie. Nie żałuję ani złotówki jak narazie :)

Na prośbę mogę wkleić zdjęcia robione na moich ustawieniach.

O taką recenzję mi chodziło , dzięki wielkie dowiedziałem się tutaj właściwie wszystko co chciałem wiedzieć (choć o ten play to jeszcze będę męczył - bo sieci nie zmienie:P)

O pamięć się bardzo martwiłem mimo wszystko - szkoda, że brak sd ale 32 GB powinno mi wystarczyć

baterię od razu kupię raczej mocniejszą

Grubość mi nie przeszkadza, rozmiary ma idealne - początkowo chciałem kupić galaxy s4 mini ze względu na rozmiary ale za tą cenę wolałem s3 a teraz bardzo interesuję się tym modelem - tylko wersja 32 GB i powiększona bateria

Jeśli mógłbym prosić nie tylko o zdjęcia ale i o krótki filmik jak wygląda jakość video - bo na zdjęciach mi bardzo zależy a video to raczej dodatek - ale jakość nie może być mega tragiczna i zakładam , że nie jest tak źle

Dostałeś dodatkową folię w zestawie ? czy dodawane są też inne obudowy czy to wszystko trzeba dodatkowo zakupić ?

Większa bateria 3100 wymusza zmianę obudowy na większą tak ? czy ona jest w zestawie ? skąd ta większa obudowa , sry za może głupie pytanie ale wolę się wypytać niż potem ubolewać:P

A i jeszcze jedno pytanie czy telefon jest standardowo w j.Polskim bo czytałem , że oni wgrywają język taki jak jest w wysyłce i była w liście podana również Polska ale wolę zapytać bo w ich znaczkach to nawet zmiany języka bym nie znalazł.

W oryginalnym zestawie masz telefon, ładowarkę, kabel, papierki, pudło. Można kupić inne akcesoria. Większą bateria jest dostępna z obudową do niej, jest parę rodzajów obudów.

Z akcesoriami zapraszam do mnie ceny gwarantuje niższe niż na ibuygou, tylko oryginalne akcesoria.

Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka

"- Srednio zadowala mnie jakość filmów w 1080p. Jakoś dziwnie obraz rozmazuje przy szybszym ruszaniu, w 720p nie ma aż takiego efektu. Wydaje mi się, że to wina oprogramowania, ponieważ przeciez w Xperii Z nie ma tego problemu, a optyka dokładnie taka sama."

wylacz stabilizacje obrazu w opcjach... dziala to tylko jesli nagrywasz konkretne miejsce, niweluje drgania reki ale poza tym to niestety tragedia, zdecydowanie lepiej to wylaczyc

co do baterii, na dzien roboczy w zupelnosci wystarczy 2000mAh (ekran wlaczony ~5h) ;) przy wiekszej baterii jesli masz nudna prace to 8h powinien nawet wytrzymac ;p

Na prośbę:

Sampel w 1080p. robiony przed chwilką w pokoju:

http://www65.zippyshare.com/v/75565089/file.html

Dzięki , jak dla mnie jakość jest dobra choć stabilizacja tragiczna o ile jest jakaś , delikatny ruch telefonu - ekran skacze:D ale sama jakość video jest ok - dla mnie spokojnie wystarczy a nawet więcej niż się spodziewałem :)

Mam do was jeszcze kilka pytań bo czytan czytam i nie mogę znaleźć informacji

1.Jak to jest z tą reklamacją, reklamował już ktoś produkty Xiomi z ibuygou.com ?

Na forum android , znalazłem 2 tematy ale świadczą raczej o tym, że z reklamacją kiepsko:

http://forum.android.com.pl/f381/reklam ... on-352688/

drugi temat mi umknął , jak znajdę to wstawię

2.Ktoś wie jaka jest maksymalna jasność wyświetlacza ?

Powinno być w specyfikacji technicznej, jak nie to czy widać wyraźnie na dworze jak było jeszcze słonecznie?;D

3.Czy tam jest szkło gorilla glass czy dragon trail - bo czytałem na jednej stronie , że gorilla a dragon na drugiej , w specyfikacji coś powinno pisać

jak nie wiecie to powiedzcie czy rysuje się wam ekran, czy macie porysowany w w jakim czasie użytkowania?

4Jak to jest z tym Miui , mając MI 2s jestem "zmuszony" do używania nakładki MIUI ?

Tzn , czy mógłbym np. wgrać CyanogenModa ?

5.Ktoś próbował odblokować LTE ? da się ??

6. Albo częstotliwość 900 , czytałem, że jest możliwość:D

7.Jak wygląda sprawa aktualizacji - wiem, że MIUI jest aktualizowane co tydzien, ale jak długo są wspierane aktualizacje , czy np. za 3 lata będzie wsparcie dla MI 2s?

8.Rozumiem, że aktualizacja jest tylko MIUI czyli sam android nigdy nie będzie nowszy albo na pewno nie będzie aktualizowany na bieżąco tylko z sporym opóźnieniem ? dobrze rozumuje?

9.Przyznam , że dopiero raczkuję w sferze smartfonów XXI wieku :D co pewnie widać, powiedzcie mi czy model np. Galaxy s3 który też ma wsparcie MIUI tak samo ma aktualizacje co tydzień i takie samo wsparcie MIUI , są te same uaktualnienia , czy tylko jakieś określone dodatki do tego modelu

Właściwie to tyle co chciałbym zapytać puki co, już sporo się dowiedziałem o tym modelu i jak na razie większość na plus

Sorki, że tyle pytań i w podpunktach ale tak chyba jest wygodniej niż walnąć jeden niesformatowany tekst na pól strony ;p

Nikogo nie zmuszam do odpowiedzi na wszystko, ale miło by było gdybym i te informacje jakoś "wydobył"

Dalej można pisać porównanie do S3 w tym temacie i jakieś informacje nawet które nie są w podpunktach, które dotyczą modelu MI-2S , co rozjaśniło by mi pogląd na ten telefon.

Ad2. Dla mnie tam jest jasno i wyraźnie.

Ad3. Dragon Tail, jak na razie się nie zarysował a mam od końcówki października i jakoś specjalnie nie dbam.

Ad4. Jak jest port to tak - chociaż MIUI jest fantastyczne i tylko dla niego kupuje się w sumie fon Xiaomi :P

Ad5. Tak odblokuj coś co jest hardware'owe a nie software'owe...

Ad6. Po co? Wszystko działa bdb bez tego...

Ad7. NA pewno lepiej niż w szajsungu - M1S ma jeszcze wsparcie :P

Ad8. Tak będzie z opóźnieniem gdyż trzeba sprawdzić stabilnosć itp itd - co innego jakby to był Nexus gdzie Google tworzy system pod dane podzespoły i przy okazji testowana jest stabilność więc gdy wychodzi nowa wersja Androida to jest od razu na Nexusy :P

1. Ktoś z forum reklamował na ibuygou.com zapłacił za wysyłkę EMS do ibuygou, pośrednik wysłał telefon do xiaomi. Telefon wrócił naprawiony koszt przesyłki zwrotnej pokryło ibuygou.com.

2.W słoneczne dni wszystko widać. W porównaniu do i9300 z super amoledem. Retina xiaomi jest duzooo jaśniejsza.

3. Dragon trail, szkło rysuje się to normalne lecz tylko delikatne rysy które są niezauważalne. Chyba ze go sam porysujesz.

4. Wg mnie kupując xiaomi, kupujemy je żeby korzystać z miui, nie chcemy miui, kupujemy nexus 4.

5/6. A da się odblokować napęd 4x4 którego nie ma ? Częstotliwość nie potrzebna do codziennego użytku. Chyba ze lubisz cyferki.

7. Wszystkie telefony xiaomi maja do dziś wsparcie.

9. i9300 Nie ma stabilnych Romów miui, jego aktualizacja skończy się z wejściem miui v6.

Do xiaomi masz mega duży wybór akcesoriów.

Nie ma porównania i9300 to złom przy m2a/s

I9300 ramka - największą tragedia tego telefonu, wykonana beznadziejnie z czasem farba się wyciera.

Tylna klapka i napis Samsung srebrny. 3 dni po zakupie odpadły literki (które były naklejone) śmiechu warte, myślałem ze jest pomalowane.

Grafika - tandeta. Xiaomipiston ma 2x bardziej wydajna. Procesor jeszcze ujdzie

Amoled moze być, lecz widać pixelki malusienkie ale OLED tak ma.

Na plus w i9300 pojemność + możliwość rozbudowania pamięci karta SD,

Możesz kupić w Polsce.

Jak dla mnie wyświetlacz większy na plus.

Wsparcie Samsung którego nie ma.

Reszta wg mnie same minusy.

Kupilem i9300 w kwietniu, oddając go dziewczynie miesiac temu producent przez okres 7 MSC nie przeprowadził żadnej aktualizacji.

Wysłane z mojego MI 2A

1. Nie wiem.

2. Doskonała widoczność nawet w słoneczne dni. I genialne kąty widzenia.

3. Dragon Trail. Ostre użytkowanie z mojej strony przez półtorej miesiąca, zero rysek, ale i tak nakleiłem folię.

4. Nie ma przymusu, ale MIUI to najszybszy i najprzyjemniejszy Android jakiego widziałem. ;) Zresztą też po to też kupiłem telefon MI.

5. Nie ma LTE i nie będzie. W Polsce musiałbyś spać pod nadajnikiem. Inaczej LTE to tylko gówno. ;) Poza tym transfer wysypie Ci się w momencie. Myślę że między 42, a 100 mb prędkości, aż tak nie odczujesz przy korzystaniu.

6. Mam PLAY i nie mam problemu nigdzie.

7. Aktualizacje co piątek tutaj, wsparcie dla telefonów Xiaomi od początku. Nawet MI1S ma wsparcie.

8. MIUI to nakładka na androida, skutecznie go modyfikująca, bardzo intuicyjna i prosta w obsłudze, wywala parę pierdół, i dodaje parę oryginalnych i świetnych rozwiązań - telefon płynnie chodzi i ma niezłego kopa. Android 4.4 na MIUI zapowiadany na przełom lutego i marca podobno.

9. Nie wiem, nie orientuję się.

8-)

• 3 weeks later...
Zastanawiam się nad zakupem tego modelu , proszę o więcej informacji na jego temat ;p

...

8.Jak wygląda jakość wykonania - sam plastik , coś trzeszczy ?

...

Gdyby kogoś interesowało.

Tylna klapka w mi2s jest wykonana z cienkiego plastiku, po ściągnięciu jej bez problemu się ugina jeśli zacznie się ją ściskać 2 palcami.

Po założeniu klapki, trzeszczy w wielu miejscach, nawet przy zwykłym odblokowywaniu telefonu. Boczne przyciski są dość kiepskiej jakości.

Wszystkie te wady wynikają z słabej jakości tylnej pokrywy, oprócz tego reszta wydaję się ok. Może da się kupić coś lepszego co by nie trzeszczało.

Telefon oryginalny.

###

Radze od razu wyrzucić do kosza tą przejściówkę na nasze gniazdko, którą dodaje ibuygou.

Gdyby kogoś interesowało.

Tylna klapka w mi2s jest wykonana z cienkiego plastiku, po ściągnięciu jej bez problemu się ugina jeśli zacznie się ją ściskać 2 palcami.

Po założeniu klapki, trzeszczy w wielu miejscach, nawet przy zwykłym odblokowywaniu telefonu. Boczne przyciski są dość kiepskiej jakości.

Wszystkie te wady wynikają z słabej jakości tylnej pokrywy, oprócz tego reszta wydaję się ok. Może da się kupić coś lepszego co by nie trzeszczało.

Telefon oryginalny.

###

Radze od razu wyrzucić do kosza tą przejściówkę na nasze gniazdko, którą dodaje ibuygou.

Kiepskiej jakości tylna klapka? Nie.zartuj. Może trafiłeś na jakąś uszkodzoną... Albo sam ją popsules sciskaniem. U mnie nic nie trzeszczy plastik jest porzadny gruby 3x grubszy w porównaniu do plastiku z i9300.

Wysłane z mojego MI 2A

Chyba ktoś inny tutaj żartuje pisząc, że ten plastik jest "porządny i gruby". Jest cienki i nie widzę powodu, żeby to ukrywać. Poprzednio miałem lumię 620 ale zmieniłem ze względu na pewne błędy WP, tam klapka jest gruba, nie ugina się tak jak w mi2s i same boczne przyciski są znacznie lepszej jakości - łatwiej się wciskają oraz są sztywniejsze dusząc na krawędzi.

Ta pokrywa trzeszczała od samego początku.

Chyba ktoś inny tutaj żartuje pisząc, że ten plastik jest "porządny i gruby". Jest cienki i nie widzę powodu, żeby to ukrywać. Poprzednio miałem lumię 620 ale zmieniłem ze względu na pewne błędy WP, tam klapka jest gruba, nie ugina się tak jak w mi2s i same boczne przyciski są znacznie lepszej jakości - łatwiej się wciskają oraz są sztywniejsze dusząc na krawędzi.

Ta pokrywa trzeszczała od samego początku.

... Bez sensu jest ta dyskusja wielu ludzi ma tutaj Xiaomi i chyba nikt nigdy nie pisał tak o klapce. Wg mnie jest porządna, plastik jest gruby, przyciski wciskają się bardzo dobrze wszystko jest dopasowane i nic nie trzeszczy. Jak byś mial klapke która się nie ugina w tej konstrukcji ciekaw jestem w jaki sposób byś ją zdjął. Podwazal srubokretem?

Wysłane z mojego MI 2A

Lumia 620 ma grubszą i sztywniejszą klapkę i podobny sposób mocowania, nie ma w niej problemów z jej zdejmowaniem.

Mój mi2s jest oryginalny i pokrywa trzeszczy dość porządnie w wielu miejscach - nawet odblokowując bocznym przyciskiem, więc w tej kwestii jakość nie jest taka jak niektórzy piszą. W przeciwieństwie do innych ja nie staram się ukrywać wad w przedmiotach, które kupuje. Pisząc o wadach WP w Lumii już zarzucano mi wiele razy, że tego telefonu w rękach nie miałem, więc nie mam zamiaru tracić czasu na to.

U mnie tam lekko skrzypi po przeciwnej stronie miejsca gdzie mam przyciski, ale żeby to usłyszeć muszę użyć "trochę więcej" siły niż zazwyczaj wiec nie przeszkadza mi to - mam jeszcze klapkę szarą na zamianę jakby ta biała się bardzo podniszczyła, ale jeszcze nie sprawdzałem jak z nią jest :)

Co to twojego przypadku, może źle zamocowałeś klapkę - ja zawsze staram się porządnie ją założyć ;) Albo trafiłeś na taki egzemplarz niestety :(

Myślę że trzeszczenie wynika z tego jak dana obudowa była wykonana. Być może były wadliwe partie. Ja mam ciemno niebieską i nic nie skrzypi.

Aczkolwiek można podklejac taśmę w miejscu skrzypienia by wypełnić lukę. Tak robiłem na Nexusie S.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Przesiadlem sie z s3 na mi2s (chociaż przedtem testowałem również inne telefony), i muszę powiedzieć że mi2 ma duuzo lepszy zasięg ;) w domu s3 zawsze musiała leżeć przy oknie żeby złapać zasięg, a mi2 łapie gdzie chce ;D

Pewnie ten telefon zaskoczy mnie jeszcze nie raz ;)

Jakby ktoś chciał jakieś porównania\testy\opinie między mi2s 32gb, a s3, s2 note 2 to pisać ;)

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

...

Aczkolwiek można podklejac taśmę w miejscu skrzypienia by wypełnić lukę. Tak robiłem na Nexusie S.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Z tą taśmą może być problem chociaż spróbuje, tylna klapka trzeszczy w różnych miejscach, jak poduszę w okolicach gdzie trzeszczy, to to trefne miejsce zaraz przeniesie się gdzieś indziej ;)

Mam małą prośbę, możecie ściągnąć androbench i podać jakie wyniki wychodzą? Po ściągnięciu w settings trzeba ustawić oba pliki na 100MB.

http://blog.pclab.pl/mieszko/Dlaczego.m ... czasie,312

Jakby ktoś chciał jakieś porównania\testy\opinie między mi2s 32gb, a s3, s2 note 2 to pisać ;)

Dzięki ja już się zdecydowałem i na początku stycznia planuję zakupić choć po cichu liczę, że cena troszkę spadnie, bo chce trochę dodatków nakupić :P

Już widzę fajną promocję ale na 2 smartfony mi2s i hongmi , może więc troszkę cena spadnie w nowym roku na samo mi2s lub z dodatkami.

Jeśli nie to i tak kupię, choć widzę, że ostatnio coraz częściej pojawiają się wpisy o płaceniu cła ale co mi tam.

Możesz kupić w obecnym zestawie: Mi2s + hongmi za ~jakieś 500$, opchnąć hongmi za 800zł i masz w dobrej cenie mi2s :)

// Małe porównanie między m2 a s3

Porównywałem dziś kamerki S3 - Mi2s 32GB.

Oba robią podobne zdjęcia, chociaż mi2 trochę słabiej łapie focusa, S3 robi trochę lepsze zdjęcia przy słabszym oświetleniu bez flash, oba podobnie przy zdjęciach z flashem, lecz S3 bardziej 'lubi' ruchome obiekty (fotki dzieciom np. :) )

Filmiki lepsze kręci S3, do tego kolory lepsze, lecz takiej samej długości i podobny film na S3 waży 3x tyle co Mi2s.

Moi zdaniem aparat lepszy w S3.

W ogólnym użytkowaniu oba modele są prawie na równi.

- Mi2 z łatwością można używać jedną ręką, jednak ta śliska obudowa... telefon aż się prosi o inną obudowę/pokrowiec. Wystarczy że za lekko chwycimy telefon i może nam się wysunąć z rąk.

- S3 trochę trudniej ogarnąć jedną ręką, ale jest cieńszy, i po długim jego użytkowaniu mogę również swobodnie korzystać z niego jedną ręka - jakoś lepiej mi się go trzyma w ręku

- RAM - tutaj Mi2S duuużo lepszy. Grałem wieczorem w gry (candy crush i jakieś zombie), później fb, sms, następnego dnia ok. południa odpaliłem jedną z nich i co? grałem od tego samego momentu, jakby się wcisnęła pauza. W S3 już po samym odpaleniu FB gra by się od nowa włączała

- ogólne działanie i prędkość, tu Mi2s lepszy, ale w S3 nie ma żadnego dyskomfortu, chodzi jak powinien, nie zacina, jednak w Mi2 wszystko ciut płynniejsze

- Gry działają podobnie

- Dźwięk - wg. mnie lepszy na Mi2s, na głośnikach na max głośności miło się słucha, czysto i wyraźnie, a S3 już trochę mniej

- Bateria - podobnie, równie szybko się ładuje, i rozładowuje

Rozmowy telefoniczne podobne, ale zauważyłem lepszy zasięg w Mi2s (w miejscach gdzie S3 nie miał zasięgu, Mi2 ma 2 kreski)

SMSy lepiej mi się pisze na S3, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia.

W m2 brakuje mi fizycznego klawisza MENU, albo jakieś funkcji odblokowania ekranu oprócz klawisza POWER / VOLUME. W S3 można sobie jednym palcem odblokować ekran klikając na klawisz MENU, gdy ten leży na stoliku, w Mi2s musimy go wziąć do ręki, albo u żyć przynajmniej 2 palców

Ekran w Mi2 wydaje mi się bardziej wyraźny, jednak bardziej pasowały mi kolory AMOLEDa

// Jest to moje obiektywne porównanie, nie używałem do tego żadnych specjalnych benchmarkowych/porównawczych programów

S3 obecnie nie mam więc nie sprawdzę żadnym programem, ale mogę napisać coś od siebie jak zwykle :)

Mamy na uczelni sieć eduroam, S3 wiecznie się do niej łączył, albo wcale, czasami nawet jej nie widział chociaż siedziałem 20 metrów od routera.

Na Mi2 połączył się od razu, nawet nie musiałem nic w ustawieniach wpisywać (pewnie zapamiętał ustawienia z s3).

Za to w domu podczas grania przez wi-fi Mi2 potrafi się rozłączyć kilka razy na godzinę, gdzie S3 śmigało cały czas bez problemu. (może to wina trybu oszczędnego, z którego przeważnie korzystam?)

Na odległość oba telefony działają tak samo (w podobnych odległościach od domowego routera traciły sygnał)

Rozłączanie WiFi miałem kiedyś na samym początku gdy były pierwsze romy MIUi v4 dla mojego MI-2 (użytkownicy MI2S nie mogą tego pamiętać ;P).

Wtedy problem rozwiązał kolejny update modemu (wraz z kernelem). Sprawdź czy jest różnica na MiCore lub ze zwykłym.

Ponadto zmień kanał Wi-Fi w routerze na taki by być "jak najdalej" od otaczających sieci (jak mieszkasz w bloku to może być problem).

Zobacz też czy nie masz czasem włączonej opcji "Unikaj słabych połączeń" w ustawieniach Wi-Fi.

• 4 weeks later...

Właśnie dzisiaj dostałem Lumie 920 (abonament orange z rabatem, więc grosze będę płacił).

Wcześniej miałem Lumie 620 - jej wykonanie mimo wszystko było lepsze od mi2s. Grubsza obudowa, wygodniejsze przyciski ale problemy z baterią mnie tak denerwowały, że oddałem ją siostrze za darmo. Teraz jak trzymam w ręce L920 to zastanawiam się czy nie sprzedać mi2s.

Lumia: http://imgur.com/a/TWxMV#0

mi2s (tryb nocny, HDR, flash) zdjęcia ogródka są w 10mpx i jakości dobra oraz 13mpx i bardzo dobra jakość: http://imgur.com/a/HwmSQ#0

Ekran jest lepszy w mi2s, biel jest biała i bez ziarna. W Lumi ekran jest ziarnisty po przyjrzeniu się oraz kolory trochę cieplejsze, biel trochę pomarańczowa. - sprawdzane na maksymalnej jasności w obu telefonach.

Zastanawiam się nad zakupem tego modelu , proszę o więcej informacji na jego temat ;p

1.Jak z zasięgiem w sieci Play - słyszałem , że telefon nie obsługuje pasma 900 obsługiwanego przez play - czy w zw. z tym są problemy w tej sieci ?

2. Jak spisuje się aparat - ma ktoś jakieś zdjęcia wykonane tym modelem , lub wie , gdzie mogę znaleźć?

Czy taki galaxy s3 z 8Mpix robi lepsze fotki ?

3.Jakość dźwięku i jego głośność jest dobra?

4.Jak wygląda jakość nagrywania filmów - najlepiej w porównaniu do jakiegoś modelu ;p

5.Nie za bardzo się znam ale co mi daje nakładka MIOI i cotygodniowe aktualizacje

6.Jak długo są wspierane modele Xiaomi ?

7.Aktualizacje są osobno z MIOI i nowy andriod czy na czym to polega dokładnie ?;p

8.Jak wygląda jakość wykonania - sam plastik , coś trzeszczy ?

9.Jak spisuje się bateria , wystarczy na cały dzień w tym 3h oglądania filmów , powiedzmy 100 smsów, kilka minut rozmowy i 2h przeglądania internetu ?

10. Czy 32 GB wbudowane bez możliwości rozszerzenia wam wystarczają ?

11..Jak ten telefon wypada waszym zdaniem na tle samsunga galaxy s3 - tu prosiłbym troszkę się rozpisać bo odpowiedź "jest ok" jest dla mnie niewystarczająca;p

1. Nie ma problemu. Play działa także na innej częstotliwości. W miastach zawsze jest zasięg. W górach lub puszczy przełączy się na roaming krajowy.

2. S3 robi gorsze fotki.

3. Zależy jak dla kogo. Melomanem nie jestem. Dla mnie jest OK.

4. Raczej nędzne, ale to norma dla smartfonów. W porównaniu do kamer - beznadzieja, a jeśli porównać do innych smartfonów to trochę powyżej średniej.

5. Temat rzeka. Nakładka jest wygodna niż jakakolwiek inna w świeci Androida. Trochę wzoruje się na iOS'ie i wprowadza trochę własnych ugododnień. Ogólnie da się polubić.

6. Bardzo długo - szybciej telefon się zestarzeje i sam zechcesz wymienić. Oczywiście dotyczy to tylko modeli premium (MI2/2S/3).

7. Trochę nieskładne pytanie. MIUI v5 jest na Androidzie 4.1 - cotygodniowa aktualizacja MIUI nie zmienia wersji Androida. Podobno MIUI v6 będzie na Androidzie 4.4.

8. Nic nie trzeszczy. Wykonanie bez zastrzeżeń.

9. Na przytoczony scenariusz użytkowania wystarczy. Sam miałem powiększoną, więc starczało na dłużej (ponad 2 dni).

10. Mi wystarczało (a nawet dużo było niewykorzystane). Tobie też pewnie wystarczy.

11. Nie będę dużo pisał. Jak dla mnie S3 nie ma startu do MI2S. Praktycznie w żadnej kategorii nie ma nawet małej przewagi, a w wielu jest daleko w tyle.

Odpowiedzi na podstawie używania MI2S. W MI2 jest pewnie podobnie,

"S3 robi gorsze fotki." Dobre :DDD

Miałem porównanie. Różnica jest niewielka, ale jednak te z Xiaomi wyglądają lepiej (tak twierdzi wielu moich znajomych, w dużej części nietechnologicznych). Jak dla mnie oba są akceptowalne. Poza tym są w necie fotki wykonane jednym i drugim urządzeniem więc każdy może sobie porównać i wyrobić własną opinię.

Długo się męczyłem z mi2 podczas robienia zdjec do jednej aukcji (np. Podczas zdobienia zdjęcia ryski na telefonie), próbowałem ze wszystkimi ustawieniami aparatu oraz oświetleniem, a itak nie wyszło to tak jak powinno. W przypadku s3 wyszło pięknie za drugim razem bez żadnej ingerencji w ustawieniach itp.

Ciężko powiedzieć że jeden model robi gorsze zdjęcia od drugiego, ale w przypadku s3 jakos łatwiej robić wyraźne zdjęcia

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Długo się męczyłem z mi2 podczas robienia zdjec do jednej aukcji (np. Podczas zdobienia zdjęcia ryski na telefonie), próbowałem ze wszystkimi ustawieniami aparatu oraz oświetleniem, a itak nie wyszło to tak jak powinno. W przypadku s3 wyszło pięknie za drugim razem bez żadnej ingerencji w ustawieniach itp.

Ciężko powiedzieć że jeden model robi gorsze zdjęcia od drugiego, ale w przypadku s3 jakos łatwiej robić wyraźne zdjęcia

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Może w MI2 jest wyraźnie słabszy aparat niż w MI2S 32GB.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...