QMiui 12 Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Mam do Was pytanie , jak działa wam LTE na dwóch kartach, otóz od paru dni mam mały kłopot z jednym slotem -w pierwszym jest karta T-Mobile w drugim PLAY. Od początku nie było żadnych problemów , na którą kartę bym nie przełączył pyk i było LTE teraz od dwóch-trzech dni 4G w tych samych miejscach mam tylko na PLAY na T-Mob mam tylko H+. Sprawdzałem w Ustawieniach-Sieci komórkowe i SIM-T Mobile(karta problemowej sieci)-Preferowany typ sieci-jest Preferowane sieci LTE(4G) a pracuje na H+ zasięg pokazuje mi MAX Dzisiaj z kolei kolega który posiada Sony pokazywał mi u siebie też w PLAY że przy niepełnym zasięgu trzyma mu 4G a na moim MI4S leżącym obok nawet na karcie PLAY brak LTE, teraz w domu gdzie zawsze miałem 4G na obydwóch kartach mam tylko na karcie PLAY ,czy wy też macie takie problemy z LTE ,czy są jeszcze jakieś ustawienia gdzie można to sprawdzić lub ustawić?czy mam po prostu problem z modemem LTE w telefonie chociaż to chyba nie możliwe bo to chyba jeden modem jest przełączany do wybranej karty.na jakim paśmie działa LTE sieci T-Mobile? Link to post Share on other sites
Nezumi 2,096 Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Prawdopodobnie jakiś problem u T-mobile... Jeżeli Play działa to... cóż.. Link to post Share on other sites
QMiui 12 Posted August 4, 2016 Author Report Share Posted August 4, 2016 Też mam takie podejrzenia ale jak na złość naokolo znajomi mają PLAY lub coś innego a jeżeli używają tmobile to nie intrnet (tak,tak są tacy!)no nic będę dalej próbował ale w innych lokalizacjach.No a następne pytanie które zadalem-czy są jeszcze jakieś inne ustawienia które można sprawdzić(to moje pierwsze Miui)Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Nezumi 2,096 Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Jeżeli wcześniej działało, to nie, nic więcej ne sprawdzisz, w telefonie ustawisz jedynie preferowaną sieć i APN, reszta zależy od operatora/kartySIM Link to post Share on other sites
don_kamillo 205 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 12 godzin temu, QMiui napisał: Też mam takie podejrzenia ale jak na złość naokolo znajomi mają PLAY lub coś innego a jeżeli używają tmobile to nie intrnet (tak,tak są tacy!)no nic będę dalej próbował ale w innych lokalizacjach.No a następne pytanie które zadalem-czy są jeszcze jakieś inne ustawienia które można sprawdzić(to moje pierwsze Miui)Pozdrawiam. Jeśli mają Play, to przecież mogą na sztywno ustawić sobie operatora. Będą wtedy korzystać z nadajników TMobile. Link to post Share on other sites
QMiui 12 Posted August 6, 2016 Author Report Share Posted August 6, 2016 (edited) Właśnie wygrzebałem w internecie info o takiej o to perełce w T-Bajzel że w mojej taryfie czyli FriiMix LTE jest wyłączone ,max to H+ aż mi się wierzyć nie chce bo 2-3 tygodnie temu było ok(od tego mniej więcej czasu jadę na PLAY-LTE jest)Znalazłem parę postów na ten temat ale nie wiem ile w tym prawdy.Zadzwoniłbym do pomocy technicznej ale chyba każdy zna ich złodziejskie praktyki- prawie 3 zł za minutę aby posłuchać muzyczki,trzeba będzie im podziękować. Sprawa się wjaśniła,napisałem do pomocy technicznej wczoraj a dzisiaj rano zostałem poinformowany mailem i sms-em o włączeniu LTE,nie wiadomo dlaczego system operatora wyłączył mi to tak więc wszystko jest ok z telefonem(blady strach jednak na mnie padł)Przepraszam za zamieszanie,można zamknąć temat jako szczęśliwie rozwiązany.Podziękowania dla działu Pomocy T-Mobile. Edited August 7, 2016 by QMiui Rozwiązanie problemu Link to post Share on other sites
Recommended Posts