Piotrek K. Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) Przepraszam jeśli będę denerwował ludzi którzy czytali już wypociny takich zielonych jak ja.... Kupił XIAOMI i nie wiem co zrobić żeby gadać do niego i żeby pisał SMS, żeby wgadywać do nawigacji adresy itp. Ktoś coś pomoże? Kupiłem sprzęt kilka dni temu - Android 5.1.1 LMY47V, MIUI Global 7.3 7.3.2.0., baza android LMY47V. Czy ltoś mógłby łopatologicznie dopomóc poszukującego oświecenia w tym temacie czyli mnie? Dziękuje za szybką odpowiedź Edited August 4, 2016 by Piotrek K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @Piotrek K. Chodzi ci o Google Now i OK Google? Znajdziesz to w: Ustawienia Google -> Wyszukiwarka i Google Now -> Wyszuiwanie głosowe Jako język główny polecam ustawić angielski a polski jako drugi, działa wtedy więcej komend Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Najpierw to polski rom musi mieć by w ogóle były usługi google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek K. Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 nie wiem jak zmienić temat 1 godzinę temu, ZduneX25 napisał: Najpierw to polski rom musi mieć by w ogóle były usługi google. Czyli muszę zgłosić prośbę o odblokowanie gdzieś, odblokować ... i co dalej? Jak sprawdzić jaki mam rom? czy jest jakaś inna procedura zmiany - wgrania romu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @Piotrek K. Przepisz dokładnie co jest napisane w Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Wersja MIUI albo wklej screenshota tego ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek K. Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 MIUI Global 7.3 (stabilna) 7.3.2.0.0 (LH0CNDD) Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Jakiś syfny rom, wgraj miflashem oficjalnego globala i będziesz miał język polski, usługi google i razem z nimi polecenia głosowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek K. Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 jak wgrać jakiś NORMALNY ROM? Skąd wziąć miflash? I jaki ROM jest OK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Odpowiedzi na Twoje pytanie jak zmienić rom znajdziesz na forum w Tutoriale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts