BaniaQ Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Witam wszystkich. Od dziś jestem posiadaczem tego telefonu i mam pewien problem... Po odpakowaniu, włożeniu karty SIM oraz włączeniu go pojawia się ekran MIUI 7 "Witamy", w którym to mogę zmienić sobie język. No niby wszystko jest ok.... Wybieram więc język "Polski" i klikam "Dalej", po czym okienko "przeskakuje" jakby miało się zmienić, po czym powraca na wcześniejsze (z tymi językami). Proszę Was o pomoc i wyjaśnienie takownego problemu. Z góry dzięki i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Tu forumowy bot: wgraj normalny soft. W tym przypadku global rom, lub odblokowanie, twrp i xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniaQ Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 Nie żeby co, ale nie rozumiem . To mój pierwszy telefon "z androidem", więc jestem zielony w te klocki. Byłbym bardzo wdzięczny jakby mógł ktoś mi to wytłumaczyć, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Nie ma co tłumaczyć - wszystko jest na forum - trzeba poczytać. W skrócie kupiłeś chiński telefon chińskiego producenta, który nie jest przeznaczony na polski rynek. Producent sprzedaje telefon ze swoim - chińskim oprogramowaniem, a sprzedawca chcąc go upchnąć w Polsce wgrywa jakiś kiczowy, modyfikowany soft który nie koniecznie dobrze działa - ty właśnie taki masz. Od niedawna producent wypuścił soft "global" na ten model (czyli z Polskim językiem) -możesz go wgrać. Możesz też wgrać xiaomi.eu, czyli soft modyfikowany przez grupę ludzi którzy trochę lepiej się na tym znają niż sprzedawcy. Jeśli chcesz telefon gotowy do działanie po wyjęciu z pudełka, nie powinieneś kupować Xiaomi. Przeczytaj dokładnie pierwszy post w tym wątku I dopiero wtedy jeśli czegoś nie rozumiesz zadawaj kolejne pytania. Pozdrawiam i życzę miłej lektury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniaQ Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 Ok, dzięki za odpowiedź, poczytamy, popatrzymy, porobimy, może zadziała Dzięki jeszcze raz, że chociaż zainteresowałeś się moim problemem Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniaQ Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 Temat do zamknięcia, wszystko wgrane, wszystko działa, dzięki za pomoc jarekm95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts