T1tos Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Witam, mam taki problem z gps w pokemon go, idąc po lini prostej, postać potrafi dość często dziwnie się obracać, skręcać, schodzić z trasy i wracać na trasę. I tu moje pytanko, czy to może być wina mojego GPSa w telefonie czy aplikacji? Posiadam Xiaomi Mi4, a dodam że u kolegi na samsungu s4 jest wszystko ok..... przejdzie 100m po lini prostej to i jego postać również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh4rky Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Mam Mi4c i wydaje mi się, że moduł GPS nie jest niestety najlepszym punktem tych telefonów :/ Też miewam podobne objawy, chociaż akurat u znajomych z innymi telefonami takie rzeczy też się nie rzadko zdarzają, mimo wszystko pomijając pokego czasem przy mapach się gps dłużej zastanawia też. A generalnie po nowej aktualizacji poków, gps nie działa mi w ogóle cały czas gps signal not found, i nie da się grać. Gdzie przed aktualizacją było wszystko spoko, nawet w budynkach łapało najczęściej bez problemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Sama aplikacja pokemon go jest ch**owo zrobiona.... możesz ew skalibrowac kompas Kolego z z1c też ma takie jazdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
matixan Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 U mnie czasem i lekko schodzi ale to normalne na wszystkim Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymenL0K0 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Posiadam mi4 i u mnie akurat perfekcyjnie działa GPS czy to w pkmn go czy w ingressie czy w mapach. Bycmoże uszkodziłeś sobie niechcący moduł albo masz metalowy case który może przeszkadzać. Zaktualizuj A-GPSa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts