8Adamus Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Za kupiłem telefon na morele.net w bardzo okazyjnej cenie.ROM ze strony miuipolska (aktualny) wgrał się bez problemu.Czy to oryginał? Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Raczej oryginalny. Zdrapkę sam zdrapałeś jak rozumiem? Pudełko jest od wersji 1/8GB, w info o telefonie jest 2/16GB. No niewiem już sam. Ja kupowałem w kwietniu 2015 synowi, teraz sam go używam. Pudełko taką etykietę ma. Ile kosztował? Bo z tego co widzę to moooocno zaporowe cany na morele.net? Taptalk HM Note 1s 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
8Adamus Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 499 Tylko kurcze kodu IMEI na stronie do weryfikacji mi nie czyta,taki sam w pudełku i po wpisaniu kodu USSD.Jakaś opcja żeby potwierdzić 100% autentycznosci?Zdrapke zdrapalem ja i sprawdzilem na stronie,pokazało ze oryginał ... Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Edit: sprawdzilem IMEI na innej stronie.Pokazuje parametry z opakowania.Mogli pomylić pudelko? ;x Normalnie przez aktualizer wgralem rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Nie no już takich telefonów się chyba nie opłaca podrabiać. Weź zobacz jeszcze imei w info o telefonie >status urządzenia. Pytanie czy on jest nowy? Pudełko dziwne trochę, oznaczenia z innego modelu. Wg mnie jakiś leżak magazynowy, odkupiony z innego sklepu np. Xiaomiforsale. Plomby na śrubkach pod klapką baterii można sprawdzić, u mnie dwie pomarańczowe są. Ogólnie "będzie Pan zadowolony" z fona, aczkolwiek za tę cenę to już Mi4c bez vatu u Goldiego na Aliexpress można wyrwać. Taptalk HM Note 1s 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
8Adamus Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 IMEI w ustawieniach takie samo jak na opakowaniu.Co do śrub- zdjąłem białą klapkę, w lewym górnym rogu pomarańczowa "plomba" z napisem MI,to samo pod baterią(nie pod nią, tzn. Po jej wyjęciu).Weszlem w recovery i uruchomiło mi się twrp recovery,podobno takie ma byc. Niby wszystko działa na telefonie,rom najnowszy itp Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Wpisalem kod że zdrapki,za pierwszym razem pokazało że 0 użyć kodu więc chyba ok ;x Tylko ten opis na opakowaniu,IMEI zgodne z opakowaniem ale parametry inne,kurcze.Na morele pisało 2gb itp i to się zgadza. Antutu Officer potwierdza oryginalnosc. Sam już nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Nie przejmuj się aż tak tym pudełkiem. Telefon jest oryginalny. U mnie np. na pudełku napisali że wersja 2GB nie obsługuje wcdma 900MHz, a na 100% obsługuje. Taptalk HM Note 1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
8Adamus Posted August 1, 2016 Author Share Posted August 1, 2016 Pewnie i masz rację.Z ciekawości sprawdzilem polską krótką instrukcję z opakowania i... Pisze że...ma 1,6ghz i andreno 305.Co za pomyłka xd Mniejsza,dzięki za pomoc.Mam nadzieję że będę zadowolony z tego zakupu (na razie jestem) i jeszcze przez jakiś czas będzie wspierany przez MIUIpolska aktualizacjami.Wiesz może czy na Androidzie 4.4.4 przystanie ten telefon? Pozdrawiam. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 W przypadku Miui wersja androida nie ma aż takiego znaczenia. Wsparcie będzie jeszcze długo. Taptalk HM Note 1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts