wtbn Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 3 minuty temu, okulowiec napisał: u mnie trzyma 3 dni bez problemu. przy normalnym używaniu telefonu do dzwonienia i poczty oraz połączenie blu z autem. jak używam GPS z mapami google od czasu do czasu to dwa dni siedzi na baterii. Jak tam wejdziesz gdzieś w baterie to masz napisane ile czasu ekran używany, czyli tzw czas SoT. Wychodzi Ci dużo więcej niż 4h? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 SOT liczony jest od pełnego naładowania. Jeśli doładiwuje się w międzyczasie to można mieć i 10h;) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Przed chwilą, grizzly napisał: SOT liczony jest od pełnego naładowania. Jeśli doładiwuje się w międzyczasie to można mieć i 10h;) No to chyba oczywiste jest o jaki czas pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisekk Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Ja po zainstalowaniu tego romu zauważyłem od razu szybki spadek baterii i druga rzecz na starym romie miałem na wyłączonych apkach 1.6 ramu wolnego teraz max 1.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLH Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 U mnie sot na 6.9.8 okolo 4.45 do 4.55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzeznik88 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Mam dokładnie to samo na moim MI5 od aktualizacji Miui 8 bateria z ledwością starcza mi na 24h natomiast przed aktualizacja trzymał prawie dwa dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Co pokazuje wakelock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzeznik88 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) nic nie pokazuje pokazuje brak problemów sam system pobiera 41% baterii jak wcześniej było okol 30 % dołączam zrzuty ekranu Telefon działał w spoczynku od 7 rano teraz mamy 10:30 i mam już tylko 78 % Urządzenie ma 3 tygodnie Edited September 19, 2016 by rzeznik88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
swirus Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Witam. Posiadam Mi5 PRO od tygodnia. Kupiony na ibuygou. Od razu po wyjęciu z pudełka zrobiłem automytyczną aktualizację. Dziś przez 10h zeszło mi 70% baterii. GPS, NFC wyłączone. Najwięcej pobiera system android Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Pytam o wakelock, WLD co pokazuje ta aplikacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swirus Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Dnia 19.09.2016 o 14:13, grizzly napisał: Pytam o wakelock, WLD co pokazuje ta aplikacja. Niestety nie mam roota. To jedyne co udało mi się wcyiągnąć z programu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlenderJr Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Jeśli komuś szybko spada bateria na MIUI 8 polecam przesiąść się na ostatni stabilny MIUI 7.5 EU, sam tak zrobiłem i zauważyłem znaczącą poprawę działania baterii, na MIUI 8 niestety bateria leciała szybciej niż jumbo jet na pełnych obrotach :/ pprzeczekam na jakąś nową stabilną wersję MIUI 8 albo jakiś custom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) 9 minut temu, SlenderJr napisał: Jeśli komuś szybko spada bateria na MIUI 8 polecam przesiąść się na ostatni stabilny MIUI 7.5 EU, sam tak zrobiłem i zauważyłem znaczącą poprawę działania baterii, na MIUI 8 niestety bateria leciała szybciej niż jumbo jet na pełnych obrotach :/ pprzeczekam na jakąś nową stabilną wersję MIUI 8 albo jakiś custom. No dobra, to ile masz SoT na tym 7.5 stable? Dnia 19/09/2016 o 14:53, swirus napisał: Witam. Posiadam Mi5 PRO od tygodnia. Kupiony na ibuygou. Od razu po wyjęciu z pudełka zrobiłem automytyczną aktualizację. Dziś przez 10h zeszło mi 70% baterii. GPS, NFC wyłączone. Najwięcej pobiera system android No to wgraj sobie xiaomi.eu. Edited October 5, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlenderJr Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) Aktualnie odliczając czas ładowania które dopiero teraz zacząłem to będzie 6h 5m i 37s ogólny czas na baterii to około 1d 3h i ~30 minut Edited October 5, 2016 by SlenderJr Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 @SlenderJr Wow to rzeczywiście niezły wynik! Ja na MIUI8 jak się zbliżam do 4h SOT to już mam rozładowany. W tle cały czas włączone WiFi, BT (łączność z zegarkiem pebble), i internet (3G, na LTE szkoda mi baterii). Masz włączoną też łączność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Zielony pasek sygnału sieci wygląda jak by ciągle na 2G siedział czy mi się wydaje? Bo jak przełącza się między sieciami to zmienia kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlenderJr Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) Używam tylko 2G jeśli nie korzystam z neta na telefonie a zazwyczaj do neta używam WiFi, ale nawet jeśli korzystam z pakietu to 3G bo LTE nie jest mi aż tak niezbędne, pomimo tego i tak czas na baterii jest z mojego własnego doświadczenia o niebo lepszy niż na MIUI 8. Edited October 5, 2016 by SlenderJr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ap1s Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Cześć, czy może ktoś pokazać screena z zużycia baterii na miui 8.1? Chciałbym 3 zrzuty: Aplikacje , Urządzenie oraz wykres. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 A czy ktoś zwrócił uwagę jaki ma zasięg? Jak siedzisz na 1-2 kreskach to telefon dużo mocy zużywa na nadawanie/odbiór. Mi5 nie było opcji, żeby bateria więcej niż 1 dzień trzymała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) 6 minut temu, okulowiec napisał: mylisz się, spokojnie trzyma dwa dni Widzę "Gdynia" czyli max zasięg. U mnie na fermie - 1 kreska, częste przełączanie się pomiędzy nadajnikami, walka o zasięg. Parę godzin rozmów dziennie, ustawienia auto lte/3g/gsm. Jak jadę w trasę dochodzi blutacz. Około 17 bateria 15-20%. Nie mylę się. Po zmianie na Mi5S Plus - takie samo użytkowanie - bateria 30-35% o tej godzinie. Aha. Nexus 5 miał 15% u mnie tak około 13. Edited November 13, 2016 by PanPreza dodane info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ap1s Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 No to w końcu ten "szybki spadek energii w miui 8 w stosunku do miui 7" to pojedyńczy przypadek czy rzeczywiście u każdego występuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 6 godzin temu, Ap1s napisał: Cześć, czy może ktoś pokazać screena z zużycia baterii na miui 8.1? Chciałbym 3 zrzuty: Aplikacje , Urządzenie oraz wykres. Pozdrawiam Praktycznie wcale się telefonem nie bawiłem, bateria sama ucieka. 19 minut temu, Ap1s napisał: No to w końcu ten "szybki spadek energii w miui 8 w stosunku do miui 7" to pojedyńczy przypadek czy rzeczywiście u każdego występuje? Raczej u każdego, na 7.5 stable mi również telefon trzymał spokojnie cały dzień, ale za bardzo przyzwyczaiłem się do 8. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Po przejściu na MIUI 8 bateria faktycznie gorzej sie sprawowała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ap1s Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) Miui 7.5 (z takim miui przyszedł już od banggood.com). PS. Wyłączcie skanowanie WIFI podczas wyłączonego WIFI i dajcie znać za dwa dni, ok ? (taka ciekawa opcja jest w ustawieniach WIFI - mi bateria poprawiła się z 1 do 2 dni) RSL - miałeś teraz tą opcje zaznaczoną na miui8 ? Edited November 13, 2016 by Ap1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 @Ap1s no miałem, właśnie wyłączyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MysticHussar Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 @Ap1s i @RSL u mnie ta opcja cały czas wyłączona i niewiele to daje na 8.0.10.0. Usługi Google za to szaleją... Wcześniej próbowałem szukać rozwiązania tego problemu z usługami przez odinstalowanie apdejtów usług, jednak to nie rozwiązanie, ponieważ burzą się i nie chcą działać takie apki, jak iko, dopóki nie zrobię aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlenderJr Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Jak na razie najlepszą opcją dla baterii jest MIUI stable w wersji 7.5, każde nowsze wydanie MIUI ma skopany czas na baterii, nawet najnowsza wersja MIUI 8 stable, wiem co piszę bo testowałem już dużo systemów na Mi5, kilka wersji weekly, obie najnowsze 8 stable i każdy custom Rom jaki jest na xda, wniosek tylko jeden, MIUI 7.5 jeśli chodzi o baterię nie pobił jak na razie żaden MIUI 8 ani też custom z xda, szkoda że MIUI ma tak skopaną tą baterię bo już dawno bym się przerzucił a tak trzeba czekać na stabilny CM13 albo i 14.1 no chyba że nagle stanie się cud i MIUI 8 będzie cacy na baterii w co na razie wątpię a szkoda :/Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Testował ktoś może najnowsze china stable albo global stable pod kątem zużycia baterii?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 3 godziny temu, SlenderJr napisał: Jak na razie najlepszą opcją dla baterii jest MIUI stable w wersji 7.5, każde nowsze wydanie MIUI ma skopany czas na baterii, nawet najnowsza wersja MIUI 8 stable, wiem co piszę bo testowałem już dużo systemów na Mi5, kilka wersji weekly, obie najnowsze 8 stable i każdy custom Rom jaki jest na xda, wniosek tylko jeden, MIUI 7.5 jeśli chodzi o baterię nie pobił jak na razie żaden MIUI 8 ani też custom z xda, szkoda że MIUI ma tak skopaną tą baterię bo już dawno bym się przerzucił a tak trzeba czekać na stabilny CM13 albo i 14.1 no chyba że nagle stanie się cud i MIUI 8 będzie cacy na baterii w co na razie wątpię a szkoda :/ Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Czy ja wiem, jest tak jak było na MIUI 7, a może i lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oski Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Czy w trakcie ładowania wasz telefon też robi sie gorący? Pokazuje mi że bateria ma 42 stopnie. Wlaczone mam Wi-Fi i siedzę chwilę na FB. To normalne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 QuickCharge potrafi grzać. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 To normalne przy ładowaniu,gdy już dojdzie do 90 % to już telefon robi się powoli chłodny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 @lockerek\ QC 3.0 to chyba działa do 80% naładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikel25 Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 To może i ja dołączę do tematu, mam podobny problem u mnie również gwałtownie znikają procenty baterii zwłaszcza w nocy potrafi zniknąć 50%,w dzień również nie jest lepiej. W statystykach baterii niema dosłownie nic jest tylko informacja że aplikacje pożerają 100% baterii i to wszystko zresztą wszystko widoczne na screenach. I tu rodzi się moje pytanie czy jest to wina baterii czy softu? Dodam jeszcze że takie cuda zaczęły się dziać po upadku telefonu z wysokości ok. 1 m Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 @Mikel25 Ewidentnie coś Ci się zbugowało, bo tam zawsze jakieś aplikacje powinny być widoczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts