Jump to content

Bravia Engine oraz X Reality V4 (Poprawa jakości/czystości obrazu)

Farron

Recommended Posts

Opis

The Mobile BRAVIA® Engine oraz X-Reality są specyficznymi dla Sony algorytmami uczestniczącymi w procesie obróbki obrazu. Nakładane są w czasie renderowania zrobionego przez nas zdjęcia czy filmu. Korzyści jakie daje nam używanie Mobile BRAVIA® Engine to lepsza jakość zdjęć czy filmów. Bardziej szczegółowa, żywa, naturalna dostosowana oraz zoptymalizowana dla ludzkiego oka. 

Cóż mogę powiedzieć. Mod przeznaczony dla wszystkich którym nie odpowiada szczegółowość, jakość zdjęć i filmów czyli patrz użytkownicy HMNote2. U mnie działa na zdjęcie trzeba poczekać jakieś pare sekund.

Hm zamiast rozmazanych włosów na moich nogach mogłem zobaczyć szczegółowo każdy z osobna. Super sprawa :D. A serio.. Wychodzi na to że działa. Różnica jest.

Kontynuującj mod jest dla każdego i nie ma znaczenia jaki mamy aparat. Odnalazłem, sprawdziłem i po raz kolejny oddaje go w wasze ręce. No i jak zawsze. Nie zrobiłem tego oraz nie jestem odpowiedzialny za to czy tamto. Wgrywacie to na własną odpowiedzialność.

Oficjalnie mod pochodzi z XDA ale nie szukałem tematu żeby wam podlinkować. 

Temat z en.miui.com

Instalacja wiadomo. Jak zawsze recovery. 

-BRAVIA v4 and X-Reality Engine v4 for 8megapixels camera.zip

Edited by Farron

Instalacja bezproblemowa. 

Porobiłem parę fotek i nie wiem czy to efekt placebo ale wydaję mi się, że jest jakby lepiej.

Podsyłam link do foty na onedrive bo zdjęcie waży 5mb i nie chce kompresować

fotka

14 minut temu, reqx napisał:

Instalacja bezproblemowa. 

Porobiłem parę fotek i nie wiem czy to efekt placebo ale wydaję mi się, że jest jakby lepiej.

Podsyłam link do foty na onedrive bo zdjęcie waży 5mb i nie chce kompresować

fotka

Sam się zastanawiam czy to placebo czy może nie. Przed wgraniem zrobiłem zdjęcie nogi i pokoju po wgraniu to samo. Porównałem obrazki z czego wyszło na to iż faktycznie to coś daje. Wcześniej rozmazane coś z dużą ilością szumu teraz zdecydowanie lepiej. Chodź kto wie. 

Akurat tak sie sklada ze mialem telefon sony z bravia engine mobile i tak naprawde nie ma to nic wspolnego ze lepsza jakoscia robionych zdjec.. chodzi tylko o to ze zdjecia i filmy wyswietlane na wyswietlaczu sa ladniejsze ale po wrzucenii na kompa sa takiej samej jakosci..

• 9 months later...
  • 1 month later...