Jump to content

Xiaomi Redmi Note 1S - ciągle się resetuje

Bys
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem Xiaomi Redmi Note 1S zamówiłem go u polskiego dystrybutora, ale mam problem z tym modelem ciągle się resetuję można jakoś to naprawić ? jestem zupełnie zielony w tym więc proszę powiedzieć jakich informacji potrzebujecie, aby mi pomóc

Android: 4.4

Miui: 8 

Pozdrawiam

Radek

Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem Xiaomi Redmi Note 1S zamówiłem go u polskiego dystrybutora, ale mam problem z tym modelem ciągle się resetuję można jakoś to naprawić ? jestem zupełnie zielony w tym więc proszę powiedzieć jakich informacji potrzebujecie, aby mi pomóc

Android: 4.4

Miui: 8 

Pozdrawiam

Radek

Jaki dokładnie rom masz wgrany? Czy wchodzi do recovery (power i vol+ na wyłączonym aż zawibruje)? Jakie to recovery?

Jak nie dasz rady tego sprawdzić to przynajmniej powiedz gdzie(u kogo) kupowałeś. Może masz już wgrane Miuipolska/Xiaomi.eu albo Miui global i tylko ustawienia fabryczne wystarczy przywrócić.

Taptalk HM Note 1s

Wersja Miui: Miui 8 by xiaomi.eu (6.7.7 rozwojowa) 

Racovery (nie wiem czy o to chodzi): Team Win Recovery Project v2.8.4.0

Niestety nie wiem jak sprawdzić rom

Telefon kupiłem w CKmediator  

Pozdrawiam

1 godzinę temu, tomek0768 napisał:

Przywróć ustawienia fabryczne. Z poziomu recovery, już tam wchodziłeś skoro znasz wersję.

Taptalk HM Note 1s

Przywróciłem ustawienia fabrycznych mimo tego telefon dalej się resetuje (chyba, że zrobiłem coś nie tak Wipe -> system -> Swipe to Factor Reset)

Edited by Bys

Wejdź na miuipolska.pl, zakładka pobierz miui, pobierz rom, wrzuć na kartę sd najlepiej (w nazwie pliku ma być HMNOTE1S), i z poziomu twrp zrób "install zip". Jak to nie pomoże to Miflash

Przedtem może jakiś poradnik tu na forum poczytaj.

Taptalk HM Note 1s

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...