Jump to content

Recommended Posts

Witam,od dwóch dni jestem posiadaczem owego telefonu,ogólnie jestem z niego zadowolony.Jednakże mam pewnie problem który nie daje mi spokoju.Telefon posiada obsługe sieci 4G Lte. Miasto w którym mieszkam ma pełny zasięg LTE,sam posiadam odpowiednia ofertę jednak telefon dalej łączy się tylko z 3G. Co jest nie tak?

Link to post
Share on other sites
6 minut temu, Roni3123 napisał:

Jak mam to zrobić?

 

Sam powinien się połączyć jak masz włączone dane, nie masz ustawionego limitu i preferowany LTE. Może napisz jaki masz rom, tu może być przyczyna.

Link to post
Share on other sites

No to wszystko jasne.

1 minutę temu, jarekm95 napisał:

Czyli syfrom. Stadard. Ae mimo wszystko spróbuj te dane w roamingu. A rom zmień

Play w roamingu ma tylko rozmowy głosowe, nie pomoże. 

Link to post
Share on other sites
6 minut temu, Roni3123 napisał:

Rom ten był zainstalowany od początku. Co z nim nie tak?

Nie wiadomo my go nie znamy, to jakiś rom wgrany przez sprzedawcę. Na razie odkryłeś że nie działa LTE (może to chwilowe i wina Playa) a co więcej to trudno powiedzieć.

Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, FromWP napisał:

Nie wiadomo my go nie znamy, to jakiś rom wgrany przez sprzedawcę. Na razie odkryłeś że nie działa LTE (może to chwilowe i wina Playa) a co więcej to trudno powiedzieć.

Po tych dwóch dniach użytkowania telefonu z tym romem nie widzę żadnych innych problemów,język w 100% polski,wszystkie aplikacje działają,nie ma żadnych ścinek,nie gubi zasięgu,dane w roamingu działają.aparat,rozmowy,smsy. Wszystko tak jak powinno

Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, Roni3123 napisał:

Po tych dwóch dniach użytkowania telefonu z tym romem nie widzę żadnych innych problemów,język w 100% polski,wszystkie aplikacje działają,nie ma żadnych ścinek,nie gubi zasięgu,dane w roamingu działają.aparat,rozmowy,smsy. Wszystko tak jak powinno

Ok to lepiej niż na oficjalnych wydaniach i romach eu. Tylko to LTE.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Wznawiam temat

Za kupiłem redmi 3 i używam go około 2 miesięcy w sieci plus i przez cały czas telefon nie łączy się z lte. 

Telefon działa na systemie miui global 6.9. 22.

Próbowałem już zmian ustawień apn 

Mam ustawione preferowany tryb sieci na  lte

W menu ukrytym *#*#4636#*#* też różnych ustawień próbowałem

Jedyne czego nie próbowałem to zmiana oprogramowania ale tego nie chce robić bo jestem bardzo zadowolony działaniem miui global

Telefon działa w sieci plus

Czy ktoś ma podobny problem albo pomysł jak go rozwiazac

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...