Roni3123 Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Witam,od dwóch dni jestem posiadaczem owego telefonu,ogólnie jestem z niego zadowolony.Jednakże mam pewnie problem który nie daje mi spokoju.Telefon posiada obsługe sieci 4G Lte. Miasto w którym mieszkam ma pełny zasięg LTE,sam posiadam odpowiednia ofertę jednak telefon dalej łączy się tylko z 3G. Co jest nie tak?
FromWP Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 6 minut temu, Roni3123 napisał: Jak mam to zrobić? Sam powinien się połączyć jak masz włączone dane, nie masz ustawionego limitu i preferowany LTE. Może napisz jaki masz rom, tu może być przyczyna.
jarekm95 Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Czyli syfrom. Stadard. Ae mimo wszystko spróbuj te dane w roamingu. A rom zmień
FromWP Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 No to wszystko jasne. 1 minutę temu, jarekm95 napisał: Czyli syfrom. Stadard. Ae mimo wszystko spróbuj te dane w roamingu. A rom zmień Play w roamingu ma tylko rozmowy głosowe, nie pomoże.
Roni3123 Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 Rom ten był zainstalowany od początku. Co z nim nie tak?
FromWP Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 6 minut temu, Roni3123 napisał: Rom ten był zainstalowany od początku. Co z nim nie tak? Nie wiadomo my go nie znamy, to jakiś rom wgrany przez sprzedawcę. Na razie odkryłeś że nie działa LTE (może to chwilowe i wina Playa) a co więcej to trudno powiedzieć.
Roni3123 Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 4 minuty temu, FromWP napisał: Nie wiadomo my go nie znamy, to jakiś rom wgrany przez sprzedawcę. Na razie odkryłeś że nie działa LTE (może to chwilowe i wina Playa) a co więcej to trudno powiedzieć. Po tych dwóch dniach użytkowania telefonu z tym romem nie widzę żadnych innych problemów,język w 100% polski,wszystkie aplikacje działają,nie ma żadnych ścinek,nie gubi zasięgu,dane w roamingu działają.aparat,rozmowy,smsy. Wszystko tak jak powinno
FromWP Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 3 minuty temu, Roni3123 napisał: Po tych dwóch dniach użytkowania telefonu z tym romem nie widzę żadnych innych problemów,język w 100% polski,wszystkie aplikacje działają,nie ma żadnych ścinek,nie gubi zasięgu,dane w roamingu działają.aparat,rozmowy,smsy. Wszystko tak jak powinno Ok to lepiej niż na oficjalnych wydaniach i romach eu. Tylko to LTE.
Roni3123 Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 Problem u mnie polegał na tym że mimo "pełnego"dostępu sieci LTE w moim mieście,nie ma zasięgu w moim domu,dopiero jak wyjdę na zewnątrz.
Trazan Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Wznawiam temat Za kupiłem redmi 3 i używam go około 2 miesięcy w sieci plus i przez cały czas telefon nie łączy się z lte. Telefon działa na systemie miui global 6.9. 22. Próbowałem już zmian ustawień apn Mam ustawione preferowany tryb sieci na lte W menu ukrytym *#*#4636#*#* też różnych ustawień próbowałem Jedyne czego nie próbowałem to zmiana oprogramowania ale tego nie chce robić bo jestem bardzo zadowolony działaniem miui global Telefon działa w sieci plus Czy ktoś ma podobny problem albo pomysł jak go rozwiazac
Nezumi Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts