bastard79 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Cześć, Nagle pojawił mi się dziwny problem z czujnikiem, otóż po naciśnieciu przycisku power pojawia sie ekran blokady, a po odblokowaniu pojawia się informacja że czujnik jest zasłoniety i zeby nacisnąć volume+ i back - po nacisnieciu działa normalnie, ale problem w tym ze musze to robić przy kazdym odblokowaniu. Poza tym gdy nawiąże połączenie głosowe wychodzące lub przychodzące ekran się wyłącza do czasu zakończenia połączenia. robiłem test i po właczeniu powerem gdy pojawia sie ekran blokady, to nie odblkokowuje tylko zasłaniam palcem czujnik i pojawia się informacja jak po odblokowaniu telefonu ze czujnik jest zasloniety, a wiec czujnik działa prawidłowo wobec czego zastanawiam się czy dzieciak mi nie wlaczyl p-rzypadkiem jakiejs opcji z czujniekiem albo coś, bo maluch naciskal wszystko jak popadnie, a do tego jeszcze obslinił głosnik - moze to tez ma jakiś wpływ ?? poradzcie co robić, gdzie szukac przyczyny ? czy to obstawiacie jakis problem softowy czy jednak hardware ? jest w miui w ogole gdzies opcja wyłaczenia czujnika ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Na początek sprawdź :ustawienia -blokada i hasła, na samym dole - przypadkowe użycie. Swoją drogą " zaślinienie "też mogło swoje zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastard79 Posted July 27, 2016 Author Share Posted July 27, 2016 zdjąłem tylną klapkę i sporo plam od śliny :/ jest szans że to wyschnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastard79 Posted July 29, 2016 Author Share Posted July 29, 2016 wyłączyłem przypadkowe użycie, info o czujniku nie pojawia się przy odblokowywaniu, ale nadal nie mozna wykonywac połączeń, jak wybieram numer to robi sie czarny obraz i d*pa, jezeli nikt nie odbierze, wlaczy sie poczta to obraz jest caly czas czarny i jedyny ratunek to restart :/ można gdzieś w ogole wyłączyć ten czujnik całkowicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Może spróbuj zrobić kalibrację czujnika. U mnie pomogła na brak wybudzania ekranu po zakończonej rozmowie - wystukujesz *#*#6484#*#* pojawi się menu serwisowe i tam już sobie znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts