sibul Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 (edited) Projekt MiPhoneManagera by SibulWersja Finalna. Jeśli nie będzie większych zmian aktualizacje będą wychodzić często Na MICORE program nie działa. Rozebrałem program na części i jako że wkurzały mnie krzaki postanowiłem szybko poprawić parę rzeczy Cechy programu: Kopie bezpieczeństwa Dostęp do chmury Xiaomi AirDroid (Airdroid też jest po polsku wytarczy raz zmienić język - tabulator i enter do zatwierdzenia) Google Play Internet z komputera na telefonie Zrzuty ekranu Przyszłość: Dostosowane interfejsu-w trakcje Pełny polski instalator-już jest Sprawdzanie polskiego romu (uaktualnień)-brak Zastąpienie strony z programami- google play-już jest. Dodano wersje z AirDroid Zintegrowanie z miFlash-w trakcje Instalator języka polskiego: Link do programu:MiSetup1.2.1.4251 https://mega.co.nz/#!4M8ThYKT!l3svYJWg3zuxJJDcZF0Ghb0C4xk3PT2rKfI5lvLCC4w Polski język: https://mega.co.nz/#!FQMigKqB!9DgojtcaFtLILeUU-BgQ7_oaIwuC5wNQ1-dHp_EtIHA Edited June 10, 2014 by sibul 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 To mi się podoba Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
betonixx Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Świetny pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
actian Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Masz ode mnie podziękowajkę za pomysł. Poczekam aż się projekt rozwinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted November 24, 2013 Author Share Posted November 24, 2013 Już go moge wrzucić , ale chcę go wrzucić w instalator. Chłopaki przestał mi się pojawiać cdrom może mi ktoś wrzucić instalator miphonemenagera lu powiedzieć jak przełączyć w cdrom.... w telefonie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Świetna wiadomość Fajnie, że ktoś wziął się za spolszczenie MiPhoneManagera Mam nadzieję sibul, że efekt końcowy będzie doskonały Czekam na linka z pobraniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Już go moge wrzucić , ale chcę go wrzucić w instalator. Chłopaki przestał mi się pojawiać cdrom może mi ktoś wrzucić instalator miphonemenagera lu powiedzieć jak przełączyć w cdrom.... w telefonie http://zhushou.xiaomi.com/ czekam na spolszczoną wersje prosze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted November 24, 2013 Author Share Posted November 24, 2013 dzięki Beta wyszła troche jeszcze roboty bo oczywiście nie wszystko da się spolszczyć w prosty sposób bede musiał chyba dalej deasemblować . Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Program chyba nie rozpoznaje Xiaomi Mi2(s) z nowym kernelem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted December 29, 2013 Author Share Posted December 29, 2013 Wyszedł update spolszczenie się tworzy... Potwierdzam z micore nie działa... Sprawdzę co jest nie tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Witam. Jak tam prace nad nową wersją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted January 23, 2014 Author Share Posted January 23, 2014 MiPhoneManager 1.2.1.1171 https://mega.co.nz/#!QYNRBATI!VoHDBXLLUAckCbAmrhdjljcX8EgZQyLYIrwIwLq6s2M Pakiet spolszczenia do 1.2.1.1171 https://mega.co.nz/#!VRtSAbzK!LQqINWBISZQG7TIa5X-64SeX_MgfXTamL9Yvz8Cdt6s Jeszcze efekt końcowy mnie nie zadowala-budowa programu utrudnia życie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Niestety, ale muszę przyznać, że jeszcze trochę do ideału brakuje. Doskwiera zwłaszcza brak obsługi MiCore (ale to nie musi być wina programu). Dodatkowo zastanawiam się, dlaczego został usunięty Google Play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 Niestety, nie wystarczy zmienić chińskie krzaki an polski i tyle trzeba GUI zmieniać- nie wszystko da się zmienić trzeba deasemblować i szukać... Google Play jest.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 A zamierzasz dalej na tym pracować i bawić się w to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted February 13, 2014 Author Share Posted February 13, 2014 Tak łatwo się nie poddam ale potrzebuję czasu ... I czasu... Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Pojawiła się nowa wersja programu. Planujesz może wydać do niej spolszczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted April 10, 2014 Author Share Posted April 10, 2014 tak w niedziele samo spolszczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Super. Czekam z niecierpliwością, bo ten program ze zrozumiałym opisem może być naprawdę przydatny. Swoją drogą Xiaomi powinno się postarać o przygotowanie angielskiej wersji, bo sporo obcokrajowców (nieznających chińskiego) korzysta z telefonów tejże firmy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Xiaomi nie przygotuje wersji angielskiej, po co jeśli to jest na rynek chiński. Ktoś na en.miui.com się brał za tłumaczenie na en. Masz tam tylko backup aplikacji na komputerze, poza tym nic ciekawego nie ma... Tapatalk/Nexus5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted April 13, 2014 Author Share Posted April 13, 2014 Wyszła nowa wersja MiPhoneManagera 1.2.1.4081. miłego korzystania Linki w pierwszym poście. Nie da się lepiej już tego zrobić chyba, że ktoś ma pomysł jak rozebrać plik exe albo biblioteki dll (np. Resource Hacker nie działa dobrze i inne tego typu) deasemblacja to za dużo roboty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 (edited) Dobra robota. Edit: pojawiła się nowa wersja MiPhone Managera. Edited May 16, 2014 by g-ryznar Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Jest szansa na dostosowanie spolszczenia (w obecnej formie) do najnowszej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 (edited) Spolszczenie gotowe. Linki w 1 poście ... Edited May 22, 2014 by sibul 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Pojawiła się nowa wersja programu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 (edited) Przerobiłem jakąś starszą wersję EN tak, by była zgodna z najnowszą wersją MiPhoneManager 2.1.0.9191 Link: http://www32.zippyshare.com/v/47939060/file.html W paczce MiInstaller.exe - instalator online EN. Pobieramy pliki z sieci i na koniec nie odpalamy aplikacji, jeśli tak się stanie to należy ją zakończyć - dodatkowo siedzi obok zegara. Z folderu EN kopiujemy i zastępujemy pliki tam, gdzie aplikacja się zainstalowała, u mnie: C:\Users\xxx\AppData\Local\MiPhoneManager\main Teraz odpalamy aplikację. Powinna być w miarę zrozumiała Edited September 22, 2014 by keiw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Faktycznie - dużo lepiej. Dzięki keiw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sibul Posted September 23, 2014 Author Share Posted September 23, 2014 Spokojnie mam już wersje z google marketem i airdroidem po polsku. Niestety wczoraj wyszedł nowy update i trzeba pisać do nowej wersji. Nadal wspieram projekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Kiedy można się spodziewać spolszczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Rozumiem ze to jest tylko na windowsa? Lenovo S650 Miui 4.7.11 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 Pobieram, a chrome krzyczy że to złośliwe oprogramowanie. Chciałbym zainstalować na służbowym lapku, mam nadzieję że nikt mi potem nic nie urwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Jest już nowa wersja programu. Pojawiła się może chociażby angielska wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 (edited) Ja nie używam tej apki i już mi się nie chce nad nią siedzieć. Ze swojej strony mogę polecić aplikację Mobogenie, która posiada polską lokalizację: Strona domowa: http://www.mobogenie.com/pl/pc.html Ostatnia wersja Mobogenie 3.2.0.7964: http://upload.mobogenie.com/mu/release/Mobogenie_Setup_3.2.0_10002.exe Bez problemu działa z Mi3, SGS3, SGS1. Edit: Zrobiłem wersję, która nie wymaga instalacji, wystarczy wypakować. Link: http://www75.zippyshare.com/v/91253076/file.html Plikom: mobogenie.apk MobogenieService.exe Update.exe dołożyłem do rozszerzenia "2", bo tego nie potrzebuję. Jak ktoś chce to może sobie usunąć z rozszerzenia pliku. Na komórce instaluje się MobogenieHelper.apk, apka wspomagająca pracę aplikacji (jest w archiwum). mobogenie.apk - to zbędna apka. Edited October 26, 2014 by keiw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 witam, da sie jakos zablokowac auto aktualizacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Też zrobiłem przesiadkę na Mobogenie, MIPM strasznie mnie wk****ał ze względu na pojawiające się tu i ówdzie chińskie krzaczki. Często odpalała się wersja bez tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts