kubaz07 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 witam chce odblokowac bootloader w xiaomi mi 5 ale mam global rom miui7 jak mam zainastalowac ten chinski rom???Probowalem tak jak jest napisane w poradniku lecz w programie aktualizacji wykskuje blad ze ze nie mozna zweryfikowac pliku Co robic?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 jakim programie jakiego pliku. nie robiłeś jak w poradniku widocznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 w programie aktualizacji w telefonie pliku z romem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 To pokaż w którym poradniku masz tak napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Oczywiście skorzystałeś z linku do wersji odpowiedniej dla Twojego telefonu? Pewnie nie, tak jak i nie przeczytałeś poradnika do którego linkujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 pobralem do swojego... Poradnik rowniez przeczytalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Rozumiem, że chcesz wgrać chiński rom żeby odblokować bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 To wróć do tego poradnika, oczywiście tego dla Mi5, i czytaj go tak długo aż znajdziesz tam informację, że rom chiński wgrywamy przez Updater (Aktualizacje). Gdybyś nie znalazł (co jest wielce prawdopodobne), możesz odnieść świadectwo do gimnazjum i poprosić o powtórzenie klasy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 stary spokojnie ale naraziee ty wszyels na wiekszego debila poniewaz napisalem iz przez aktualizacje nie dziala mi zacytuje ci " lecz w programie aktualizacji wykskuje blad ze ze nie mozna zweryfikowac pliku Co robic?? " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 @kubaz07 mi5 mozna odblokowac na globalu, Poradnik z postu nr 5 tego tematu, ktory podales to jest dluzsza, ciezsza droga, jest nowszy. Zas Ty zacznij korzystac z opcji szukaj. Juz tyle watkow bylo o odblokowaniu bootloadera, ze szok iż wszyscy o to samo pytaja. Ja dawalbym ostrzezenia, Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 Mlogbys podrzucić link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Mlogbys podrzucić link? Szukaj - taka ikonka z lupką. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Witam.. przeczytałem kilka tematów na temat odblokowania bootloadera ale dalej nie wiem jak sprowadzić MIUI 7.5.2.0(MAAMIDE) do jakiegoś romu ChinaDev ponieważ tak jak wspominał kolega wyżej wyskakuje mi bład weryfikacji zip'a i nic nie mogę zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 Dokładnie ja też nic nie wymyśliłem a ludzie na forum potrafiąjedynie wyzywać i się wymadrzac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Przestań wymyślać a zacznij się stosować do tego co masz napisane w poradniku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 Tak jak mówiłem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 @kubaz07 nic nie poradzimy na Twoje lenistwo https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ @szpieg15 już napisałem że nie trzeba mieć china dev aby odblokowac bootloader Nie da się zmienić romu przez Updater (Aktualizacje) na china dev jesli sie ma global/ jakis inny syf, takie nowe zabezpieczenia od któreś tam wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Poradziwszy sobie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz07 Posted July 29, 2016 Author Share Posted July 29, 2016 Powiesz jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 (edited) Dnia 21.07.2016 o 16:03, kubaz07 napisał: witam chce odblokowac bootloader w xiaomi mi 5 ale mam global rom miui7 jak mam zainastalowac ten chinski rom???Probowalem tak jak jest napisane w poradniku lecz w programie aktualizacji wykskuje blad ze ze nie mozna zweryfikowac pliku Co robic?? Spróbuj wgrać eom 6.5.30 z en.miui.com jako zip w Updater. U mnie poszło bez problemów, już mam Miui8, wszystko śmiga. ( to jest pomysł Acida). Edited July 30, 2016 by Grzesiuso Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Ostatnio tuż po zakupie mi5 pro ceramic, chciałem odblokować bootloader, zgodę miałem, więc do dzieła, w/g poradnika się nie dało, gdyż miałem wgrany miui polska (zakup przez ibuygou), no to wgranie domu - nie działa, kombinuje, męczę się i okazuje się, że trzeba wgrać konkretną wersję chińskiego romu a ta w dziale download nie występuje - link do niej jest w poradniku, w dziale download go brak (bez sensu nieco), ale w końcu odnalazłem ten link, który jest jako tekst. Miałem z tym olbrzymi problem, bo próbowałem różnych wersji z działu download. Moglibyście umieścić link w dziale download do tego romu (ten room, który można wgrać w/g poradnika), w raz z opisem, że służy do wgrywania jak poradnik nakazuje (ma w sobie pliki *.bat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 @BQB Jakbys dostał z IBG wgrany MiuiPolska to miałbyś zdjęty bootloader więc nie musiałbyś tego robić. IBG przeważnie wysyła z Chińskim stabilnym. Chińskie stabilne i deweloperskie, także globalne, szukamy na stronie en.miui.com... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Nie był zdjęty, w informacji o telefonie było jak byk Miui Polska (nie pamiętam tylko które literki były duże w słowie Miui, ale Polska była z dużej). Brak również było jakiegokolwiek recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 W globalu jest napis "Pozdrowienia z miuipolska.pl" co nie znaczy, że ma się system MIUIPolska, lecz co ja mogę wiedzieć. Najwyraźniej byłeś jedynym użytkownikiem, któremu IBG wgrało MIUIPolska (xiaomi.eu), w dodatku bez TWRP i z zablokowanym bootloaderem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Miałem w wersja MIUI - Miui Polska, nie spisałem numerków, bo męczyłem się ze zdjęciem bootloadera. Teraz mam w tym miejscu Miui by xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts