Brendol Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Otóż wgrywam TWRP, 3 krok w tym poradniku: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Zrobiłem wszystkie kroki dla Windowsa, w konsoli również (włączyłem debugowanie, skopiowałem recovery, zmieniłem nazwę, podłączyłem, daję enter, jest napisane że telefon jest podłączony, i wtedy jest problem. Klikam enter i powinienem się na telefonie włączyć tryb fastboot. Tak się nie dzieję. ADB niby mam, nie wiem, może jakieś złe? W menedżerze urządzeń w portach jest "MediaTek DA USB VCOM Port (COM6)" z małym żółtym wykrzyknikiem. (jak wejdę w właściwości to jest napisane "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)"). Co zrobić? Co ściągnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 (edited) Jaki masz telefon? Bo mediatek to raczej nie jest redmi3. Proponuję poszukać sterowników dla mtk i je zainstalować. Edited July 18, 2016 by jarekm95 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendol Posted July 18, 2016 Author Share Posted July 18, 2016 (edited) 11 minut temu, cincin27 napisał: W opisie RN2 Prime.. Jaki masz telefon? Mam RN2 Prime, ale aktualnie próbuje wgrać MIUI Polska na nieswoim Redmi 3 8 minut temu, ahr napisał: hmm.. czyli widzę że to jakiś problem ogólny? Ja potrzebuję na dzisiaj wgrać to TWRP, jaki inny najlepszy sposób dla Redmi3? 15 minut temu, jarekm95 napisał: Jaki masz telefon? Bo mediatek to raczej nie jest redmi3. Proponuję poszukać sterowników dla mtk i je zainstalować. To dziwne, bo mam Redmi3. Chyba że Mediatek to jeszcze z wcześniejszego kombinowania przy RN2 który ma owy Mediatek. No ale mam podłączony Redmi3 a pokazuje w portach ten Mediatek. Dokładnie jakich? Zainstalowałem już z 3 różne i nic nie dają. @EDIT W sumie jeśli mam rom dev china, to mogę sobię "Allow root access", a później zrobić tą drugą metodą, z Flashify? Edited July 18, 2016 by Brendol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendol Posted July 18, 2016 Author Share Posted July 18, 2016 To może inaczej, mógłby mi ktoś po prostu wysłać tutaj tutorial z najlepszym sposobem wgrania TWRP na Redmi3? Aktualnie mam najnowszy chiński dev rom jeśli to ważne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Nie ma najlepszego - każdy daje taki sam efekt. Proszę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Bootloader odblokowany? Możesz zainstalować MiPCSuite, wrzuci Ci wszystkie sterowniki. Ja nie przeczytałem tego skryptu i po prostu podpiąłem do kompa telefon w trybie fastboot (Vol- +PWR), odpaliłem skrypt. Po chyba 2 enterze, jak się zainstaluje TWRP odpiąłem telefon i odpaliłem w trybie recovery (Vol+ + PWR). W TWRP wipe i instalacja xiaomi.eu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendol Posted July 19, 2016 Author Share Posted July 19, 2016 Dnia 18.07.2016 o 20:50, jarekm95 napisał: Nie ma najlepszego - każdy daje taki sam efekt. Proszę To chyba oczywiste, jednak chodzi mi o taki najłatwiejszy... jednak już po sprawie. Dnia 18.07.2016 o 20:54, ahr napisał: Bootloader odblokowany? Możesz zainstalować MiPCSuite, wrzuci Ci wszystkie sterowniki. Ja nie przeczytałem tego skryptu i po prostu podpiąłem do kompa telefon w trybie fastboot (Vol- +PWR), odpaliłem skrypt. Po chyba 2 enterze, jak się zainstaluje TWRP odpiąłem telefon i odpaliłem w trybie recovery (Vol+ + PWR). W TWRP wipe i instalacja xiaomi.eu. Odblokowany, użyłem Flashify i tego poradnika od Acida, wszystko poszło tak jak powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts