Florchan Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 (edited) Witam Otrzymałem w końcu Xiaomi Redmi 3S i gdy już zacząłem się cieszyć użytkowaniem to natrafiłem na problem... Mianowicie nie działają mapy google. Pokemony nie łapią sygnału gps, ale kiedy włączam apki do sprawdzania gpsa lub łapania fixa wszystko śmiga. Cały czas mam stockowy system, jestem na tyle ogarnięty z angielskiego że nie potrzebuje polskiej wersji i nie chciało mi się bawić w wgrywanie polskiego romu bo po prostu tego nie umiem, może po dogłębnym przestudiowaniu poradnika dałbym radę, ale co jeżeli przyczyna leży gdzie indziej? Nie wiem co robić Proszę o pomoc Dziękuję z góry Edited July 15, 2016 by Florchan Mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Sorry ale prawdziwy trener pokemonów musi mieć telefon z porządnym romem xiaomi.eu, a więc odblokować bootloader. Z Mi5 Pro 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florchan Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 a więc próbujesz mi powiedzieć że kłopot z aplikacjami używającymi gpsa płynie z chińskiego roma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Tak. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florchan Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 w takim razie z którego poradnika skorzystać? Nie mogę się w tym trochę połapać.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Odblokowywanie bootloadera, instalacja systemu na zablokowany bootloader i instalacja miui 2016-2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Gratuluję trafionej nazwy tematu. @Acid proponuję nowy dział dla redmi 3s/3x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Zastanawiam się czy jest sens... To g... to to samo co Redmi 3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Mimo wszystko inny procesor i inna baza androida mogą sprawiac inne problemy. Inne będą romy jak już jakieś customy powstaną. Już teraz w wielu tematach trzeba dopytywać się ludzi czy mają podstawową wersję czy pro. Jak dojdzie do tego jeszcze 3S to zrobi się bałagan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florchan Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 @ahr dziękuję. Czekam teraz na odblokowanie ale w tym czasie mogę zainstalować na zablokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 2 godziny temu, Florchan napisał: @ahr dziękuję. Czekam teraz na odblokowanie ale w tym czasie mogę zainstalować na zablokowany bootloader? Możesz tylko na razie dla tego modelu takiego romu nie ma. A problemy z mapami googla i innymi aplikacjami na chińskim romie mogą wynikać z braku jakichś usług googla, które trzeba by doinstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florchan Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 @FromWP rzeczywiście jakieś błędy przy instalacji wystąpiły, po ściągnięciu installera z appstore xiaomi udało się. Nie wiem jak to wpłynęło na gps w mapach i pokemonach, sprawdzę to dopiero jak pojadę gdzieś dalej, ech, takie zalety życia w kurwidołku. Dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 @Florchan Popraw jeszcze tytuł tematu tak aby opisywał Twój problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florchan Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 Zainstalowanie apki nie rozwiązuje problemu. Nie da się zaktualizować bo wywala błędy DF-DLA-15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts