llewyl Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 (edited) Witam,telefon nowy,nic nie wgrywalem wszystko ladnie pieknie,dzisiaj pierwszy raz go ladowalem,i po godzinie chce odczytac sms-a,a tu nie pokazuje pulpitu,tylko lekko podswietla ekran i nic wiecej. Nie wiem czy telefon reklamowac,czy mozna to jakos inaczej zalatwic. Edited July 10, 2016 by llewyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Sprawdź czy to tylko usterka wyświetlacza czy samego telefonu, np. podłącz ładowarkę - dioda powinna się podświetlić i powinien wydobyć się dźwięk z głośnika albo zadzwoń na telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
llewyl Posted July 10, 2016 Author Share Posted July 10, 2016 (edited) Dzwieki,wibracje,dioda swieci prawidlowo,wszystko dziala,tylko ten ekran. Edited July 10, 2016 by llewyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 No a np. wyłącz telefon i uruchom menu serwisowe (vol+ i power). Będziemy wiedzieć czy to kwestia systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
llewyl Posted July 10, 2016 Author Share Posted July 10, 2016 Nie mam jak wylaczyc teraz,moge zrestartowac tylko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 No to zrestartuj trzymając vol+. Ale jeśli nawet logo xiaomi przy uruchamianiu ci się nie pokazuje to czarno to widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
llewyl Posted July 10, 2016 Author Share Posted July 10, 2016 No nic nie pokazuje,nowy telefon,mam nadzieje,ze nie bedzie problemu z wymiana. Nie minelo jeszcze 14 dni,wiec mam nadzieje,ze wymieni mi bez oddawania do serwisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryskkka Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Witam, mam problem z telefonem, ekran nie działa, nie reaguje od wczoraj. Nie jestem w stanie wyłączyć telefonu, zresetować, wyłączyć budzika który dzwoni od rana, odebrac wiadomości, telefonu czy zrobic czegokolwiek. Prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryskkka Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Witam ponownie telefon a raczej budzik dzwoni od 6 rano czyli jakies 8,5 godziny. Podczas podłączenia ładowarki dioda swieci. Ekran pokazuje budzik, wyswietla normalnie wszystko, tez powiadomienia o wiadomosciach ale ALE nie działa/ NIE REAGUJE NA DOTYK ...co robic??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 @maryskkka przytrzymaj przycisk włączania tak długo aby telefon się się zrestartował . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spookie Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Witam, mam z tego co widzę ten sam problem od ostatniej aktualizacji. Co jakiś czas (w losowych momentach), gdy chcę użyć telefonu nie reaguje on na odblokowanie odciskiem palca, wciskam przycisk power i tak jak napisał autor tematu, ekran jest trochę podświetlony, ale całkiem czarny. Nie pokazuje się lockscreen. Jedyną opcją wtedy jest reset telefonu (tylko to menu - airplane, silent, reboot, power off - działa). Czasem jest też tak, że ktoś do mnie dzwoni, albo dzwoni budzik, a ja nie mogę nic z tym zrobić, bo ekran nie reaguje na dotyk. Tutaj ponownie - na dotyk reaguje tylko przy próbie resetu. Jak wejdę w menu serwisowe power i vol+ to widzę chińskie menu i nic nie rozumiem Aktualna wersja systemu: MIUI 9 7.9.15 Global | weekly Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spookie Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Ktoś, coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 (edited) Dnia 27.09.2017 o 12:30, Spookie napisał: Witam, mam z tego co widzę ten sam problem od ostatniej aktualizacji. Co jakiś czas (w losowych momentach), gdy chcę użyć telefonu nie reaguje on na odblokowanie odciskiem palca, wciskam przycisk power i tak jak napisał autor tematu, ekran jest trochę podświetlony, ale całkiem czarny. Nie pokazuje się lockscreen. Jedyną opcją wtedy jest reset telefonu (tylko to menu - airplane, silent, reboot, power off - działa). Czasem jest też tak, że ktoś do mnie dzwoni, albo dzwoni budzik, a ja nie mogę nic z tym zrobić, bo ekran nie reaguje na dotyk. Tutaj ponownie - na dotyk reaguje tylko przy próbie resetu. Jak wejdę w menu serwisowe power i vol+ to widzę chińskie menu i nic nie rozumiem Aktualna wersja systemu: MIUI 9 7.9.15 Global | weekly Od paru dni mam tak samo:) Parę dni temu było to dość częste zjawisko ale od jakiegoś czasu dzieje się to raz dziennie lub wcale. Edited October 3, 2017 by mondeoklub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Mam dokładnie taki sam problem. Zauważyłem, że dzieje się to zazwyczaj gdy odblokowuję telefon. wtedy przez 1-2s jest odblokowany i gaśnie ekran. Nie da się go już odblokować, jedyna opcja to reboot. Redmi 3 Pro MIUI 9 7.9.15 | Global Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts