krzy Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Tapeta ekranu to drobiazg. Dla pewności jeszcze spytam punkt IV z Kompendium dotyczy cotygodniowej aktualizacji systemu? Oczywiście pomijam punkt 4 - nie zaznaczam wipe tylko od razu wybieram Install. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
strony1984 Posted July 12, 2016 Author Share Posted July 12, 2016 dostalem smsa z zgoda na odblokowanie ale jak sie loguje w programie mi unlock to mam komunikat :your device isnt supported by miunlock. a co dziwne nr miaccount w sms jest inny niz ten na stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Numer musi być ten sam, spróbuj wpisać ID podczas logowania, wtedy wiadomo, że logujesz się na to właściwe konto Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
strony1984 Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 (edited) jak juz odblokouje to najnowszy miui dla mnie to jest to : MIUI 6.7.14 Android 5.1.1 Rozmiar 639MB ROM HM3 MD5: 02e69b0a0f | BL: odblokowany | Data: 14/7/2016 czy sam bedzie mi sie aktualizowac czy musze przez twrp Edited July 15, 2016 by strony1984 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
strony1984 Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 odpalilem twrp i mam takie cos: unmodified system partition keep system ready only? twrp can leave your system partition unmodified to make it easier for you to take oficial updates. twrp will be unable to prevent the stock rom from replacing twrp and will not offer to root your device. co to znaczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Przesuń pasek i tyle Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
strony1984 Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 (edited) zainstalowalem ten rom co podalem wyzej MIUI 6.7.14 Android 5.1.1 Rozmiar 639MB ROM HM3 ale mam pytanie jak przywrocic notatki ze starego androida (i9100) mialem zrobiona kopie titanium backup i nie moge przywrocic notatek. smsy mi sie udalo bezprobelmowo. z backupu tar.gz udalo mi sie wyrwac plik memo.db oraz kilka plikow o rozszerzeniu vnt. to sa notatki bo wordpad je otwiera. jak je zaimportowac teraz przywrocilem notatki na tablecie eksportowalem mam rozszerzenie .snb jak mozna je przywrocic. Edited July 18, 2016 by strony1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arekzgorek Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 (edited) Witam, wszystkich, pierwszy raz.... Wszystko co powyżej mnie przerasta, zawsze kupowałem telefon i działał od razu a ja już siedzę 4h i nic z tego nie kumam. Nawet nie mogę przegrać kontaktów.. Edited October 14, 2016 by arekzgorek Link to comment Share on other sites More sharing options...
boczkizz Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Witam, mam. Pytanie jak ograniczyc autostart aplikacji? Mam wrażenie ze bardzo dużo działa ich w tle i pożera mi ram... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 panel sterowania-->uprawnienia->autostart Link to comment Share on other sites More sharing options...
boczkizz Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Dzięki!! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lechita Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 (edited) Nie chę zakładac nowego tematu - napiszcie mi proszę, czy soft wgrany w Redmi 3 córki jest ok, czy to jakiś syf wgrany przez sprzedawcę. I co ewentualnie wgrać zamiast niego. Oczywiście nie ma mowy o żadnych aktualizacjach poprzez przycisk aktualizacje systemowe, przez OTA równiez rzecz jasna. Dzięki za odpowiedzi Edited November 9, 2016 by Lechita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuzan Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 (edited) @Lechita Z tego co mi się wydaje to to jest rom xiaomi.eu pod MiFlash, zrobiony, jak jeszcze nie można było odblokować bootloadera. Nie powinien mieć żadnego syfu, ale jest już stary. Jeżeli wszystko działa jak należy i nie widać żadnego chińskiego śmiecia, żadnych krzaczastych aplikacji to można jak najbardziej korzystać. A gdybyś chciał coś nowszego,a nie chcesz się bawić w odblokowywania itp. to możesz wgrać wersję Global przez MiFlash. Sprawa bardzo prosta i krótka, beż żadnego odblokowywania. Nie licząc pobierania softu cały zabieg trwa kilka-kilkanaście minut. Wszystko jest opisane w kompendium wiedzy. Edited November 9, 2016 by Yuzan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lechita Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Nic się nie dzieje, nie ma żadnych chińskich znaków...Chętnie wgrałbym córce wrersję Global, ale właśnie boję się, że wyjdą jakies problemy, bo nie jestem biegły w tych sprawach, Poza tym córka boi się utraty danych, a nie wiem do końca jak zrobic pełną kopię zapasową telefonu Xiaomi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuzan Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Jeżeli będziesz chciał przejść na Globala to niestety wszystkie dane polecą... Ale skoro działa i nie ma problemów to chyba nie ma problemu, żeby jeszcze siedziała na tym. Jak jej się znudzi to w każdej chwili na global można przejść. A problemów nie będzie żadnych jeżeli zrobisz wszystko z poradnikiem, naprawdę prosta sprawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lechita Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 A nie ma możliwości zrobić kopii zapasowej wszystkich danych i po przejściu na Globala przywrócić ich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuzan Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Z tego co mi się wydaje to nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Można spróbować w zakładce Kopia i kasowanie danych w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lechita Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 czy wkleicie mi linka do poradnika, jak wgrac tę wersję global do Redmi 3... Szukam i niby mam, ale chciałbym mieć pewsność, że mam prawidłową stronę Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 (edited) 5 godzin temu, Lechita napisał: czy wkleicie mi linka do poradnika, jak wgrac tę wersję global do Redmi 3... Szukam i niby mam, ale chciałbym mieć pewsność, że mam prawidłową stronę Z góry dziękuję W Kompendium wiedzy jest na pierwszej stronie. Edited January 6, 2017 by Waterloo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lechita Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 (edited) Zrobione, mam teraz coś takiego. Niestety wciąz pozostał problem z zachowaniem zrobionego zdjęcia w Galerii. Zdjecie jest zrobione, a w Galerii się nie pojawia. Nie mam pomysłu jak to zrobic, myślałem, ze to kwestia softu, ale jednak nie. Czy ta wersja oprogramowania jest już ok? Edited January 6, 2017 by Lechita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts