dawidm88 Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 (edited) Witam. Stanąłem przed olbrzymim dylematem. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna telefonu. Wybór padł na... no właśnie. Jeszcze nie padł. Albo Mi4 2/16, albo Redmi Note 3 Pro. Sam nie potrafię podjąć decyzji. Prześledziłem recenzję obu telefonów. Z jednej strony (Mi4) świetny aparat przedni o tylni, genialny wyświetlacz z 441ppi, Android 6, flagowiec, a z drugiej bardzo wydajny telefon o prawie 30000 punktów lepszy w testach Antutu, ze świetną baterią, czytnikiem lini papilarnych. Tak wymieniłem zalety, ale powiem też o wadach, przez które wzbraniam się do dokonać wyboru. Mi4 nie posiada slotu na SD, więc nie wiem jak to będzie z pamięcią. Jest również mniej wydajny. Z kolei o RN3 Pro słyszałem, że robi słabe zdjęcia. Wyświetlacz również jest gorszy, nie jest jakiś rewelacyjny. Kupując telefon nie chciałbym się irytować jakością zdjęć lub ciągłym zatroskaniem o pamięć. Chciałbym w końcu zrobić np. ładne zdjęcie jakiegoś widoczku lub fajne i o dobrej jakości "selfie" ze znajomymi. Jestem również ciekawy jak te telefony współpracują z np. Snapchatem, Instagramem (chodzi mi o jakość zdjęć). Zastanawia mnie też czy przewaga RN3 Pro w Antutu jest naprawdę taka widoczna w stosunku do Mi4. Pewnie wiecie jak to jest jak się zbiera pieniądze na telefon i chce się dokonać jak najlepszego wyboru. Będzie to tak naprawdę mój pierwszy dobry telefon (poprzednie to Alcatel One Touch Pop C3 i Goclever Quantum 400 Lite, więc nie zaliczam ich do dobrych), więc moje obawy przed kupnem są tym większe. RN3 Pro jest również droższy o 65zł (kupuję w xiaomi.com.pl) co jest dla mnie ważne. Z niecierpliwością czekam na Wasze sugestie i pomoc w wyborze telefonu. Pozdrawiam. Edited July 5, 2016 by dawidm88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Też mam podobny dylemat. Z tym że Ja mam mi4, a niedawno miałem małego redmi3. Ostatnio wpadły mi w ręce redmi note 3 pro. Mi4 jest ciut wolniejszy na codzien, za to redmi note 3 pro ma lepszy zauważalnie zasięg,gps i baterie. Apartem chwilę się bawilem-zdjecia były spoko, z tym że było jasno, a w dzień to i doogee uda się jakąś dobrą fote cyknąc. Z wad rn3pro jak dla mnie to fakt że muszę go kupić (leń), zablokowany bootloader (też leń) no i to w końcu seria redmi. Niestety nie wiem jak gra na słuchawkach,nie chciałbym czegoś co gra gorzej niż mi4. Wiem,nic nie pomogłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas999 Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 (edited) mam dokladnie ten sam problem !!! mi4 3gb/32gb czy redmi 3 pro !!?? mi4 wedlug mnie ma lepszy procesor (lepiej miec mniej rdzeni a szybsze niz wiecej bo jak masz wiecej to multitasking jest super ale juz niekoniecznie pojedyncze aplikacje czy gry) wiec do grania i robienia zdjec zdecydowanie mi4 jest lepszy !! z drugiej strony chcial bym redmi note 3 pro ze wzgledu na czytnik linii papilarnych :/ trudny orzech do zgryzienia, redmi ma aparat samsunga w srodku :/ 2.0f ktory absorbuje mniej swiatla a co za tym idzie potrzebuje wiecej czasu do naswietlenia i zdjecia moga byc troche niewyrazne przy zlym oswietleniu. wszystklo co samsung to kupa. samsungow nie kupuje od wielu lat !! jak wpadniesz na pomysl co lepsze to daj znac Mi4 ma aparat sony z sensorem Sony IMX214 Exmor RS moja kolezanka mi zdjecia na wakacjach nim robila bardzo ladnie wyszly Edited July 22, 2016 by Lucas999 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 Gdzie ty kupisz teraz mi4 3/32 gb ???? Ja nie pamiętam czy w ogóle taka wersja była. 3/16 tak i owszem , z 64 gb także. Chyba że chodzi ci o mi4c. Tak czy siak mi4 to dostaniesz teraz tylko w wersji 2/16. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts