lorow Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Witam, w dniu dzisiejszym przyszedł do mnie mój redmi note 2 w wersji prime. I tak jak się spodziewałem, siedzi w nim syfmiui (preinstalowany cleandmaster czy uc browser bez możliwości usunięcia + nie do końca przetłumaczone ui). Postanowiłem zmienić ten stan rzeczy. Rozpocząłem przygotowania według poradnika, wybrałem drugą metodę. Mam wszystkie potrzebne pliki na karcie sd i chcę przystąpić do czyszczenia mojego smartfona. Tak jak jest w poradniku, próbuję pierw wgrać chiński dev rom ( tutaj pełna nazwa, został pobrany z linku w poradniku : miui_HMNote2_5.12.17_438755d269_5_0.zip, specjalnie nazwy nie zmieniałem gdyż nie wiedziałem czy nie wystąpią jakieś problemy.) przez updater. Tak więc wchodzę i wybieram opcję instalacji "zainstaluj aktualizację z pliku .zip", wybieram plik chińskiego romu. Telefon się wyłącza, po czym po chwili dostaję komunikać, że coś jest nie tak z plikiem. Pobierałem go od nowa, restartowałem telefon. Nic to nie dało. Wiecie może gdzie siedzi problem? Z góry dziękuję za pomoc!
simer17 Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Mam dokładnie ten sam problem, też się podepnę pod pytanie
xxmati96xx Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 45 minut temu, simer17 napisał: Mam dokładnie ten sam problem, też się podepnę pod pytanie miflashem spróbować można
simer17 Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Panowie już problem rozwiązałem, na innym komputerze z Windows 10 się udało i wykryło prawidłowo telefon i zainstalował sterowniki, tak że już mam najnowsze miui 8 robiłem wg pierwszej metody z poradnika.
Recommended Posts