Paciula Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Witam. Od jakiegoś czasu po przesiadce na miui 8 mam problem z baterią. Ucieka w mgnieniu oka. Kiedyś ok 3-4h na ekranie i ok 40h całości. Teraz ledwo 1.5h ekranu i 20h całości. W nocy potrafi mi ok 15% zejść nawet kiedyś ledwo 1-2% schodzily. Robiłem wipe cache i dalvik Nie wiem czy nie cofnąć się na stable wersję... Bo już mnie to wkurza. 20 minut nawigacji i nagle 30 % nie ma. Teraz pisanie samego posta zjadło 3% baterii.. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Masz ciągle wybudzony telefon, zainstaluj wakelock detector i sprawdź co tak ciągnie baterię. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paciula Posted July 5, 2016 Author Share Posted July 5, 2016 Dałoby radę troszkę jaśniej bo nie bawiłem się jeszcze nigdy tym wakelock detectorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Ja bym zrobił wipe cache i dalvik albo przynajmniej uruchomił ponownie tele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paciula Posted July 5, 2016 Author Share Posted July 5, 2016 5 minut temu, xxmati96xx napisał: Ja bym zrobił wipe cache i dalvik albo przynajmniej uruchomił ponownie tele Kolego a przeczytałeś chociaż cały temat ? Robiłem już nie raz wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 (edited) 4 minuty temu, Paciula napisał: Kolego a przeczytałeś chociaż cały temat ? Robiłem już nie raz wipe. Zwracam honor . A screen z uuzycia aplikacji możesz dać Edited July 5, 2016 by xxmati96xx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paciula Posted July 5, 2016 Author Share Posted July 5, 2016 Tam nie ma nic powyżej 0,5% i zaledwie 5 aplikacji dlatego nie wrzucałem. Narazie wróciłem do wersji stable najnowszej jaka była, wywaliłem aplikacje z pogodą która wybudzała się ponad 300x i uśpiłem dwie inne aplikacje. Dodatkowo wrzuciłem sieć na stałą a nie automatyczną i zobaczymy czy będzie poprawa. Będę monitorował i najwyżej odpiszę w temacie czy coś się udało czy nadal wcina baterię w mgnieniu oka, bo żeby przez noc 15-20% zżerało a na ekranie ledwo 1,2h chodził telefon to jest chore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Mi tak schodzi gdy ładuje do 100% i odlaczam ładowarkę. Jak potrzymam z godzine jeszcze od wyświetlenia komunikatu "Bateria naładowana" to tak szybko nie schodzi Tapnięte z mojego RN2 NA Miui8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paciula Posted July 5, 2016 Author Share Posted July 5, 2016 Już ogarnięte od godziny 15 spadło zaledwie 2% więc jest okej, telefonu nic nie budzi i mu nie przeszkadza jak sobie smacznie śpi. Dzięki za pomoc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iras584 Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 A jak pozbyłeś się problemu? Od kilku dni też mi zaczął wciągać baterie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Dnia 5.07.2016 o 20:40, KucyG napisał: Mi tak schodzi gdy ładuje do 100% i odlaczam ładowarkę. Jak potrzymam z godzine jeszcze od wyświetlenia komunikatu "Bateria naładowana" to tak szybko nie schodzi Tapnięte z mojego RN2 NA Miui8 to jest cecha RN2. Mimo że wyskoczy 100% to tele się ładuje jeszcze ponad godzinę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paciula Posted July 6, 2016 Author Share Posted July 6, 2016 A jak pozbyłeś się problemu? Od kilku dni też mi zaczął wciągać baterie. Jedna z aplikacji pogody i viber + Skype budziły telefon. Aplikacja pogody ponad 300-400x. Odinstalowalem ja a kilka innych aplikacji ubilem ty greefiny czy jakoś tak i chodzi o wiele lepiej. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
iras584 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Dzięki za info. U mnie też pozbyłem się problemu. Prawdopodobnie stwarzała go aplikacja mi fit. Zainstalowałem ją na nowo i teraz w nocy bateria rozładowuje się jak wcześniej, tj. o 2%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 jak sprawdzić która aplikacja wybudza telefon? Albo co innego wybudza telefon ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Przed chwilą, Jonywalker napisał: jak sprawdzić która aplikacja wybudza telefon? Albo co innego wybudza telefon ? Aplikacja wake lock detector i root. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 (edited) Przed chwilą, Tomaszek1999 napisał: Aplikacja wake lock detector i root. Mam to zainstalowane. Gdzie tam to sprawdzę i jak? Nigdy tego nie używałem Edited July 15, 2016 by Jonywalker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Przed chwilą, Jonywalker napisał: i gdzie tam to sprawdzę i jak? Nigdy tego nie używałem Zainstaluj i zobacz, inaczej nie da się napisać xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
burittos Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Podpinam się pod temat. Aktualizacja do miui 8 6.7.5 kilka dni temu. Bateria ucieka jak szalona. Wczesniej przez całą noc 5% teraz 40%. Dwie karty SIM, ciągle włączony transfer. Oczywiście gps, Wi-Fi, synchronizacja wyłączone, automatyczna jasność ekranu włączona. Podczas czytania tych postów i pisania wiadomości zeszło 7% w kilka minut! Gdzieś wyczytalem żeby wyłączyć wszystkie opcje oszczędzania baterii, bo to one tak działają, ale nie pomogło. Wczesniej półtorej doby przy dzwonieniu, messenger, jakas gra, przeglądarka i sporo Youtube. Telefon w takim stanie nadaje się do rozbicia o ścianę. Niech ktoś pomoże mu przeżyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 zawsze podpinam na noc ładowarkę do tel i nie mam problemu ze ucieka mi bateria a co do twojego problemu to mi na miui 8 trzyma rewelacyjnie , ponad 5 H sot ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts