Jump to content

Coś pożera baterie.?

Paciula

Recommended Posts

Witam.

Od jakiegoś czasu po przesiadce na miui 8 mam problem z baterią. Ucieka w mgnieniu oka. Kiedyś ok 3-4h na ekranie i ok 40h całości. Teraz ledwo 1.5h ekranu i 20h całości. W nocy potrafi mi ok 15% zejść nawet kiedyś ledwo 1-2% schodzily. Robiłem wipe cache i dalvik

d6a161242bcc29c23ccead5623704cbb.jpg62599e97a86c0dc88ce8c70b1314ce11.jpg99e5fa06adbbd10a027011c1dccfd62a.jpg

Nie wiem czy nie cofnąć się na stable wersję... Bo już mnie to wkurza. 20 minut nawigacji i nagle 30 % nie ma.

Teraz pisanie samego posta zjadło 3% baterii..

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, xxmati96xx napisał:

Ja bym zrobił wipe cache i dalvik albo przynajmniej uruchomił ponownie tele

Kolego a przeczytałeś chociaż cały temat ? ;)
Robiłem już nie raz wipe.

Tam nie ma nic powyżej 0,5% i zaledwie 5 aplikacji dlatego nie wrzucałem.
Narazie wróciłem do wersji stable najnowszej jaka była, wywaliłem aplikacje z pogodą która wybudzała się ponad 300x i uśpiłem dwie inne aplikacje. Dodatkowo wrzuciłem sieć na stałą a nie automatyczną i zobaczymy czy będzie poprawa. Będę monitorował i najwyżej odpiszę w temacie czy coś się udało czy nadal wcina baterię w mgnieniu oka, bo żeby przez noc 15-20% zżerało a na ekranie ledwo 1,2h chodził telefon to jest chore.

Mi tak schodzi gdy ładuje do 100% i odlaczam ładowarkę. Jak potrzymam z godzine jeszcze od wyświetlenia komunikatu "Bateria naładowana" to tak szybko nie schodzi

Tapnięte z mojego RN2 NA Miui8

Dnia 5.07.2016 o 20:40, KucyG napisał:

Mi tak schodzi gdy ładuje do 100% i odlaczam ładowarkę. Jak potrzymam z godzine jeszcze od wyświetlenia komunikatu "Bateria naładowana" to tak szybko nie schodzi

Tapnięte z mojego RN2 NA Miui8

to jest cecha RN2. Mimo że wyskoczy 100% to tele się ładuje jeszcze ponad godzinę

• Like 1

A jak pozbyłeś się problemu? Od kilku dni też mi zaczął wciągać baterie.

Jedna z aplikacji pogody i viber + Skype budziły telefon. Aplikacja pogody ponad 300-400x. Odinstalowalem ja a kilka innych aplikacji ubilem ty greefiny czy jakoś tak i chodzi o wiele lepiej.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za info. U mnie też pozbyłem się problemu. Prawdopodobnie stwarzała go aplikacja mi fit. Zainstalowałem ją na nowo i teraz w nocy bateria rozładowuje się jak wcześniej, tj. o 2%.

Podpinam się pod temat. Aktualizacja do miui 8 6.7.5 kilka dni temu. Bateria ucieka jak szalona. Wczesniej przez całą noc 5% teraz 40%.

Dwie karty SIM, ciągle włączony transfer. Oczywiście gps, Wi-Fi, synchronizacja wyłączone, automatyczna jasność ekranu włączona. Podczas czytania tych postów i pisania wiadomości zeszło 7% w kilka minut! Gdzieś wyczytalem żeby wyłączyć wszystkie opcje oszczędzania baterii, bo to one tak działają, ale nie pomogło. 

Wczesniej półtorej doby przy dzwonieniu, messenger, jakas gra, przeglądarka i sporo Youtube. Telefon w takim stanie nadaje się do rozbicia o ścianę. Niech ktoś pomoże mu przeżyć :)

Screenshot_2016-07-18-11-11-20-899_com.android.updater.png

Screenshot_2016-07-18-11-11-50-675_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-07-18-11-12-10-307_com.miui.securitycenter.png

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...