hcboria Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 1 godzinę temu, zielonyBB napisał: Będzie dobrze, chińczyki wycofali rom dev dla Mi5, bedzie poprawka to czekamy na poprawkowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Pobrałem 6.7.8. Mogę instalować, czy zbyt uciążliwy jest ten problem przy robieniu fotek? Będzie poprawka jutro czy za tydzień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Apka aparatu freezuje przy zmianie kamer przód -> tył. Zdjęcia robi bez problemu. Ponoć nadal jest problem z FPSami w filmach, ale nie wiem, nie nagrywam Instaluj śmiało, bo rom śmiga jak głupi i wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popa Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 (edited) możecie sprawdzić czy u Was też występuje ten problem nagrywając filmik, i sprawdzić jego szczegóły w mx-playerze na przykład. Problem ten też występował we wcześniejszych kompilacjach. Liczyłem że nowa apka to rozwiąże, ale niestety :/ Edit: chodzi o klatki na sekundę oczywiście Edited July 8, 2016 by Popa Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 (edited) @Popa Moje wyniki: 720p - 24 klatki 1080p - 24 klatki 4K - 20 klatek Edited July 9, 2016 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popa Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 @johnny1836 720p: 30fps 1080p: 24fps 2160p: 26fps O.o dziwnie się to zachowuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Po nocy zauważyłem, że znów przestały działać te czujniki co w poprzednim romie... dalej jest coś nie tak. Na szczęście restart pomógł i wróciło wszystko do normy Ciekawe kiedy ukaże się ta poprawka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Po nocy zauważyłem, że znów przestały działać te czujniki co w poprzednim romie... dalej jest coś nie tak. Na szczęście restart pomógł i wróciło wszystko do normy Ciekawe kiedy ukaże się ta poprawka... 14.07, na tą chwilę jest status "suspended" Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 (edited) Na MIUIPolska znowu został wrzucony rom 6.7.8. Nie wiem czy jest jakaś poprawka w nim, bo na Xiaomi.eu nadal nie ma tego romu, ale działa dobrze, a aplikacja aparatu nie łapie mi FC przy zmianie kamer. FPSy nadal takie same. Tym razem aktualizowałem przez Aktualizacje, a nie przez TWRP Edited July 9, 2016 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioWRC Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Ja przez twrp i przy zmianie kamery wielbłąda wywala 😕 Wysłane z MI 5 Pro Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylon Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Dnia 8.07.2016 o 15:31, johnny1836 napisał: Gorzej jak ktoś, tak jak ja, za parę dni jedzie na wakacje i chciałby jednak porobić trochę zdjęć Trzeba będzie się ratować apkami z Play Store,które w sumie i tak są lepsze - choćby Camera FV-5 Moim zdaniem jednak nie. O ile mam bardzo dobre zdanie do camera fv, to muszę przyznać, że oryginalna apka aparatu w miui robi lepsze jakościowo zdjęcia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 2 godziny temu, dylon napisał: Moim zdaniem jednak nie. O ile mam bardzo dobre zdanie do camera fv, to muszę przyznać, że oryginalna apka aparatu w miui robi lepsze jakościowo zdjęcia... Osobiście jeszcze nie testowałem FV na Mi 5, ale używałem jej na SGS4 i tam robiła robotę. Sprawdzę to z ciekawości Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 8 godzin temu, dylon napisał: Moim zdaniem jednak nie. O ile mam bardzo dobre zdanie do camera fv, to muszę przyznać, że oryginalna apka aparatu w miui robi lepsze jakościowo zdjęcia... Ale w apce camera FX jak zmieniasz przód-tył to też jest FC. To nie jest chyba tak do końca problem z apką, tylko coś grubszego. Ale jeśli podejmiesz męską decyzję o tym że np nie robisz selfików przez kilka minut, więc nie zmieniasz przód-tył, to nawet i tą zwykłą da się porobić fotki spokojnie... Chociaż mi się raz też wycrashowała jak wracałem z podglądu zdjęcia spowrotem do trybu robienia zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Po tym jak wgrałem jeszcze raz ten rom to jeszcze nie miałem fc aparatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 No to dzisiejsza aktualizacja 6.7.11 rozwiązuje problemy z czujnikami i aparatem... ciekawe co popsuli w zamian Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Ktoś już jest w stanie się wypowiedzieć jak z baterią? U mnie na 6.7.8 jest straszny drain :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Ktoś już jest w stanie się wypowiedzieć jak z baterią? U mnie na 6.7.8 jest straszny drain :/ Co ci zżera? Co jest w wakelocku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Odkąd zaktualizowałem bateria szybciej schodzi. Wczoraj przez trochę ponad 2 godziny miałem ciągle włączony ekran, GPS oraz dane i przez ten czas bateria zeszła ze 100% na 25%. Na 6.6.30 w tych samych okolicznościach spadło do około 40-50%. Teraz właśnie flashuję 6.7.11 i zobaczymy jak będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_master Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Witam. Obecnie mam wersję Miui 8 6.6.30. Czy ktoś może sprawdzić czy na nowszej wersji nie wyrzuca błędu w aplikacji "Muzyka", lub czy po kliknięciu "odtwarzaj wszystko" i przesłuchaniu jednej piosenki dźwięk znika,mimo że utwór dalej leci? Często słucham muzyki z głośnika, ale podchodzenie do tel po każdej piosence jest nieco drażniące. Wycięte laserowo z machiny zwanej Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Witam Nie zakładam nowego tematu. Od razu napiszę, że mamy takie same telefony MI5 64gb, oba mają naklejone szkła hartowane od nowości. Mamy dość nietypowy problem. U żonki w telefonie pojawił się problem prawdopodobnie z czujnikiem podczas rozmowy. Telefon nie reaguje i nie gaśnie podczas przykładania słuchawki do ucha. Natomiast u mnie jest wszystko ok. Automatyczna jasność działa na obu telefonach tak samo. Soft na obu telefonach jest taki sam. Wcześniej u żonki szwankowało to na zasadzie (od pewnego czasu - od nowości wszystko hulało jak trzeba), że jak odebrała telefon to ekran "zgasł" i nie mogła się rozłączyć w ogóle, nic nie reagowało. Teraz natomiast w drugą stronę zaczęło działać, czyli nie gaśnie w ogóle. Jakieś propozycje? Skoro na jednym telefonie jest ok, na drugim nie, mógł paść jakiś czujnik? Jest sens ściągania w ogóle szkła hartowanego, skoro są dziurki powycinane i wszystko leży jak trzeba? Może trzeba przeczyścić? Wolę spytać zanim coś zrobię pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 (edited) @Wariat Jaki ten soft? Szkła nie ściągaj. W diagnostyke wejdź i sprawdź te czujniki, ale stawiam że kiepski soft. Może na jednym działać, a na drugim nie. Edited August 11, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meyko_2 Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 28 minut temu, Wariat napisał: Witam Nie zakładam nowego tematu. Od razu napiszę, że mamy takie same telefony MI5 64gb, oba mają naklejone szkła hartowane od nowości. Mamy dość nietypowy problem. U żonki w telefonie pojawił się problem prawdopodobnie z czujnikiem podczas rozmowy. Telefon nie reaguje i nie gaśnie podczas przykładania słuchawki do ucha. Natomiast u mnie jest wszystko ok. Automatyczna jasność działa na obu telefonach tak samo. Soft na obu telefonach jest taki sam. Wcześniej u żonki szwankowało to na zasadzie (od pewnego czasu - od nowości wszystko hulało jak trzeba), że jak odebrała telefon to ekran "zgasł" i nie mogła się rozłączyć w ogóle, nic nie reagowało. Teraz natomiast w drugą stronę zaczęło działać, czyli nie gaśnie w ogóle. Jakieś propozycje? Skoro na jednym telefonie jest ok, na drugim nie, mógł paść jakiś czujnik? Jest sens ściągania w ogóle szkła hartowanego, skoro są dziurki powycinane i wszystko leży jak trzeba? Może trzeba przeczyścić? Wolę spytać zanim coś zrobię pozdrawiam witaj, od dwóch mam moje super drania Mi5 64gb i mam IDENTYCZNY problem jak żona, na początku było to samo - nie mogłem rozłączyć, musiałem przciskiem fizycznie odblokować ekran, teraz natomiasto nie wygasza. Mam naklejoną folię, jutro aż zdejmę i sprawdzę ale obawiam się, że gdzie indziej jest problem. wgrany soft: MIUI 6.8.4 napotkane ogólnie problemy: - właśnie przy uchu nie wyłącza ekranu - bateria szybko schodzi - na podłączonym BT do auta - w aucie źle pokazuje poziom naładowania baterii (wskazuje ciągle rozładowaną) jestem nowicjuszem ale mam nadzieje, że czujnik jest ok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Ustawienia - info o telefonie - klik 5 razy w wersję jądra - kalibracja czujnika zbliżeniowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 @wtbn soft na obu telefonach to: 6.8.4 miuipolska MIUI 8. Jak tylko dotrę do domu to spróbuję tą diagnostykę (tylko jak to zrobić, wczoraj wieczorem szukałem, ale nie wiem gdzie to znaleźć?) Tak jak napisał @hcboria ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 (edited) @Wariat tzn xiaomi.eu, tak? Spróbuj wgrać najnowszy, np. dzisiejszy. tak, tak jak napisał. Jak mi na którejś wersji nie działały czujniki to ich wogóle nie miałem w diagnostyce, ani w programie cpu-z (w nim też możesz sprawdzić, zakładka sensors) Edited August 12, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Zainstaluj wersję z dzisiaj. Chyba już naprawili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 5 godzin temu, grizzly napisał: Zainstaluj wersję z dzisiaj. Chyba już naprawili. Albo wróc do v7 stable i poczekaj te kilka dni na v8 Stable, tak jak ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 @wtbn i @hcboria dziękuje Wam za porady. Wystarczyło zrobić kalibracje czujnika na nowo i wszystko działa jak należy. Teraz rozmowy są odbierane, a przy przyłożeniu słuchawki do ucha jest wygaszany ekran jak trzeba. Żadne zmiany softów nie były potrzebne. Żonka zadowolona. Dzięki Wam człowiek się uczy i jest mądrzejszy o następną wiedzę na temat tych telefonów. pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 No ja wróciłem do v7 i tutaj wszystko działa wyśmienicie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hultaj87 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Witam Odświeżę trochę temat Mój telefon to: Mi5 PRO 128GB (z Ibuygou) - wersja romu MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.2.23 Mam od pewnego czasu problem z jasnością ekranu. Podejrzewam, że coś jest nie tak z czujnikiem oświetlenia. Bo często po ciemku lub przy samym tylko włączonym telewizorze w pokoju, jasność ekranu telefonu jest na tak niskim poziomie, że słabo nieraz widać. Utrudnia to trochę korzystanie z telefonu. Do tej pory wszystko było oki. Do tej pory zawsze miałem w ustawieniach jak na zrzucie "Ustawienia jasności ekranu" Wszedłem w panel Diagnostyki i zrobiłem zrzuty dla kilku wariantów. 1. W panelu Diagnostyka - 12. Dioda LED klikałem Jasność LCD - Min - LCD Minimum 2. W panelu Diagnostyka - 12. Dioda LED klikałem Jasność LCD - Max - LCD Maximum 3. Zablokowałem telefon i ponownie go odblokowałem - Po odblokowaniu nr 1 3. Zablokowałem telefon i ponownie go odblokowałem ale telefon przestawiłem w inne miejsce - Po odblokowaniu nr 2 Proszę niech ktoś oceni czy z czujnikiem światła jest oki. A może ustawienia jasności powinienem inaczej ustawić. Nieraz ustawiam w menu Poziom jasności suwak na około 30% ale opcja Automatyczna zostaje włączona. Dodam tylko, że po ponownym uruchomianiu telefonu suwak wraca na minimum. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nech Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 (edited) Czy ktoś znalazł powód i rozwiązanie tego problemu? U mnie pojawił się po wgraniu Androida 7.0 z MiuiPolska, wcześniej wszystko działało, i wydaje mi się, że przed którymś restartem też działało... Edit: Wyczytałem, że na Mi4 również był podobny błąd, i pomagał flash pliku persist.img. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Jest taki trik dla Mi5 również? Edited March 4, 2017 by Nech Link to comment Share on other sites More sharing options...
hultaj87 Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 U mnie chyba też problem zaczął się od wgrania Androida 7. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts