Podem Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Witam. Który z w/w telefonów jest lepszy? Główna różnica to procesor i grafika. Czy przegapiłem coś jeszcze? Zastanawiam się nad tymi modelami i nie wiem co wybrać. Zależy mi przede wszystkim na: - Dual Sim - 32GB pamięci ( ze względu na DS) - Bateria min 4000 Mha - Zakup w Polsce Z tego też powodu odpada MI4 i pochodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bieniu79 Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Witam. Który z w/w telefonów jest lepszy? Główna różnica to procesor i grafika. Czy przegapiłem coś jeszcze? Zastanawiam się nad tymi modelami i nie wiem co wybrać. Zależy mi przede wszystkim na: - Dual Sim - 32GB pamięci ( ze względu na DS) - Bateria min 4000 Mha - Zakup w Polsce Z tego też powodu odpada MI4 i pochodne. Na chwilę obecną do listy różnic dorzuciłbym jeszcze wersję Androida. ROM-y dla R3 i R3 Pro bazują na Androidzie 5.1, a dla R3S - na 6.0. Miałem nadzieję na wersję 6.0 dla R3 "przy okazji" MIUI8, ale nic z tego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastianoo Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Którą wersje ze względu na parametry korzystniej kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 3s sprzętowo jest ciut lepsza. Za to na zwykle 3 jest już sporo dobrych Romów, nawet na zablokowany bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 3s ma 8 rdzeni które potrafią pracować jednocześnie i troszkę lepszą grafikę. Zwykła wersja może jednocześnie pracować tylko na 4 rdzeniach Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 @Winiu89 Nieprawda, nawet teraz gdy piszę posta jest 6 rdzeni aktywnych, w grach pracują wszystkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 A to przepraszam, zawsze myślałem że 616 może korzystać jednocześnie albo z szybkich albo z wolnych Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
gray Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 Nie piszecie o najważniejszej różnicy. 3s wersja 16GB -> eMMC w wersji 5.0 -> tak jak w Redmi 3 Note 3s wersja 32GB -> eMMC w wersji 5.1 -> seria Redmi wreszcie dogania serię Mi ale dalej daleko do Mi5 :-). 3x 32GB -> eMMC w wersji 5.1 ??? Redmi 3/3PRO eMMC w wersji 4.5 -> tragedia standard wprowadzony z 4 lata temu.Bardzo słabe parametry dla random write/read co jest główną przyczyną średniej responsywności tego telefonu (przynajmniej jak dla mnie). Czy to 616 czy 430 oba oparte na Cortexach A53 praktycznie o tym samym taktowaniu.GPU wiadomo lepsze w 3s. Pamięć RAM (DDR3) ta sama.Przewaga 3s która będzie widoczna podczas normalnej pracy to po prostu nowych szybszy flash i tyle. A i zapomniałem nowe dual ISP w Snapdragonie 430.Teoretycznie kamera powinna prawować lepiej. Pomijam różnice w modemie bo to każdy widzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 @up Pamiecią nie poprawisz wolniejszego procesora . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gray Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 Procesor ma oczywiście wpływ ale telefon podczas działania wykonuje wiele operacji dostępu do pamięci flash czy to odczyt czy zapis.I chodzi mi tu o dostęp randomowy do małych bloków pamięci a nie liniowy a tutaj eMMC 4.5 wyraźnie przegrywa.Więc przy praktycznie tym samym CPU jedyna przewaga 3s to flash i GPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Podepnę się pod temat, gdyż mam zamiar zamówić redmi 3 z snapdragonem 430 i 3gb ramu oraz jak napisaliście w sofcie. Kompletnie nie rozumiem różnicy między wersją S, a PRO w czym jest różnica jeżeli cena różni się ok 15$? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts