Mickey the King Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 (edited) Cześć wszystkim Mam duży problem z dotykiem w Redmi Note 2. Przedwczoraj ekran zaczął "świrować" - popularne objawy, czyli samoklikanie w wielu losowych miejscach. Następnie falami były fazy poprawnego działania oraz wariowania prawej części ekranu, zmieniające się czasem dosłownie co chwilę, a czasem rzadziej - ekran potrafił działać normalnie nawet ponad godzinę, a dopiero potem znów "ześwirować"... Myślałem, że to może kwestia wilgoci, zatłuszczenia, potu i Bóg wie czego jeszcze, ale nie pomogło bardzo dokładne wyczyszczenie ekranu ściereczkami do okularów oraz wytarcie aż do szaleństwa ręcznikiem papierowym... Nie pomogło także rozebranie telefonu i zostawienie do wyschnięcia na dwie-trzy godziny... W chwili obecnej sytuacja jest "kijowa, lecz stabilna" - nie działa w ogóle około 1 cm z prawej strony ekranu, a reszta dla odmiany działa bez problemu. W panelu diagnostycznym (*#*#MIUI#*#*) dotyk nie przechodzi selftestu - wynik FAIL. Mój rom to najnowsza dostępna wersja, czyli 6.6.30. Będę bardzo wdzięczny za jakieś rady... Edited July 2, 2016 by Mickey the King Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts