Jump to content

Xiaomi Mi4/ Mi4c z Aliexpress

shzye

Recommended Posts

Witam czy kupując telefon z tej aukcji: 1 lub tej  2 używając przesyłki DHL zostanie naliczone cło/podatek(jak długo faktycznie idzie ta przesyłka)? Jeżeli użyłbym zwykłej przesyłki ile standardowo idzie? Zależy mi na tym, żeby mieć telefon przed 23.07. 

Edited by shzye

Dhl do 7 dni, vat niemal pewny. Tylko wybrańcy losu przechodzą bez. Ale lepiej przyjmij że vat wpadnie. Zwykła przesyłka idzie średnio 3 - 4 tygodnie. Ale teraz ze względu na WER nawet dłużej.

Czyli wraz z vatem ponad 600zł... Słabo to wygląda myslałem, że przy uniknięciu vatu dopłace tę 15dolarów za przesyłkę, żeby mieć szybciej... No nic chyba używki bd szukał.

Weź zwykłą przesyłkę i wyślij to gdzieś gdzie jest mniejsze prawdopodobieństwo VAT-u. U nas na Śląsku dużo paczke wpada w WER Zabrze więc lepiej to wysłać np na Wwa i liczyć na cud. DHL to jednak słaby wybór i duże prawdopodobieństwo podatku. Ja bym tam brał nówkę mimo wszystko.. :P

Tyle że jak weźmie zwykłą przesyłkę to szanse są marne na dostarczenie do 23 lipca. Nie wiadomo kiedy ten strajk się skonczy

Edit. Wejdź sobie na telchine. Na bazarku masz kilka nowych mi4 ok 600zl. Może jeszcze coś wynegocjujesz

bambusowe plecki są tylko dla mi4. Żadne inne nie mają. Poza tym każdy tu chyba odradzi Ci Mi4i jeśli możesz mieć Mi4 lub Mi4c niemal w tych samych pieniądzach.

Ja biorę MI4 od goldiego z dhl - 137 $ z przesyłką + do tego vat już liczę ok 126 zł czyli ok 670 zł. Akceptowanie. Jedyna polska alternatywa na nówkę - technos ma po 699 zł.

Edited by regnar

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...