shzye Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 (edited) Witam czy kupując telefon z tej aukcji: 1 lub tej 2 używając przesyłki DHL zostanie naliczone cło/podatek(jak długo faktycznie idzie ta przesyłka)? Jeżeli użyłbym zwykłej przesyłki ile standardowo idzie? Zależy mi na tym, żeby mieć telefon przed 23.07. Edited July 2, 2016 by shzye Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnar Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Dhl do 7 dni, vat niemal pewny. Tylko wybrańcy losu przechodzą bez. Ale lepiej przyjmij że vat wpadnie. Zwykła przesyłka idzie średnio 3 - 4 tygodnie. Ale teraz ze względu na WER nawet dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shzye Posted July 2, 2016 Author Share Posted July 2, 2016 Czyli wraz z vatem ponad 600zł... Słabo to wygląda myslałem, że przy uniknięciu vatu dopłace tę 15dolarów za przesyłkę, żeby mieć szybciej... No nic chyba używki bd szukał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Weź zwykłą przesyłkę i wyślij to gdzieś gdzie jest mniejsze prawdopodobieństwo VAT-u. U nas na Śląsku dużo paczke wpada w WER Zabrze więc lepiej to wysłać np na Wwa i liczyć na cud. DHL to jednak słaby wybór i duże prawdopodobieństwo podatku. Ja bym tam brał nówkę mimo wszystko.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Tyle że jak weźmie zwykłą przesyłkę to szanse są marne na dostarczenie do 23 lipca. Nie wiadomo kiedy ten strajk się skonczy Edit. Wejdź sobie na telchine. Na bazarku masz kilka nowych mi4 ok 600zl. Może jeszcze coś wynegocjujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
shzye Posted July 3, 2016 Author Share Posted July 3, 2016 spróbuję wyrwac mi4i 32 do 550zł, może sie uda Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 3/32 za 140$? Nierealne Link to comment Share on other sites More sharing options...
shzye Posted July 3, 2016 Author Share Posted July 3, 2016 goldway więc wydaje sie legitny sklep Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljuras1900 Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Goldi jak najbardziej legitny Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 goldway więc wydaje sie legitny sklep Sklep spoko,ale ja tam nie widzę 3/32 za 140$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shzye Posted July 4, 2016 Author Share Posted July 4, 2016 Są bambusowe plecki (takie jak dla Mi4) dla Mi4i? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnar Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) bambusowe plecki są tylko dla mi4. Żadne inne nie mają. Poza tym każdy tu chyba odradzi Ci Mi4i jeśli możesz mieć Mi4 lub Mi4c niemal w tych samych pieniądzach. Ja biorę MI4 od goldiego z dhl - 137 $ z przesyłką + do tego vat już liczę ok 126 zł czyli ok 670 zł. Akceptowanie. Jedyna polska alternatywa na nówkę - technos ma po 699 zł. Edited July 4, 2016 by regnar Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 DHL em zapłacisz z 50zl VAT. Oni w większości przypadków biorą kwotę z paczki, nie mają % od wartości tylko od sztuki odprawionej Edit: a nie lepiej eu express? Cena wysyłki podobna Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnar Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Mowisz o sellers shiping ? EU express chyba trochę długo idzie. Dhl za kilka dni telefon będę miał w domu. Wysłane z mojego LG-D405n przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts