marcelg22 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Witam Czy w gąszczu informacji jaki jest na tym forum może mi ktoś wskazać palcem w jaki sposób który Rom mogę zainstalować na swoim MI4C?? otrzymałem kilka dni temu MI4c zakupiony u Goldwaya na pudełku jest informacja że tel jest z 12.2015 r wersja android 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: miui 7.0.4.0(LXKCNCI) Czytałem o zablokowanym bootloaderze lecz sprawdziłem i mogę wejść. Nie pokazuje mi się telefonik z kabelkiem tylko od razu wybór języka i menu po angielsku. Myślałem że botloader jest odblokowany więc ściągnąłem plik ze strony muipolska: xiaomi.en_multi_MI4c_6.6.30_v8-5.1.zip przez narzędzie updater próbowałem to wgrać lecz wywaliło błąd. Proszę o pomoc bo soft od goldwaya jest kiepsko spolszczony. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Wgraj TWRP i potem ten plik co pobrałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Ja bym poszukał aktualizacji xiaomi.eu na lolipopie Instaluje się normalnie przez updater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Twrp to konieczność by korzystać z romów miuipolska. Z MI 5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelg22 Posted July 2, 2016 Author Share Posted July 2, 2016 Dzięki za odpowiedź. Super jeszcze jakbyście mi podpowiedzieli lub odesłali do jakiegoś konkretnego tutoriala jak wgrać TWRP bo to co znajduje to do innych modeli albo brak plików w linkach lub 30 wersji i nie wiem który plik pobrać. Proszę o wyrozumiałość bo robię to pierwszy raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeniu Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 zobacz post wyżej... Acid ma wszystkie linki w sygnaturce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts