MarcinG Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Na MI2A pójdzie Areo2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Nie, poniewaz najnizsza czestotliwosc sieci 3g wynosi 850mHz a aero chodzi na 900mHz ◇taptalk now Free Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 To lipa. Na logike myślałem, że będzie. Bo na stronie producenta pisze: - Band: 2G,GSM 850/900/1800/1900MHz; 3G,WCDMA 900/1900/2100MHz Czyli inaczej niż w przypadku Mi-2 i Mi-2S. Bo w przypadku tych dwóch rzeczywiście nie ma 900. W przpadku RedRice pisze: Network Frequency : GSM 900/1800/1900 ; 3G:WCDMA 900/2100MHz A na nim chyba Areo będzie chodzić? Chyba że Band a network frequency to coś zupełnie innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Na red rice bd chodzic telefon jest przystosowany pod tzw. Aero dlatego jest dual sim i chodzi na czestotliwosci w ktorej jest nadawany sygnal aero2 czyli 900mHz ◇taptalk now Free Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 Nie bardzo rozumiem, to się patrzy po UMTS czy obsługuje? http://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/mi2a/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 dlatego wole gsmarena... na mgsm masa roznych dziwnych bledow i bezsensownych danych jak na dzisiejsze czasy... np brak stopera? lol -,- http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_2a-5646.php czyli teoretycznie Aero2 powinno smigac lalozamosc skad masz informacje ze Mi-2A nie obsluguje 900MHz? nawet na xiaomi.com http://www.xiaomi.com/mi2a#params jest wyraznie napisane ze ma 900MHz a nie 850MHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 @Ari93 masz racje !! Czyli zly opis przeczytalem. Czyli powinno dzialac ◇taptalk now Free Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Ja bym jednak sugerował spytać się użytkownika MI-2A o sprawdzenie pasma na pudełku. Czytałem, że na xiaomi.com w przypadku MI-2S może być błąd w parametrach. Albo ja ze swojej strony napiszę do swojego kontaktu w Chinach o potwierdzenie tej częstotliwości. Bo np. mój MI-2 nie obsługuje WCDMA 900 i nie ma tego na pudełku. Także osobiście mam wątpliwości czy np. bliźniaczy MI-2S i MI-2A ma faktycznie 900. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Ja czytalem na gizchina ze ma 850 na xiaomi ma 900 takze @acid ma racje, ja kupilem m2a i czekam na niego jak bd mial wloze karte aero2 i napisze czy dziala ◇taptalk now Free Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 ale w przypadku mi2s wszedzie jest wyraznie napisane ze 3g tylko 850mhz a dla mi2a wszedzie ze 900mhz... i nie sa takie blizniacze bo mi2a ma 2 rdzeniowego s4 pro... ;p teoria teorią, zobaczymy jak w praktyce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Znaczy miałem na myśli bliżniaczy MI-2S w stosunku do MI2 i dodatkowo MI-2A MI2-A to ja wiem, że jest inny. Ale chodziło mi o błąd na stronei xiaomi o MI-2S własnie. I jeśli MI-2S nie ma 900 mimo specyfikacji to MI2A też może nie mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Nawet na głównej stronie Xiaomi.com/en sprawdzałem i tylko Mi2A obsługuje 900MHz (i nowy Red Rice). Oby nie był to błąd bo już zamówiłem Odnośnie areo dokładne informacje, które telefony obsługują areo a które nie. Bo oprócz tego, ze telefon musi mieć UMTS 900MHz to musi być (zgodnie z regulaminem) minimum kategorii 10. Czyli musi mieć prędkość pobierania danych od sieci HSDPA nie niższą niż 14Mbps. A tego warunku jak się okazuje, nie spełnia sporo telefonów nawet znanych marek na naszym rynku, także tych dual sim. Mi2A natomiast je spełnia bo ma prędkość pobierania danych HSDPA 21Mbps. Czyli jest kategorii 14. Czyli teoretycznie na nim powinno działać zgodnie z tymi informacjami. A w praktyce sprawdzę jak przyjdzie.-- 5 lis 2013, o 22:42 --Niestety znalazłem potwierdzenie waszych przypuszczeń, że jest błąd w specyfikacji Mi2A! Na tej stronie jest specyfikacja bez 900MHz http://www.fastcardtech.com/Xiaomi-Mi2A?u=49407 W komentarzach ktoś także zadał pytanie czy ma 3G 900MHz. Ktoś z obsługi sklepu udzielił odpowiedzi, że nie ma 900MHz. Ma tylko 850/2100MHz. Czyli wychodzi na to, ze pośpieszyłem się z zakupem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Po pierwsze BZDURA, jaka kategoria 10? Moja stara nokia N79 z HSDPA do 3,6mb/s spokojnie radzila sobie z aero do tego wysylajac internet po wifi... nie radzila sobie moze najlepiej bo predkosc nie byla "plynna" (predkosc skakala ok 400 do 600) do tego ping ok 90ms (gdzie na modemie mifi wyciaga nawet ponizej 60ms), to wifi bylo takie ze wiekszosc urzadzen go nie widziala no i bateria osiagala absurdalne temperatury... cale szczescie nic sie nie stalo ;p dziala tez kuzynowi na e52, drugiemu na 5230 (bodajze)... Moze tak, nie widzialem jeszcze urzadzenia ktore obsluguje 900MHz i na ktorym nie dziala aero. A po drugie co do mi2a... w sklepach czesto maja przeciez bledy a ktos z obslugi po prostu nie chcial przyznac bledu wiec potwierdzil ;p dopoki telefon nie dojdzie nie ma pewnosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Jesli urzedzienie nie obsluguje czestotliwosci 900mHz to nie obsluguje aero2 proste Wysłane z mojego GT-I9300 now Free Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Po pierwsze BZDURA, jaka kategoria 10? Moja stara nokia N79 z HSDPA do 3,6mb/s spokojnie radzila sobie z aero do tego wysylajac internet po wifi... nie radzila sobie moze najlepiej bo predkosc nie byla "plynna" (predkosc skakala ok 400 do 600) do tego ping ok 90ms (gdzie na modemie mifi wyciaga nawet ponizej 60ms), to wifi bylo takie ze wiekszosc urzadzen go nie widziala no i bateria osiagala absurdalne temperatury... cale szczescie nic sie nie stalo ;p dziala tez kuzynowi na e52, drugiemu na 5230 (bodajze)... Moze tak, nie widzialem jeszcze urzadzenia ktore obsluguje 900MHz i na ktorym nie dziala aero. A po drugie co do mi2a... w sklepach czesto maja przeciez bledy a ktos z obslugi po prostu nie chcial przyznac bledu wiec potwierdzil ;p dopoki telefon nie dojdzie nie ma pewnosci To prawda. Wystarczy, że telefon obsługuje 3G 900MHz i areo będzie działać mimo, że nie jest kategorii co najmniej 10. Ale regulamin usługi Areo2 wymaga by telefon był co najmniej kategorii 10. Dlatego jeśli nie jest to mogą z powodu działań niezgodnych z regulaminem zablokować kartę sim. Taka jest teoria czy tak robią nie wiem. Informacje są na stronie Areo2 oraz na http://jdtech.pl/2011/11/aero2-o-co-cho ... ii-10.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Dostałem odpowiedź od znajomej: Yeah, 9oomhz is supported. please check here http://www.xiaomi.com/mi2a#params ---------------------------------------------------------------------- 吴娜 Wu Na MIUI Department, Xiaomi Inc. Web site: http://en.miui.com/ Mobile: xxxx Potwierdza, że jest 900Mhz ale podpiera się specyfikacją na Xiaomi, o którą pytałem czy czasem nie ma błędu tam. No ale skoro tak to można założyć, że MI-2A ma 900Mhz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 To super wiadomość. Dzięki wielkie. Ja pytałem tez na xiaomiworld.com czy specyfikacja jest prawidłowa i czy czasami nie ma błędu. Odpowiedzieli, że Mi2A w przeciwieństwie do Mi2S na pewno obsługuje 3G 900MHz. Od Ibuygou.com jeszcze nie otrzymałem wiadomości potwierdzającej, ze ma 900MHz mimo, ze mailuje z nimi już przeszło tydzień. Bardziej się skupiają na tym co to jest Areo2 niż na tym czy on ma 900MHz czy nie. Ale jak w dwóch źródłach potwierdzają to myślę, ze można zaryzykować. Wobec tego za niedługo nareszcie stanę się posiadaczem Mi2A. Jak będę miał sprawdzę i napiszę ostateczną informacje czy jest czy nie ma 900MHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 W m2a dziala aero2 sprawdzone przed chwila Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Super informacja! To już jestem spokojny, że na moim też będzie działać jak przyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 na pudełku z 2a jest napisane 900MHz (na 3g) ,a w instrukcji 850Mhz (na 3g), lecz aero2 w m2a działa - sprawdzone wczoraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Nie wątpliwie mają z tym jakieś zamieszanie. Dwa tygodnie mailuje z ibuygou i nie dali mi jednoznacznej odpowiedzi czy obsługuje 3G 900MHz czy nie. Ponoc producent sprawdza te informację a oni tez szukają odpowiedzi. Ale jak u Ciebie działa to chyba sprawa jest jasna. Musi obsługiwać 900MHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Obsługuje mogę później ss dac jak włoże kartę Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Super. A jak wrażenia ogólne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Telefon super, szybki jak błyskawica 23 k w antutu 9,2k w quadrant, wyświetlacz bardziej mi się podoba niż amoled z i9300, ma adreno 320!! Wykonanie xiaomi wg mnie bajka Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Hm ciekawe, ze masz 23k... Ja mam w MI-2 ok 22k a przecież w MI-2A jest dual core i 1G ramu ;/ W ogóle też mi się podoba MI-2A. Bo lekko większy od mojego a nie tak znowu duży jak MI-3. Może sobie za grosze sprowadzę z ibuygou. Chciałbym mieć lekko większy ekran. A jak bateria? Bo w MI2 ogólnie słabo i przeważnie 1-1,5 dnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 narazie 1 dzien non stop kombinuje jak te usterki usunac// wlasnie wynik jest wysoki, nie wiedzialem nigdy takich wysokich wahania wynikow mam od 22 do 24 k telefon wyszedl z produkcji 10.2013 moze to jakas odswiezona wersja / zastanawiam sie nad tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinG Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Tak. Wynik ma spory. Myślałem że MI2A ma wynik nie co wyższy niż Hongmi poniżej 20 tyś. Jeśli chodzi o grubość dobrze leży w dłoni? Bo Xiaomi do najcieńszych nie należą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Leży idealnie, ja myślałem ze 2a ma wynik cos kolo 18k z tego co ogladalem na yt. Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 No w MI-2A dużo daje ten Adreno 320, nie ma znaczenia że jest dual core bo w Antutu właśnie grafika podbiła ten wynik. Hongmi ma 4 rdzenie ale starego już PowerVR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 W quadrant 9200 Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Lol. Mój MI-2 ma ok 8800 w Quadrancie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Acid zmien telefon na tanszy i szybszy xD Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 bo MI2A ma 2 szybsze rdzenie oparte na Karit 300 a MI2 4 rdzenie wolniejsze oparte na Karit 200... MI2A to dokladnie polowa MI2S ze slabsza karta graficzna ;p za jakis czas gdy juz gry i aplikacje naucza sie porzadnie z 4 rdzeni korzystac to ta chwilowa przewaga zniknie tylko ze wtedy nawet zasilacz o mocy 1,5A moze nie dawac rady z obciazonym mi2 edit no tak, juz mi sie myla te snapdragony wszystkie ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 M2a układ graficzny ma taki sam jak m2s - adreno 320 Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Może przy okazji nazwy benchmark'a podacie też jego wersję, bo różnice potrafią być spore (rzędu kilkudziesięciu procent). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts