Javal Posted June 28, 2016 Posted June 28, 2016 Witam, Tematów o takim samym tytule multum ale odpowiedzi nie znalazłem. Na czym mi zależy? Oczywiście na cenie, ale jest to 2 lub 3 rzędna sprawa, jak mam dopłacić 50-100zł i być spokojny to tak zrobię. po 1) Chcę kupić w ratach pay-u więc raczej w grę wchodzi tylko allegro, kilka innych stron też je oferuje. 2) Prawdziwy, sprawdzony serwis. 3) Nakładka może być angielska, byle by obsługiwał sklep play. 4) Wolał bym, żeby był wysyłany w Polski i szedł 3-5 dni niż 20-30. Ale jak trzeba to poczekam. Więc jakieś propozycję? Bo czytam opisy aukcji i przerzucanie się tym, że jedni mają serwis w Polszy a inni na to, że prawdziwy tylko u Chińczyków a to wysyłka od nas a to zamawianie z aliexpresu przez pośredników. I sam już nie wiem co wybrać.
tpawel Posted June 28, 2016 Posted June 28, 2016 Jestem zdania że jak kupować na Allegro to nie ważne u kogo- i tak jakbyś nie miał gwarancji. Dziś jest sklep, jutro go nie ma. A już kupno od pośredników, którzy tak naprawdę kupują za Ciebie w Chinach jest bez sensu. Nawet nie wiesz u kogo kupują. Jak z kasą krucho to może jakaś wonga albo coś tego typu i bierz bezpośrednio w Chinach. Z wysylką bez VAT,w dobrym sklepie wyjdzie ok 600-650zl 1
Javal Posted June 28, 2016 Author Posted June 28, 2016 Niby lepiej i dał bym radę kupić tak ale boję się, że potem dowalą cło a i tak nie wiem gdzie kupować. Ponoć na ali expresach itp jest pełno podrób...podrób już raz kupiłem bardzo tanie słuchawki Xiaomi ale są tak ch... a jednak firma ma dobrą renomę, że wątpię, że kupiłem oryginalne ;). Ponawiam pytanie, ale link do "oryginalnego chińczyka" też możesz podrzucić.
tpawel Posted June 28, 2016 Posted June 28, 2016 http://s.aliexpress.com/miiyYJ7n (from AliExpress Android) Sorry za link mobilny, nie dam rady inaczej. 147$, do tego albo wysyłka za darmo z ryzykiem ok 140zl VAT(nie ma cła) albo dopłacisz 16$ za wysyłkę eu express i masz pewniak ze bez VAT dojdzie. Trzecia opcja to dhl płatny i prawie pewny VAT,ale na 99%od kwoty zadeklarowanej na paczce, zwykle wychodzi ok 60zl. Trzecia opcja najszybsza 1
Javal Posted June 28, 2016 Author Posted June 28, 2016 (edited) Wygląda nieźle, w sumie z przesyłką + szybką + etui i nawet te 60zł vat to wychodzi 700zł i to w kurierze. To jest pewniak sklep? Czy wyszukiwałeś hasło xiaomi original?;) I jak z gwarancją w takich przypadkach? Tzn domyślam się, że tam wszystko jest napisane, ale nie ma strachu że tak na prawdę jest to telefon bez gwarancji bo Cię oleją? Edited June 28, 2016 by Javal
tpawel Posted June 28, 2016 Posted June 28, 2016 5 lat sklep, ja kupuję xiaomi tylko od nich, pewniak że oryginały mają. Gwarancja 6msc+ drugie 6msc za wystawienie komentarza. Nie doplaca się za etiu bo dają je + folie gratisowo Polakom jeśli mają na stanie 1
Javal Posted June 28, 2016 Author Posted June 28, 2016 Fajnie, to muszę jeszcze doszukać tam jak to jest z tą gwarancją jakie zasady i jak reklamować i kupuje.
tpawel Posted June 29, 2016 Posted June 29, 2016 Odsylasz do nich, naprawiają i przysyłają Ci. W razie by cos nie tak z paczką po drodze po zakupie zakladasz spór i z głowy. Aliexpress pod tym względem jest sporo lepsze niż Allegro. Na ali jeszcze mi się nie zdarzylo żeby mi kasy nie oddali, na Allegro z tego co miałem nieprzyjemności z nimi wyjaśniać to chronią tylko sprzedających. Koniecznie trzeba nagrywać unboxingi. 1
Javal Posted June 29, 2016 Author Posted June 29, 2016 Zamówiony DHL'em, zobaczymy ile będzie szło i co to będzie - mój pierwszy chińczyk (pomijając fakt, że każdy telefon jest mejd in czajna).
Recommended Posts