Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Tematów o takim samym tytule multum ale odpowiedzi nie znalazłem. Na czym mi zależy? Oczywiście na cenie, ale jest to 2 lub 3 rzędna sprawa, jak mam dopłacić 50-100zł i być spokojny to tak zrobię. 

po 

1) Chcę kupić w ratach pay-u więc raczej w grę wchodzi tylko allegro, kilka innych stron też je oferuje.

2) Prawdziwy, sprawdzony serwis.

3) Nakładka może być angielska, byle by obsługiwał sklep play. 

4) Wolał bym, żeby był wysyłany w Polski i szedł 3-5 dni niż 20-30. Ale jak trzeba to poczekam. 

Więc jakieś propozycję? Bo czytam opisy aukcji i przerzucanie się tym, że jedni mają serwis w Polszy a inni na to, że prawdziwy tylko u Chińczyków a to wysyłka od nas a to zamawianie z aliexpresu przez pośredników. I sam już nie wiem co wybrać. 

Posted

Jestem zdania że jak kupować na Allegro to nie ważne u kogo- i tak jakbyś nie miał gwarancji. Dziś jest sklep, jutro go nie ma. A już kupno od pośredników, którzy tak naprawdę kupują za Ciebie w Chinach jest bez sensu. Nawet nie wiesz u kogo kupują. Jak z kasą krucho to może jakaś wonga albo coś tego typu i bierz bezpośrednio w Chinach. Z wysylką bez VAT,w dobrym sklepie wyjdzie ok 600-650zl

• Like 1
Posted

Niby lepiej i dał bym radę kupić tak ale boję się, że potem dowalą cło a i tak nie wiem gdzie kupować. Ponoć na ali expresach itp jest pełno podrób...podrób :) już raz kupiłem bardzo tanie słuchawki Xiaomi ale są tak ch... a jednak firma ma dobrą renomę, że wątpię, że kupiłem oryginalne ;). Ponawiam pytanie, ale link do "oryginalnego chińczyka" też możesz podrzucić. 

Posted

http://s.aliexpress.com/miiyYJ7n

(from AliExpress Android)

Sorry za link mobilny, nie dam rady inaczej. 147$, do tego albo wysyłka za darmo z ryzykiem ok 140zl VAT(nie ma cła) albo dopłacisz 16$ za wysyłkę eu express i masz pewniak ze bez VAT dojdzie. Trzecia opcja to dhl płatny i prawie pewny VAT,ale na 99%od kwoty zadeklarowanej na paczce, zwykle wychodzi ok 60zl. Trzecia opcja najszybsza

• Like 1
Posted (edited)

Wygląda nieźle, w sumie z przesyłką + szybką + etui i nawet te 60zł vat to wychodzi 700zł i to w kurierze. To jest pewniak sklep? Czy wyszukiwałeś hasło xiaomi original?;) I jak z gwarancją w takich przypadkach? Tzn domyślam się, że tam wszystko jest napisane, ale nie ma strachu że tak na prawdę jest to telefon bez gwarancji bo Cię oleją?

Edited by Javal
Posted

5 lat sklep, ja kupuję xiaomi tylko od nich, pewniak że oryginały mają. Gwarancja 6msc+ drugie 6msc za wystawienie komentarza. Nie doplaca się za etiu bo dają je + folie gratisowo Polakom jeśli mają na stanie

• Like 1
Posted

Fajnie, to muszę jeszcze doszukać tam jak to jest z tą gwarancją jakie zasady i jak reklamować i kupuje.

Posted

Odsylasz do nich, naprawiają i przysyłają Ci. W razie by cos nie tak z paczką po drodze po zakupie zakladasz spór i z głowy. Aliexpress pod tym względem jest sporo lepsze niż Allegro. Na ali jeszcze mi się nie zdarzylo żeby mi kasy nie oddali, na Allegro z tego co miałem nieprzyjemności z nimi wyjaśniać to chronią tylko sprzedających. Koniecznie trzeba nagrywać unboxingi.

• Like 1
Posted

Zamówiony DHL'em, zobaczymy ile będzie szło i co to będzie - mój pierwszy chińczyk (pomijając fakt, że każdy telefon jest mejd in czajna).

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...