sliwkazb Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 (edited) Witam, Chciałbym się zapytać o recovery do modelu wymienionego w tytule modelu. Widziałem, że na stronie dostępny jest już rom na ten telefon, jednak nie posiadam jeszcze recovery. Znalazłem tylko recovery do modelu hydrogen, który jest z procesorem 650. Będę wdzięczny za pomoc. Edited June 26, 2016 by sliwkazb Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Dnia 26.06.2016 o 14:06, sliwkazb napisał: Witam, Chciałbym się zapytać o recovery do modelu wymienionego w tytule modelu. Widziałem, że na stronie dostępny jest już rom na ten telefon, jednak nie posiadam jeszcze recovery. Znalazłem tylko recovery do modelu hydrogen, który jest z procesorem 650. Będę wdzięczny za pomoc. Witam, Kolego, czy udalo Ci się znaleźć już recovery do tego modelu - ja próbowałem zainstalować hydrogen, ale telefon po tej operacji już nie wstał... na całe szczęście działał jeszcze fastboot i samo recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliwkazb Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 Ciekawa sprawa. Na en.miui.com pojawił się wątek "FLASHER TOOLKIT MI MAX - TWRP and Rooting for Mi Max/Pro (MIUI 8)". Ktoś coś wie na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliwkazb Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 Jest tam napisane, że to "Official TWRP for Mi Max / Mi Max Pro" ale w paczce jest tylko wersja hydrogen. Nie wiem teraz co robić. Tym bardziej, że telefon nie jest mój Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliwkazb Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 Oczywiście, nawet w beta teamie raz byłem ... ale mnie wywalili Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Koledzy, to jak jest w końcu z tym TWRP dla wersji Helium - instalował ktoś ten dla Hydrogen na Xiaomi Mi Max Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sent1nel Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Wiadomo w końcu czy jest już twrp dla Mi Max Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 18 godzin temu, Redmi2 napisał: No przecież tamten flasher wgrywa i do pro. A czy ktoś to już wypróbował w praktyce - czy tylko o tym czytał? Bo jakoś nie bardzo mam znów ochotę uceglić telefon... dlatego prosiłbym o odpowiedź osobę która ma ten model telefonu i udało jej się z powodzeniem tego dokonać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 (edited) Hmm, nikt osobiście tego nie robił? Wczoraj zrobiłem zgodnie z instrukcją podaną na stronie - dokładnie punkt po punkcie - na zakończenie informacja że wszystko zakończyło się sukcesem, ale telefon się nie zrestartował. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu - wszystko jest jak wcześniej. Jest oryginalne recovery a nie TWRP... Edited July 23, 2016 by jarek384 Dołączenie grafiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sent1nel Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Dalej cisza i brak TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 29 minut temu, sent1nel napisał: Dalej cisza i brak TWRP Nie próbowałeś tych sposobów ze strony: http://en.miui.com/thread-301971-1-1.html ? Mnie się nie udało, a miało być takie proste Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaSkA3eR Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Dzisiaj wyszło recovery dla helium Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 1 godzinę temu, KaSkA3eR napisał: Dzisiaj wyszło recovery dla helium A gdzie je znaleźć bo na stronie twrp.me nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaSkA3eR Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 https://www.androidfilehost.com/?fid=24665539028713599 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Zainstalowany TWRP helium - śmiga aż miło... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sent1nel Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 19 godzin temu, jarek384 napisał: Zainstalowany TWRP helium - śmiga aż miło... To dla mnie świetna wiadomość. Mogę spokojnie zamawiać Mi Max PRO Wcześniej bałem się, że zostanę z chińskim softem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 16 minut temu, sent1nel napisał: To dla mnie świetna wiadomość. Mogę spokojnie zamawiać Mi Max PRO Wcześniej bałem się, że zostanę z chińskim softem. Do wczoraj używałem chińskiego softu - wbrew pozorom dało się go używać - jedynie problemy były z lokalizacją... reszta całkiem ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sent1nel Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 Przed chwilą, jarek384 napisał: Do wczoraj używałem chińskiego softu - wbrew pozorom dało się go używać - jedynie problemy były z lokalizacją... reszta całkiem ok. Ale dalej nie wiem od czego mam zacząć odblokowywanie telefonu. Czeka mnie długa lektura zanim pojmę co i jak. Jeszcze tylko muszę się zdecydować na sklep w którym kupię i do dzieła. Nie wiem czy jest duża różnica pomiędzy wersją zwykłą a PRO ale zawsze to teoretycznie 2 procesory więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 (edited) 23 minuty temu, sent1nel napisał: Ale dalej nie wiem od czego mam zacząć odblokowywanie telefonu. Czeka mnie długa lektura zanim pojmę co i jak. Jeszcze tylko muszę się zdecydować na sklep w którym kupię i do dzieła. Nie wiem czy jest duża różnica pomiędzy wersją zwykłą a PRO ale zawsze to teoretycznie 2 procesory więcej Na początek przeczytaj: A co do różnic - dla mnie najważniejszą - dwa razy więcej pamięci - poprzedni telefon zapchałem fotkami w ciągu 10 dni urlopu... potem dylemat, które fotki skasować, aby można było robić inne... Edited August 6, 2016 by jarek384 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Przeciez ma wejscie pod karte sd, szybka karta sd hc koszt 180zl za 128GB(uzywam w tablecie 1,5roku) Jakie problemy z lokalizacja miales? Uzywam od miecha china dev i zadnych problemow nie mam. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk No nies 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Przeciez ma wejscie pod karte sd, szybka karta sd hc koszt 180zl za 128GB(uzywam w tablecie 1,5roku) Jakie problemy z lokalizacja miales? Uzywam od miecha china dev i zadnych problemow nie mam. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk No niestety - albo dwie karty sim, albo jedna sim i druga pamięci - dla mnie to nie do pogodzenia - bo potrzebuję obu kart sim. Używasz china dev ale nie na tym samym telefonie... więc pewni dlatego problemów nie masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 (edited) Dnia 6.08.2016 o 21:55, jarek384 napisał: No nies No niestety - albo dwie karty sim, albo jedna sim i druga pamięci - dla mnie to nie do pogodzenia - bo potrzebuję obu kart sim. Używasz china dev ale nie na tym samym telefonie... więc pewni dlatego problemów nie masz. zawsze możesz zrobić modyfikacje w cięcie karty tak żeby weszła i karta sd i sim http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3146029.html ale to już wyższa kombinacja Edited August 7, 2016 by Damian799 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek384 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 10 godzin temu, Damian799 napisał: zawsze możesz zrobić modyfikacje w cięcie karty tak żeby weszła i karta sd i sim http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3146029.html ale to już wyższa kombinacja Po co się bawić w kombinację, jak model z dwa razy większą pamięcią kosztuje niewiele więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruemere Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Dla formalnosci, linki dla zainteresowanych: [RECOVERY][Xiaomi Mi Max Pro][helium] TWRP 3.0.2-0 touch recoveryhttp://forum.xda-developers.com/mi-max/development/recovery-twrp-3-0-2-0-touch-recovery-t3435591 Download:https://dl.twrp.me/helium/twrp-3.0.2-0-helium.img.html Regards, Ruemere Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruemere Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Bo go nie zauwazylem. Happens. R, R Link to comment Share on other sites More sharing options...
gj54 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Dnia 29.07.2016 o 11:24, sent1nel napisał: Dalej cisza i brak TWRP Ja próbowałem pobrać TWRP hydrogen i pobiera plik uszkodzony. Próbowałem bezpośrednioz telefonu i na dwóch kompach i zawsze plik uszkodzony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Stąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 witam. mam problem z rootem. wgrywam BETA-SuperSU-v2.74-2-20160519174328 przez twrp-3.0.2-0 i tracę imei. po ponownym wgraniu xiaomi.eu_multi_MIMAXPro_7.2.23_v8-7.0 bez supersu wszystko jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 39 minut temu, mruczek66 napisał: witam. mam problem z rootem. wgrywam BETA-SuperSU-v2.74-2-20160519174328 przez twrp-3.0.2-0 i tracę imei. po ponownym wgraniu xiaomi.eu_multi_MIMAXPro_7.2.23_v8-7.0 bez supersu wszystko jest ok. Umiesz zainstalować system a nie potrafisz przeczytać co jest napisane w informacji o systemie? https://miuipolska.pl/miui-7-2-23 Root dla Android 7 pobierz, ale przed zainstalowanie SuperSU wykonaj kopie zapasową wszystkich partycji w TWRP dla bezpieczeństwa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 przyznaje się nie czytałem . wszystko działa. dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawwaap Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Alez jasne, zrob jak w tym watku w pierwsaym poscie:https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3435594mnie jak po masle poszlo i dziala idealnie i BEZ ODBLOKOWYWANIA BOOTLADERa!Potem mozesz wgrac nowsza wersje TWRP np. Nijel'a oraz inny ROM, a wlasciwie zrob (jak ja) i podazajac wedlug wskazowek w pierwszym poscie pomin wgrywanie temtego ROMu lecz potem juz jak wyprobujesz ze dziala TWRP to to zrob.Jezeli masz zablokowany bootloader to wiedz ze tylko wybrane ROMy dzialaja z nim (a wlasciwe kazdy lecz bez firmware ktory czasem trzeba usunac z zipa).Jednak ROM Nijel'a LineageOS (ale wybierz wersje HELIUM) dziala pieknie i z zablokowanym BL i bez zadnych kombinacji, a jest to bafdzo dobry ROM oparty na Nugacie, polecam! (Nijel jest czolowym deweloperem na xda-developers) HELIUM 364GB locked BL, Nijel's LineageOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 @pawwaap Z jakiego dnia masz system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawwaap Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Pytasz o ten ROM Nijel'a LineageOS? Jak zwykle najbardziej aktualny, jak widac w pierwszym poscie tamtego ROMu: z 11 marca, a dlacaego? HELIUM 3/64 locked BL, Nijel's LineageOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts