mitusm Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Ma ktoś namiary na allegro z dobrą szybą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffy Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Tak wygląda oryginalna folia Xiaomi, generalnie nie urywa ale jest mniej wyczuwalna pod palcem niż szkło i tak mocno nie rzuca się w oczy. Wrażenia dotykowe nieciekawe, czuje plastik pod palcem i "ślizg" już nie ten Jeszcze jeden minus to w połączeniu z oryginalnym flip cover-em występuje sklejanie się folii z "szybą" cover-a. Występuje najczęściej przy zmianie temperatur, czyli obecnie wejście z zewnątrz do mieszkania. Przy otwieraniu cover-a można wtedy odkleić folię z wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Znalazłem na Allegro szkło barwione, na cały ekran, także w kolorze czarnym. Zastanawiam się, czy kupić, właśnie czarny (mam czarny case) http://allegro.pl/szklo-hartowane-xiaomi-mi-max-na-caly-ekran-3d-i6672036601.html X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 @Xanth będziesz miał prześwity dookoła białego korpusu telefonu Mam identyczne szkło, zerknij kilka postów wyżej, rant widać słuchawki. Jak się odważysz pokaż rezultat Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciMac Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 (edited) Jest gdzieś dostępne to szkło kolorowane, ale klejone po całości ? Ogólnie chyba najfajniej rozmiarowo pasuje ale jak nie jest klejone po całości to właściwie się nie nadaje do niczego Jak ktoś ma naklejone u siebie to węższe szkło to jak używa telefonu, to często zaczepia się palcem o krawędź ? Edited February 17, 2017 by MaciMac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 10 godzin temu, KLIFord napisał: @Xanth będziesz miał prześwity dookoła białego korpusu telefonu Mam identyczne szkło, zerknij kilka postów wyżej, rant widać słuchawki. Akurat prześwit mi nie przeszkadza, bo mam Nillkin Frosted czarny, który bardzo ładnie nachodzi na ramki i zasłania. Jedynie na górze i dole prześwit byłby widoczny X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 (edited) Kupiłem. Tak wygląda, uważam, że całkiem nieźle X. Edited March 1, 2017 by Xanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 To jest to szkło co ma klej tylko na bokach czy inne bo jak na bokach to miałem takie i po paru dniach na środku jakby powietrze było Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 5 minut temu, mario1974 napisał: To jest to szkło co ma klej tylko na bokach czy inne bo jak na bokach to miałem takie i po paru dniach na środku jakby powietrze było Na moje oko to szkło nie sięga do krawędzi wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 To szkło jest po bokach szerokości białego szkła, na dole i górze jest milimetr odstępu. Ale że jest u góry trochę źle spasowane, to musiałem je podciągnąć do góry i na dole zrobiły się 2 milimetry Tak, to jest z klejem po bokach, po środku jest powietrze. Ale tego nie widać. Parę dni z tym pochodzę i zobaczymy, narazie jest ok X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 też szukam jakiegoś szkła dziś mi spadł nóż z półki na telefon w pracy ostrzem na wyświetlacz już mi serce zamarło ale nie ma ani ryski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Aha, straszliwie się palcuje, zastanawiam się, czy na to szkło nie przykleić jeszcze matowej folii (antyodciskowej) X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawwaap Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 W alledrogo sprzedaja szkla, bardzo duzo, ale problem ze sa slabo dopasowane, przednia czesc obudowy ma zaokraglenia na krawedziach wiec szklo jest "okrojone" z lewej i prawej - ale akurat zakrywa cale pole wyswietlacza ktore wyswietla obraz i byloby to ok gdyby nie fakt ze nie chce przywierac w pelni na gorze i dole (poza obszarem wyswietlacza, gdzie sa przyciski, glosnik itp, juz.lepiej zeby zrobic przyciski odsloniete poniewaz ich czulosc zmalala przez to szklo)HELIUM 364GB locked BL, Nijel's LineageOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
góral.sky Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 Ja zamówiłem takie szkło. Jest wg. mnie dopasowane idealnie. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawwaap Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 A gdzie zamowiles?HELIUM 364GB locked BL, Nijel's LineageOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaczek Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 (edited) Nie porywałam się na żadne szkło, chciałam jedynie folijkę, co by się ekran nie rysował jak telefon wrzucam do czarnej dziury zwanej torbą. Kupiłam coś, co nazywa się "soft TPU". Byłam mile zaskoczona, ponieważ pasuje idealnie, nie mam żadnych dziur ani po bokach, ani na górze i dole (co widzę większość tu opisuje). Jedyne co, to nie za bardzo umiem te wynalazki przyklejać i zostały mi jakieś dwa paprochy, ale to nie wina sprzedającego, tylko moja. Za 27zł (łącznie z przesyłką) dostałam 5 takich, więc będę miała na czym ćwiczyć przyklejanie. Na pokrowiec też się nie porywałam, dostałam darmowy (przezroczysty) przy zakupie telefonu u Goldwaya i jestem z niego zadowolona. Dobrze się trzyma, nic nie odstaje. Jeżeli ktoś wie, które to są, to proszę o link do aukcji, przyda się jak mi ten zacznie żółknąć (taka natura silikonu ). Edited July 27, 2017 by robaczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts