KLIFord Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Od siebie polecam szkło barwione od sklepu IBG trochę drogie ale jakość jest serio fajna zwłaszcza, że nic nie odstaje i zakrywa odpowiednio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 @KLIFord Do szkła były dołączone paski pozycjonujące szkło na szkle? 3MK takie dodaje do folii/szkła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 @KLIFord Do szkła były dołączone paski pozycjonujące szkło na szkle? 3MK takie dodaje do folii/szkła.A nie... Tylko te specjalne ściereczki itd...Ale tak łatwo się to nakłada, że w szoku byłem... W dodatku dziś sobie je ściągnąłem i założyłem raz jeszcze bez żadnych problemów i strat Tak ciągle mnie korci odłożyć case i szkło i używać go bez niczego... Tylko do pracy w Filipa wsadzać.... Eeeh czuje, że już wkrótce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 14 minut temu, KLIFord napisał: A nie... Tylko te specjalne ściereczki itd... Ale tak łatwo się to nakłada, że w szoku byłem... W dodatku dziś sobie je ściągnąłem i założyłem raz jeszcze bez żadnych problemów i strat Tak ciągle mnie korci odłożyć case i szkło i używać go bez niczego... Tylko do pracy w Filipa wsadzać.... Eeeh czuje, że już wkrótce... Szkło można nie używać,ale bez etui? nie szkoda ci tylnego aparatu? wiem że można kupić szkło ochronne na tylny aparat (oryginalne) ale po co? jak można mieć cienkie etui silikonowe które ochroni aparat i telefon nie będzie jeździł po blacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 @majdan12 ale strasznie brakuje mi tego wyglądu... Tego zachwytu nad jego dizajnem Wiesz... Ale jak mówisz szkoda pleckow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 (edited) 25 minut temu, KLIFord napisał: @majdan12 ale strasznie brakuje mi tego wyglądu... Tego zachwytu nad jego dizajnem Wiesz... Ale jak mówisz szkoda pleckow. Może zamów sobie klapkę baterii razem z ochroną tylnego aparatu i zamontuj kiedyś jak porysuje się tylny aparat. Mi bez etui Mi Max by przeszkadzał nawet dlatego że on jest cienki i trudno to z blatu do góry chwycić z cienkim etui nie ma tego problemu. Możesz też poszukać szkła ochronnego na oryginalne szkło ochronne aparatu tylnego i używać bez obaw telefon. https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-Redmi-Note-4-2-3-Pro-Prime-3s-Mi-Max-Mix-Mi5-Mi5s-Mi4c/32775461901.html Albo szkło tylnego aparatu zamontowane w fabryce które kosztuje około 2$,więc zdejmujesz klapkę baterii i wymieniasz. Edited January 3, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 @majdan12 wiesz, że dopiero teraz dostrzegłem ten wystający aparat :-/ Dziękuje Ja tam nie mam problemu z jego podnoszeniem z płaskich powierzchni, nie wiem skąd to u Ciebie :> Za grube paluszki Zaraz poszukam zatem wymiennej w razie W tylnej całej pokrywy od obudowy... nie powinna chyba być taka droga a wymiana do trudnych tez nie należy [-: Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 22 minuty temu, KLIFord napisał: @majdan12 wiesz, że dopiero teraz dostrzegłem ten wystający aparat :-/ Dziękuje Ja tam nie mam problemu z jego podnoszeniem z płaskich powierzchni, nie wiem skąd to u Ciebie :> Za grube paluszki Zaraz poszukam zatem wymiennej w razie W tylnej całej pokrywy od obudowy... nie powinna chyba być taka droga a wymiana do trudnych tez nie należy [-: Demontaż tylnej klapki baterii to chwila,możesz nawet użyć karty kredytowej,ale są odpowiednie plastikowe kostki do demontażu obudów. Ja mam normalne dłonie,takie jak moich rówieśnicy (szczupli) z rocznika 1996. Mi Note to już był problematyczny w podnoszeniu bez etui,więc nosiłem go cały czas w etui. W obu modelach etui się przydaje przy jakiś niewypoziomowanych blatach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 @majdan12 właśnie całe plecki bądź też chociaż szkło aparatu chętnie bym sobie sprawił... Ale nie mogę znaleźć. Może jak znajdę więcej czasu to to ogarnę... Jak zawsze odkładam to w czasie tak jak obiecałem Ci dwa filmy nagrać miesiąc temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffy Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 (edited) Jakiś czas temu szukałem jak zastanawiałem się nad zmianą koloru ale... nigdzie nie znalazłem kompletu z tacką na SIM i czytnik linii papilarnych. https://www.aliexpress.com/item/Original-for-Xiaomi-Mi-Max-Battery-Case-with-Radiating-Film-Replacement-Slim-Protective-Plastic-Battery-Cover/32695266678.html https://www.aliexpress.com/item/Original-for-Xiaomi-Mi-Max-6-44-Back-Battery-Cover-Metal-Allumium-Rear-Door-Cover-Housing/32703493268.html Edited January 4, 2017 by Graffy Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 6 godzin temu, KLIFord napisał: @majdan12 właśnie całe plecki bądź też chociaż szkło aparatu chętnie bym sobie sprawił... Ale nie mogę znaleźć. Może jak znajdę więcej czasu to to ogarnę... Jak zawsze odkładam to w czasie tak jak obiecałem Ci dwa filmy nagrać miesiąc temu Jak chcesz kogoś oznaczyć to przytrzymaj jednocześnie Shift i @ do momentu pojawienia się @ i zacznij wpisywać bez spacji nazwę użytkownika @Graffy Tackę SIM znajdziesz osobno to na 100% a czytnika nigdy nie szukałem. Zrób jak na filmiku https://www.youtube.com/watch?v=ff9qUs26RfY Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 @Graffy aż sobie dodałem do zakładek te plecki... to fajne rozwiązanie zamiast etui [-: Znoszę i wyrysuję swoje plecki i w razie W kupię nowe! [-: @majdan12 tak wiem wiem, ale z telefonu tego nie zrobisz :-/ nic nie poradzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkaraskiewicz Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 (edited) Widze że wszystkie przedstawione tu szkła nie pokrywają nawet wyświetlacza. Folia nillkin dodawana do pokrowca. Edited January 11, 2017 by tkaraskiewicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOytaZ Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Ja kupiłem poleconą przez kogoś z forum szybke z tej aukcji: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6259983998Tapnięte na ekranie Mi Max'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleyoo Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Fajnym rozwiązaniem jest też taka foliaAnti-fingerprint Carbon Fiber Back Screen Protector Film /not Tempered Glass /For xiaomi max mi3 mi5 redmi 2/3/note 3http://s.aliexpress.com/IBneURVZ (from AliExpress Android).Nawet dobrze się prezentuje na fonie.MiMaxPrime Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 1 godzinę temu, sleyoo napisał: Fajnym rozwiązaniem jest też taka folia Anti-fingerprint Carbon Fiber Back Screen Protector Film /not Tempered Glass /For xiaomi max mi3 mi5 redmi 2/3/note 3http://s.aliexpress.com/IBneURVZ (from AliExpress Android). Nawet dobrze się prezentuje na fonie. MiMaxPrime Ciekawa,ale co polecisz na zabezpieczenie tylnego aparatu? bo on się też może zarysować od blatów i innych powierzchni jak masz etui to nie ma tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleyoo Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Ciekawa,ale co polecisz na zabezpieczenie tylnego aparatu? bo on się też może zarysować od blatów i innych powierzchni jak masz etui to nie ma tego problemu.For Xiaomi Redmi Note 4/2/3/Pro/3s/4A/3x/Mi/Max/Mix/Mi5/Mi5s/Plus Camera Lens Protector Tempered Glass Protection Cover Stickerhttp://s.aliexpress.com/yUr6fqYZ (from AliExpress Android)Nie wiem jak się to sprawdzi.Zamówiłem i czekam.Jak przyjdzie to potestuje.A na razie mam pancerne etui MiMaxPrime Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Przed chwilą, sleyoo napisał: For Xiaomi Redmi Note 4/2/3/Pro/3s/4A/3x/Mi/Max/Mix/Mi5/Mi5s/Plus Camera Lens Protector Tempered Glass Protection Cover Stickerhttp://s.aliexpress.com/yUr6fqYZ (from AliExpress Android) Nie wiem jak się to sprawdzi. Zamówiłem i czekam. Jak przyjdzie to potestuje. A na razie mam pancerne etui MiMaxPrime Możesz sobie jak jeszcze jest w aukcjach,to szkło chroniące tylny aparat (to z fabryki) albo takie nakładane na szkło (fabryczne). Link to comment Share on other sites More sharing options...
antekwars Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) Ja zamówiłem sobie tu opisywane 3 d szkło w kolorze srebrnym i białym. Szkło pasuje idealnie na cały ekran a wersja srebrna szkła ładniej prezentuje się niż biała telefon ma spód srebrny i boki a przód biały ale z tym srebrnym szkłem znacznie ładniej się prezentuje. Klej w tym szkle co potwierdzam co pisano wyżej jest tylko na ramce nad wyświetlaczem i na ramce przycisków oraz wąski pasek wokół całego wyświetlacza po bokach. Na samym ekranie nie ma kleju. Dzięki temu bardzo łatwo zdjąć to szkło i skorygować jak by się krzywo położyło. Ja kupowałem z linku poniżej 3 tygodnie niecałe szło w trumience styropianowej. Poniżej zdjęcia założonego szkła. http://www.ebay.pl/itm/For-Xiaomi-Mi-MAX-Tempered-Glass-6-44inch-Premium-Screen-Protector-Popular-/361634952960 Edited January 17, 2017 by antekwars Link to comment Share on other sites More sharing options...
antekwars Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zigrin Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Witam. Kupiłem szkło od foster technologies http://fostertechnologies.pl/pl/p/Szklo-hartowane-MOFI-Xiaomi-MI-MAX-NA-CALY-EKRAN-B/231 tylko z białymi ramkami. Rozmiar jest w prawie idealny, zostaje może 1 mm z każdej strony. Łatwo się montuje. Wszystko wydawało się idealnie, ale ostatnio powrocie do domu zauważyłem na środku ekranu dziwny efekt jakby wilgoć dostała się pod szybkę. Myślałem że to usterka ekranu ale po odklejeniu szkła wszystko było idealnie. Nie wiem czy to wina mrozu ale mam tak za każdym razem jak wracam z dworu do domu. Czy ktoś z Was też tak miał ? Dnia 19.08.2016 o 10:25, Retro napisał: Przykleiłem także to szkiełko i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to te kropki na ekranie które przy jasnym podświetleniu rozbłyskują niczym gwiazdy, a także jako że szkło nakleja się tylko po krawędziach to jest zauważalne zjawisko jego pływania na środku ekranu. Co do przesyłki wszystko ok, szkło przyjechało w styropianowej trumience, ma delikatną ryskę ale nie rzutuje to na komfort użytkowania a procedurą reklamacji nie mam zamiaru zawracać sobie głowy. Czy to zjawisko pływania na środku ekranu nie wygląda przypadkiem tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Miałem je środek tak jakby zjawisko pływania było masakra wywaliłem to szkło teraz czekam na inne z Alli zobaczymy co dojdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drek Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Również kupiłem u nich (Foster Technologies) takie szkło i mam ten sam efekt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOytaZ Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Nie pamiętam, chyba nie było. Tak to mniej więcej wygląda. Tapnięte na ekranie Mi Max'a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffy Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Ok ale ty @VOytaZ masz szkło z klejem/silikonem na całej powierzchni a to co pakazał @Zigrin tylko pasek na około Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zigrin Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 6 godzin temu, mario1974 napisał: Miałem je środek tak jakby zjawisko pływania było masakra wywaliłem to szkło teraz czekam na inne z Alli zobaczymy co dojdzie Też muszę kupić coś innego. To jak już dojdzie to daj znać co i jak. Jak coś dobrego przyjdzie to wrzuć linka do aukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zigrin Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 4 godziny temu, Drek napisał: Również kupiłem u nich (Foster Technologies) takie szkło i mam ten sam efekt... Czyli nie tylko ja trafiłem taki egzemplarz. A już myślałem że tylko ja miałem pecha, chciałem nawet jechać do nich po drugą sztukę. Będę musiał poszukać czegoś innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drek Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Czyli nie tylko ja trafiłem taki egzemplarz. A już myślałem że tylko ja miałem pecha, chciałem nawet jechać do nich po drugą sztukę. Będę musiał poszukać czegoś innego.Może trzeba by im to zgłosić w końcu prawie 40 PLN droga nie chodzi... A pewnie więcej osób będzie niezadowolonych z tego szkła. A i strasznie odciski zostają na nim.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zigrin Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Tak trzeba zrobić. Może podjadę do nich w przyszłym tygodniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 To chińskie szkła z Ali są lepiej dopasowane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zigrin Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 3 godziny temu, galakty napisał: To chińskie szkła z Ali są lepiej dopasowane... Jak masz jakieś pewne aukcje to wrzuć linka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3nzo Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 http://allegro.pl/szklo-hartowane-9h-szyba-xiaomi-mi-max-max-prime-i6645404423.html?snapshot=MjAxNy0wMS0yNFQxNzo1NTozNVo7YnV5ZXI7ZTc3YTg5ZTM1ODY3MDdiMWQwYTAxY2NkM2FhNGE5NGIxM2EyZWVlNWIwMDgxZDIxNjI2ZTRmYzUwYmFmYzBjMg== Kupiłem u nich jak do Mi Max tak do redmi note 3 se i podobna sytuacja dużo za małe. Niestety założyłem już ale próbuje reklamować Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Ciekawe co to za szkło, skoro takie tańsze i w miarę dobre na Ali są za 2-3$ A tu z wysyłką wychodzi tyle samo albo nawet taniej. Naprawdę, nie lepiej sobie zamówić ze 2 sztuki z Ali? Kupiłem kilka i zawsze były dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Też czekam na szkło z alii trochę idzie długo zobaczymy jak przyjdzie czy będzie dobre:-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Dostałem dziś z alli szkło niestety lipa za małe na aukcji wyglądało na idealnie dopasowane ale trudno 2 dolary nie majątek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts