wilam00 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich forumowiczów. Od poniedziałku jestem szczęśliwym(?) posiadaczem Mi2s zakupionym w zaprzyjaźnionym Ibuygou. O zakupach i współpracy ze sklepem pewno napiszę w innym poście, a teraz do rzeczy. Telefon jest naprawdę świetny. Praktycznie wszytko działa jakby tego oczekiwał, wyjątkiem jest aparat. Telefon nie potrafi zrobić wyraźnego zdjecia obiektów do 3m. Mimo, że ostrość jest potwierdzona zielonym kwadratem zdjęcia są zamazane. Jeżeli w tle jest jakiś oddalony przedmiot to jest on o wiele wyraźniejszy niż wybrany (potwierdzony zielonym kwadratem) na pierwszym planie. Przednia kamera robi o wiele lepsze zdjęcia. Oczywiście próbowałem wszystkich możliwych ustawień stockowej aplikacji. Na innej aplikacji jest to samo, np ProCapture. Wadę tą wykryłem praktycznie tego samego dnia, którego otrzymałem telefon od kuriera. Następnego dnia napisałem do Ibuygou i do dzisiaj przerzucamy się mailami, wygląda na to, że już kończą się im pomysły bo zaczynają się powtarzać. Może ktoś się z tym spotkał i zna rozwiązanie? Niestety po przeglądnięciu kilku forów to taki problem wskazuje na usterkę sprzętową (były takie przypadki w HTC One i Iphone 4s). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Uszkodzony moduł aparatu. Zdarza się. Moim zdaniem reklamacja. Chyba że jest jakiś inny myk w tym telefonie o który nie wiem. W razie czego http://www.pack4you.pl/tanie-przesylki-do-chin Nie korzystałem, ale koszt jest niewielki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 A próbowałeś wszystkie rodzaje ustawień Autofocusa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilam00 Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Tak, zarówno w stockowym jak i w ProCapture -- 28 paź 2013, o 11:05 -- Czy według was to jest dobre zdjęcie? Ibuygou twierdzi że jest ok. Obiekt (słuchawki) oddalone 30cm (linijka leży na biurku) od telefonu. Focus ustawiony (zielony kwadrat) na dolne łączenie słuchawki. -- 28 paź 2013, o 12:51 -- Mam jeszcze prośbę, czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jakiegoś bliskiego obiektu zrobione swoim telefonem? Jakiś popularny przedmiot, typu karton mleka, puszka popularnego piwa, tak abym mógł zrobić też swoim telefonem i wysłać Ibuygou porównanie. Z drugiej strony nie chcę mi się wierzyć, że nie widzą tego, że aparat robi złe zdjęcia, ale muszę jeszcze powalczyć o naprawę gwarancyją. Z góry dzięki.-- 28 lis 2013, o 09:31 --Prośba już nieaktualna. Telefon naprawiony przez Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelc Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Mój wogle robi kijowe zdjęcia, kupiłem na ibuygu. Jak wysłać do naprawy gwarancyjnej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Napisz im maila, albo napisz u nich na FB, tutaj masz taką małą instrukcję: http://forum.android.com.pl/f381/napraw ... nik-367583 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelc Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Wygląda że to jakaś droga przez mękę, ale zobaczymy...-- 27 gru 2013, o 19:02 --Wie ktoś może jak nakłonić Ibuygou do przyjęcia naprawy gwarancyjnej? Piszą że aparat jest ok. Albo że rom nie taki. Nie chcą podać adresu do wysłania telefonu do naprawy. Od tygodnia testują cierpliwość klienta. A zdjęcia tragiczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilam00 Posted February 28, 2014 Author Share Posted February 28, 2014 Męcz ich do skutku. Też to przerabiałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Które Mi2S macie? W wersji 32 GB wygląda to znacznie lepiej, ale i tak słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelc Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Olali mnie w końcu odpuściłem. Więcej chińczyka a zwłaszcza xiaomi nie kupię, i innym gorąco nie polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Mój Mi-2S (32GB) potrafi zrobić ostre zdjęcie z bliska, ale nie zawsze mu się to udaje. Ewidentnie jakiś problem z autofocusem jest. Zauwazyłem jednak, że dla bliskich obiektów lepiej pozostawić tryb autofocusa jako "ciągły". Przy manualnym przeważnie ostrości brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Ja na Mi2-S nie mam najmniejszych problemów z macro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcoo Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Mój Mi-2S (32GB) potrafi zrobić ostre zdjęcie z bliska, ale nie zawsze mu się to udaje. Ewidentnie jakiś problem z autofocusem jest. Zauwazyłem jednak, że dla bliskich obiektów lepiej pozostawić tryb autofocusa jako "ciągły". Przy manualnym przeważnie ostrości brak. No nie wiem ja mam właśnie problem trybem ciągłym i często gorzej zdjęcia wychodziły niż w ręcznym, bo delikatnie ruszę ręką a telefon znowu nastawia ostrość jak podczas tego zrobię zdjęcie wychodzi straszna lipa. Generalnie ja zawsze mam ustawione ręczne ustawienie i nie mam problemu z ostrością , wystarczy , że jak tylko ustawi ostrość zerknę na wyświetlacz i już na oko wiem czy jest ok i generalnie tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts