Jump to content

Wybór romu - parę pytan

psycho144

Recommended Posts

Obecnie posiadam rom  -  Miui 7.4 by xiaomi eu 6.5.26 (rozwojowa). Problem jest tak, ze bateria po prostu leci raz dwa w dol.
I teraz mam pare pytan - chetnie zadalbym w temacie do tego odpowiednim, ale jest zablokowany.

Ktory wybrac rom?

1 - xiaomi.eu
2 - miuipolska - tutaj nie wiem co to za roznica pomiedzy xiaomi.eu ;) 
3 - rom global stable 

I jak to wyglada w przypadku romu nr 3 - Rom Global Stable - jest on w pelni spolszczony? I czy po instalacji (z miuipolska) nie przyblokuje mi on bootloader'a ? i nie bede mogl np. sobie skaac pomiedzy tymi 3ma romami ?  i czy warto isc w oficjalny rom? Gdyz obecny ktory mam to z bateira sobie nie radzi :( 

• 1 month later...

Mam global stable taki jaki był wgrany i polecam. 

Wszystko spolszczone żadnych problemów. 

Może kiedyś wgram coś innego ale obecnie jest mi to nie potrzebne. 

Polecam GStable 

Po 3 tygodniach instalowania i testowania różnych romów moim zdaniem na chwilę obecną najlepszym wyborem dla RMN3 Pro z j. poslkim  jest MIUI EU 7.5.2  (stabilna)
Nie ma w nim niczego co by mi utrudniało normalne użytkowanie. Bateria trzyma przyzwoicie. Sam system jest jak dla mnie czytelny i logiczny, momentami bardziej niż MIUI 8.

Jeżeli chodzi o MIUI 8 to na chwilę obecną odpuszczam ten temat. Na każdej wersji jaką miałem  (EU 6.7.7, 6.7.14, 6.7.21, Global 6.7.21,6.7.5) mam 2 wkurzające błędy w galerii:
1) w widoku folderów widać wyłącznie pliki z  DCIM/Camera, za cholerę nie mogłem zmusić do indeksowania zdjęć z innych lokalizacji , wymuszało to instalowanie alternatywnych galerii
2) przy próbie edycji zdjęcia w galerii za pomocą filtrów i próbie zapisania operacja kończy się stworzeniem pustego JPGa o zerowym rozmiarze. Co ciekawe, w innych rodzajach edycji np. po  dodaniu napisu/rysunku do zdjęcia zapisuje bez problemu.

Do tego dochodziły losowe okresy kiedy mi zżerało baterię w bardzo szybkim tempie np. podczas słuchania muzyki na Spotify.

W wersji MIUI EU 7.5  nie zauważyłem żadnego z tych problemów dlatego czekam na jakieś poważniejsze zmiany na lepsze w MIUI 8

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...