psycho144 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Obecnie posiadam rom - Miui 7.4 by xiaomi eu 6.5.26 (rozwojowa). Problem jest tak, ze bateria po prostu leci raz dwa w dol. I teraz mam pare pytan - chetnie zadalbym w temacie do tego odpowiednim, ale jest zablokowany. Ktory wybrac rom? 1 - xiaomi.eu 2 - miuipolska - tutaj nie wiem co to za roznica pomiedzy xiaomi.eu 3 - rom global stable I jak to wyglada w przypadku romu nr 3 - Rom Global Stable - jest on w pelni spolszczony? I czy po instalacji (z miuipolska) nie przyblokuje mi on bootloader'a ? i nie bede mogl np. sobie skaac pomiedzy tymi 3ma romami ? i czy warto isc w oficjalny rom? Gdyz obecny ktory mam to z bateira sobie nie radzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
W&Wit Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Podbijam pytanie! Który ROM jst najlepszy? Chodzi o stabilność, wytrzymałośc na baterii, szybkość pracy I żeby się nie grzał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reqx Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 rom xiaomi.eu i miuipolska to to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Mam global stable taki jaki był wgrany i polecam. Wszystko spolszczone żadnych problemów. Może kiedyś wgram coś innego ale obecnie jest mi to nie potrzebne. Polecam GStable Link to comment Share on other sites More sharing options...
W&Wit Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Tzn to są zamienne nazwy. MIUI Polska i xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Global masz do ściągnięcia z en.miui.com, a xiaomi.eu (to już teraz wspólny ROM z MIUI Polska) Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
perqsista Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Po 3 tygodniach instalowania i testowania różnych romów moim zdaniem na chwilę obecną najlepszym wyborem dla RMN3 Pro z j. poslkim jest MIUI EU 7.5.2 (stabilna) Nie ma w nim niczego co by mi utrudniało normalne użytkowanie. Bateria trzyma przyzwoicie. Sam system jest jak dla mnie czytelny i logiczny, momentami bardziej niż MIUI 8. Jeżeli chodzi o MIUI 8 to na chwilę obecną odpuszczam ten temat. Na każdej wersji jaką miałem (EU 6.7.7, 6.7.14, 6.7.21, Global 6.7.21,6.7.5) mam 2 wkurzające błędy w galerii: 1) w widoku folderów widać wyłącznie pliki z DCIM/Camera, za cholerę nie mogłem zmusić do indeksowania zdjęć z innych lokalizacji , wymuszało to instalowanie alternatywnych galerii 2) przy próbie edycji zdjęcia w galerii za pomocą filtrów i próbie zapisania operacja kończy się stworzeniem pustego JPGa o zerowym rozmiarze. Co ciekawe, w innych rodzajach edycji np. po dodaniu napisu/rysunku do zdjęcia zapisuje bez problemu. Do tego dochodziły losowe okresy kiedy mi zżerało baterię w bardzo szybkim tempie np. podczas słuchania muzyki na Spotify. W wersji MIUI EU 7.5 nie zauważyłem żadnego z tych problemów dlatego czekam na jakieś poważniejsze zmiany na lepsze w MIUI 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba. Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Mam xiaomi.eu 7.5.1 Stable i jestem zadowolony, przez noc 1℅ baterii zleciało, poważniejszych błędów nie znalazłem Wydrapane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts