Jump to content

Recommended Posts

Posted

Proszę o pomoc! Od kilku dni "walczę" by zainstalować MIUIPolska. Robię dokładnie (przynajmniej tak mi się wydaje) jak w Poradniku "Instalacja MIUI 2016" dla Mipad 2. Utknąłem w kroku 3 "Instalacja recovery w Windows. Po wpisaniu "Flash_TWRP.bat" i wykonaniu poleceń dostaję komunikat "Brak połączenia" "Naciśnij enter". Niezależnie czy robię to na fabrycznym romie (oczywiście chińskim), czy po zainstalowaniu china dev rom. Zawsze to samo. Próbowałem w trybie Fastboot, również żadnej reakcji. Na forum są podawane różne sposoby, ale jak dla mnie zbyt zawiłe. Może gdyby instrukcje były podane w sposób bardziej "przyswajalny". Tablet owszem bardzo fajny, ale w takiej sytuacji niepraktyczny (brak języka polskiego, a przede wszystkim Sklepu Play.

Bardzo proszę o jakieś sugestie. Z góry dziękuję za pomoc.

Posted (edited)

w cmd komp widzi tablet? adb zainstalowane? pewnie stały problem z sterownikami w windowsie... wgl tablet jest widoczny po podłączeniu go do kompa?

sklep play mozna dograc i bez miui polska. ja nawet robie to i nie robie wipe zeby potem na miui.pl banglało bez kombinowania z rootem i grzebaniu potem...

zrobiłeś to:

http://en.miui.com/thread-203226-1-1.html

po odblokowaniu bootloader :

2.- reboot fastboot and type with the cmd: fastboot OEM unlock and confirm on the mipad

wgrywasz twrp wg poradnika z miui.pl albo tego z linku... 

co do sklepu play, ja robiłem po swojemu, nie robiłem wipe na chińskim miui, tylko na stablu wrzuciłęm sobie paczkę z usługami googla i tak zostało do dziś... nie ma potem potrzeby rootowania i grzebaniu w plikach googla. działa nie muli, syfu chińskiego i tak nie ma...

Edited by hhunter22
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 21.06.2016 o 15:54, hhunter22 napisał:

w cmd komp widzi tablet? adb zainstalowane? pewnie stały problem z sterownikami w windowsie... wgl tablet jest widoczny po podłączeniu go do kompa?

sklep play mozna dograc i bez miui polska. ja nawet robie to i nie robie wipe zeby potem na miui.pl banglało bez kombinowania z rootem i grzebaniu potem...

zrobiłeś to:

http://en.miui.com/thread-203226-1-1.html

po odblokowaniu bootloader :

2.- reboot fastboot and type with the cmd: fastboot OEM unlock and confirm on the mipad

wgrywasz twrp wg poradnika z miui.pl albo tego z linku... 

co do sklepu play, ja robiłem po swojemu, nie robiłem wipe na chińskim miui, tylko na stablu wrzuciłęm sobie paczkę z usługami googla i tak zostało do dziś... nie ma potem potrzeby rootowania i grzebaniu w plikach googla. działa nie muli, syfu chińskiego i tak nie ma...

Po przerwie spowodowanej urlopem dalej "walczę" z tabletem mipad 2. Tablet oczywiście jest widoczny po podłączeniu do kompa. Widoczny jest również w cmd w trybie fastboot oraz adb. Niestety nie mogę zrobić żadnego dalszego kroku, a mianowicie po wpisaniu w cmd:" fastboot OEM unlock and confirm on the mipad2"   (wg. http://en.miui.com/thread-203226-1-1.html) nic się nie dzieje. Dodatkowo od jakiegoś czasu po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu pojawia się taki obraz

IMG_20160705_172116_HDR.jpg

.......................twrp nadal nie mogę wrzucić

Posted

coś robicie nie tak... kurde już nie pamiętam dokładnie jak to było ale wiem że robiłem wszystko po kolei i działało... ten błąd zniknie to nic takiego.. po wgraniu miui pl nie bedzie go... jeżeli bootloader jest odblokowany i można do niego wejść, komp widzi tablet w cmd to coś robisz źle. ale co to nie wiem :) wg mnie na forum jest wszystko dobrze opisane co i jak zrobić żeby zrobić. nie jestem pro w tym temacie i sobie poradziłem z 3 sprzętami od xiaomi  (rn2 rn3 i mipadem) więc tu musi być czynnik ludzki... 

wpisuje sie tylko to przy odblokowaniu oczywiscie  fastboot oem unlock . wczesniej bootloader musi być odblokowany w opcjach tabletu czyli developer options oem unlock i usb debbyg odznaczone.. jak na zdjeciach z tego linku co podałem - tak robicie???

i jak sie odblokuje bootloader musi działać wgranie twrp. 

Posted

Ok. Udało się wgrać MIUI Polska!  Robiłem krok po kroku wg postu kol. Rb ( http://disq.us/p/19nvq85).

Niestety zapomniałem o problemie z google play services (brakuje sklepu Play). Wygląda na to, że będę musiał wykonać całą procedurę  od nowa. Chyba, że jest jakiś sposób na wgranie brakującej paczki na ten room. Proszę o odpowiedź.

Posted (edited)

jest na forum opisane jak usunąć nie działający skle googla i wgrać nowe usługi googla..ja osobiście po wgraniu od nowa stabla china potem deva china i aż do miui pl nie robię wipe i google działa... bez grzebania w titanium i bez roota..  

Edited by hhunter22
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...