meehow81 Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Mam nadzieję, że moderatorzy nie usuną - chciałem się tylko pochwalić, że w dwa dni po zakupie RNP3 Snapdragon mam już polską wersję Miui 8. Co prawda to nadal Lolipop ale z nieco odświeżonym interfejsem. Co najfajniejsze, zgodna na odblokowanie telefonu przyszła po nie całych dwóch dniach od zgłoszenia prośby! Okazało się, że jestem już senior member - zapomniałem, że gdy rok temu zakupiłem MiBanda, to założyłem u Chińczyków konto. Potem gładko poszło odblokowanie BL za pomocą MiFlash (chyba) w trybie Fastboot, z ciekawości położyłem bez instalacji TWRP China Developer (M8) ale nie mogłem znaleźć działających Gapps, więc zmotywowałem się do instalacji TWRP. I tu powiem - nie wierzcie żadnym poradnikom skomplikowanym - po prostu ściągnijcie genialne narzędzie FLASHER TOOLKIT V1-Lite znajdujący się pod tym adresem (no wcześniej trzeba mieć tylko ADB dobre): https://goo.gl/rwBiCk . I na koniec instalacja z kart SD najnowszego miui europa w wersji Miui 8! W przeciwieństwie do China Developer, nie ma ani MArshmallowa ani roota, ale chodzi płynnie i Gapps są out of the box - jest nawet deamon prowadzący po instalacji krok po kroku. Zobaczymy, jak będzie z baterią - na razie nie dotrzymała do wieczora - od godziny siedzi na ładowarce! Może bez flashowania i ściągania setek aplikacji z Google Play się ustabilizuje! Pozdrawiam ekipę dostarczającą spolszczone MIUI! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikul Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 To w sumie mogłeś mamie się pochwalić czy coś 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehow81 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Od czego mam was! Poza tym, tu same smutne historie - ktoś o coś pyta, ktoś ma problem! A ja chciałem pokazać, że można inaczej! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Urzekła mnie Twoja historia Masz ode mnie plusik Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehow81 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Haha, dzieki - pierwszy do kolekcji! W sumie, to gdzieś widziałem dział recenzowania chyba, i tam powinienem napisać swoją historię, ale nie chciało mi się szukać.:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BK-201 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 To ode mnie masz drugiego plusika, bo z Radomia jesteś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehow81 Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 Myślałem, że jestem jedynym posiadaczem Xiaomi w okolicy! No chyba, że na pociechę, że z Radomia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 E? Wiesz ludzie mówią że są z Warszawy, a są z Radomia. Więc idąc tym tokiem to mieszkam teraz w Wawie więc.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehow81 Posted June 25, 2016 Author Share Posted June 25, 2016 Tak czy siak, miło, że ktoś się poznał na Radomiu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts