Jump to content

Jaki głośnik Bluetooth xiaomi

artiq6

Recommended Posts

Witam, zastanawiam się nad zakupem jednego z głośników xiaomi:

• Głośnik Portable Cube Bluetoothportable-audio-xiaomi.jpg
  • Głośnik Audio Pocket Bluetoothaudio-pocket-bluetooth-xiaomi.jpg
  • Głośnik Bluetooth Canonfglosnik-bluetooth-canon-xiaomi.jpg
  • Głośnik Round Tymphany Bluetooth 2glosnik-round-tymphany-bluetooth-2-xiaomi-black.jpg

Tutaj pojawia się moje pytanie, który z nich będzie najlepszy, tj. najgłośniejszy/najczystszy/najbardziej opłacalny ;)

Edited by artiq6
przypadkowy enter ;)

Mam styczność z pierwszym oraz sam posiadam ten drugi. Drugi gra sporo lepiej, zaskakuje ilością basu, dobrze gra na całym paśmie. Jeżeli decydujesz się na jedną z dwóch pierwszych pozycji to zdecydowanie warto dopłacić do drugiej. 

Edited by spaceman

Ja mam ten pierwszy za 82,7 pln  (po przeliczeniu)-dla mnie cudo, oblatuje ofgniska i wypady plenerowe-gra bardzo dobrze na wszystkich zakresach. Proponuję wygrzać głośniczek na początek-jest zauwarzalna lekka poprawa grania. Czas grania na baterii-13H non stop-aż trudno uwierzyć.

Zastanawiałem się nad drugim, wskazanym przez Ciebie ale 100PLn bylło limitem nie do przeskoczenia. jeżeli gra lepiej niż pierwszy a możesz dołożyć-nie zastanawiaj się. Ten pierwszy gra naprawdę rewelacyjnie.

Co do porównania z zestawem 2+1: gdyby miało tyle samo mocy to grałby lepiej, i na pewno nie gorzej. (oczywiście moim zdaniem). Zestaw na pewno zagłuszy ten głośnik ale to nie znaczy, że jest taki cichy ma zaledwie 2 razy 2,5 Wat więc nie ma się co dziwić. I jeszcze jedna sprawa-nie oczekujcie niewiedomo jakich efektów odtwarzając jakieś dzidowskiej jakośći MP3-trójki. To nie zagra nigdzie.

Edited by johny303
nie dopisałem czegoś

Bardziej niż bardzo głośna gra interesuje mnie basik, czy go wogler na nich słychać. W necie spora popularnoscia cieszą się głośniki sardine sdy-19 mają wejście na kartę SD, radio i oczywiście bluetooth. A kosztują około 30 USD

Niestety nie mam gdzie go przetestować a szukam czegoś do pracy w biurze co postawie i będzie małe a ładnie grało z fajnym basikiem.

Tapnięte z HM 1s

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Dnia 25.07.2016 o 20:03, danieello napisał:

Ok a Tymphany Bluetooth 2 (ostatni) czy  prostkątny (2) ?

Jako posiadacz tego głośnika

glosnik-bluetooth-canon-xiaomi.jpg

Wybrałbym nr 1 lub 2, ponieważ jest prostokątny i dźwięk masz naprzeciw siebie a nie jak w wyżej wymienionym ucieka do góry, i ma więcej mocy 2.5W x 2, ten owalny ma 3.5W, oczywiście nie gra źle, jest głośny, wyraźny, gra czysto, bas jest wystarczający, ale inaczej się go słucha jeżeli  jest skierowany na nas a inaczej niż postawiony tak jak ma stać.

W zestawieniu brakuje jeszcze jednego małego prostokątnego, z NFC Podobno gra najlepiej z tych małych, ale to tylko opinia jakiegoś kolesia z en.miui który pisał jego recenzję, sam nie porównywałem.

glosnik.jpg

Ale też wybrał bym 1, lub 2 na pewno grają lepiej od pozostałych. Dodatkowo nr 1 jest wyjątkowo tani.

• 2 months later...
  • 9 months later...
  • 6 months later...

Pozwolę sobie odkopać temat. :D

Obecnie zastanawiam się nad zakupem głośnika do ok. 130 zł i waham się między głośnikiem nr 2 z posta #1, Xiaomi Square Box Ⅱz BT 4.2 i (wiem że nie Xiaomi, ale jeden z popularniejszych chińczyków) Anker SoundCore 2.

Z którego muzyka jest najlepsza według was?

@FromWP świetna strona, dzięki! Słychać że najlepiej (z mojej trójki) gra Xiaomi BT 4.0 Speaker, za nim Anker i na końcu Xiaomi Square Box z BT 4.2.

Jednakże przy każdym gdy wchodziła muzyka rockowa (na której najbardziej mi zależy) to w każdym było słychać zniekształcenia i charczenie. Może wina mikrofonu lub utworu?

Jeśli ktoś słucha muzyki rockowej albo mógłby puścić z głośnika AC/DC, Aerosmith, Guns'n'Roses czy Metallice, da ktoś znać czy głośnik Xiaomi Mi z BT 4.0 daje sobie radę?

Edited by Abdul Hyrtyh
  • Thanks 1

31 minut temu, Abdul Hyrtyh napisał:

Jeśli ktoś słucha muzyki rockowej albo mógłby puścić z głośnika AC/DC, Aerosmith, Guns'n'Roses czy Metallice, to dał ktoś znać czy głośnik Xiaomi Mi z BT 4.0 daje sobie radę?

Daje radę, oczywiście jak na urządzenie tej wielkości.

• Like 1