Jump to content

Redmi note 3 nie reaguje

lbpl

Recommended Posts

Witam, mam problem z xiaomi redmi note 3. Nie reaguje na nic. Nie ładuje sie i nie chce sie włączyć. Wczoraj położyłem sie spać a jego położyłem na biurku, rano gdy chciałem sprawdzić godzinę on był już wyłączony.Co mogło się stać?

Jedyne co daje odrobinę nadziei to odpalenie w nocy jakiegoś baterio - żernego procesu. 

Jeśli tak było - to podobnie jak inne telefon, powinien ruszyć jak powisi trochę na ładowarce. 

Samą ładowarkę i kabel sprawdzałeś? Może tu coś nawaliło.

2 godziny temu, Nezumi napisał:

Wypróbuj inną ładowarkę, tel zostaw na nawet 24h podłączony, być może rozładował się do zera i potrzebuje chwili, aby załapać... Sprawdź też, czy PC wykrywa telefon.

Pc nie wykrywa telefonu. Będę ładować do jutra.

Ja mam problem podobny w znaczeniu nie reagowanie telefonu - RN3. Podczas instalacji https://miuipolska.pl/forum/topic/8409-wgrywanie-czystego-romu-miui-stable-7019-oraz-unbrick-martwego-już-telefonu/ bateria miała jakieś 30 % pierwszy raz proces przeszedł bez problemowo, tzn cały proces zakończony zielonym ptaszkiem.

Odłączyłem telefon i czekałem po przyciśnięciu około 10-15 minut nic. Poprawiłem tym samym cały czas z odznaczonym PRELOADER-em. Nie wstał powownie :-( 

Wydaje mi się że rozładowany jest , podpięcie pod ładowarkę nie powoduje żadnego efektu.

Może macie jakieś pomysły , przegrzebałem forum na odceglanie telefonu , ładowanie jednak nie działa.

Po wpięciu w komputer ładuje sterowniki od MTK kilkukrotnie tak jakby podładowywał się i nie ruszy za chwilę to samo i tak x razy.

Próbowałem z dwiema ładowarkami i z kablami od nich, wcześniej ładowałem nią/nimi telefon lub podłączałem do komputera.

Ten słaby punkt wyeliminowałem. Po podłączeniu do ładowania nie świeci się nic - nie reaguje.

A po podłączeniu pod kompa w zakładce zarządzania rozpoznaje i wygasza COM oraz PORT - miga.

Więc podejrzewam że albo się zapętlił albo bateria ledwo dyszy.

Nie wchodzi ani w fastboot ani w recovery nawet na trzy przyciski nie reaguje. Ostatnim widocznym połączeniem był zielony ptaszek instalacji czystego romu. Zostawię na noc w ładowarce ale jak padł soft przy wgrywaniu to nie wiem co pomoże. Szkoda że nie ma wymiennej baterii ;-)

Edited by tolek81

Rozładowałeś go w czasie instalacji/bootowania... Nie bez przyczyny zaleca się ładowanie do minimum 50% przed nawet zwykłą aktualizacją telefonu... Teraz to... chyba zostaje Ci serwis.

Tak się mi wydaje, że tylko serwis, pod ładowarka przez noc i nie wstał. Niestety był mniej naładowany i przeoczyłem czytając. Liczyłem w trakcie już jak się kapnąłem że uda się bez problemów.

• 2 weeks later...

Sprawa ma się następująco na teraz.

Po odstaniu telefonu przez okres 10 dni, po podłączeniu ładowarki świeciła się dioda (czerwona, purpurowa) ładowania lecz po ok minucie gasła. 

Rozłożyłem telefon i wyciągnąłem baterię, zona ma RN3 naładowałem w nim, bateria miała 40 % czyli coś się działo ale widać za mało baterii do dalszego działania.

Naładowałem do 100 % i przystąpiłem do działania, powrót do mojego telefonu i nic nie działało ani recovery fastboot reakcji żadnej.

Przystąpiłem ponownie do odceglania. Wyrzuciłem wszystkie programy z komputera sterowniki, programy i download by się nic nie pomieszało i zacząłem od czytania...

Mam Windows 7 64bit więc wszystkie sterowniki na nowo do tego systemu. Zainstalowałem wszystko co się dało ABD driver, MTK driver przed podłączaniem do komputera.

Pamiętam że wcześniej nie robiłem tego i wydaje się, że po którymś razie telefon bądź komputer łapał o co chodzi.

Teraz w zarządzaniu komputerem było sporo sterowników lecz nie było urządzenia ;-) Jednak po podpięciu komórki od razu wykrywany był sprzęt!!

Wydaje się mi to być bardzo istotne gdyż poprzednio komputer doinstalowywałem sterowniki i rozpoznawał tryb pracy zamiast działać z telefonem.

Odcegliłem telefonem przy pomocy flashtoola wgrałem nowy chiński soft 7.0.19 stable. Bateria spadła z 100 do 40 % !!

Zanim cokolwiek próbowałem ustawić po ustawieniach konfiguracji , pobrał nową wersję 7.3.3. stable.

Teraz zrobiłem odblokowanie bootloadera na nowe przy tym sofcie poszło od ręki.

Ale zaczęły się schody przy wgrywaniu TWRP. Nie mogę przejść z trybu fastboot po wgraniu twrp kenzo do recovery od razu. 

A żeby uruchomić roota muszę mieć chyba wersję dev MIUI bo tak nie chce mi zainstalować TWRP ani SuperSU.

Ściągnąłem wersję dev ale nie mogę jej wgrać - ostatniej Version: 6.5.19 (MIUI7) , poprzednio też tak było i ściągnąłem soft z en.MIUI z zakładki older version.

Teraz chcąc uniknąć błędów proszę o pomoc.

P.S. Oczywiście włączyłem debugowanie przez USB i gdzieś wyczytałem by włączyć tethering przez USB - włączyłem ale nie wiem czy to potrzebne czy nie.

• 2 months later...
  • 1 month later...

jest mi ktoś w stanie pomóc ? Co zrobić jeśli po zielonym ptaszku z sp flash tool telefon jest nie do uruchomienia :/ 

Dnia 29.06.2016 o 15:55, tolek81 napisał:

Sprawa ma się następująco na teraz.

Po odstaniu telefonu przez okres 10 dni, po podłączeniu ładowarki świeciła się dioda (czerwona, purpurowa) ładowania lecz po ok minucie gasła. 

Rozłożyłem telefon i wyciągnąłem baterię, zona ma RN3 naładowałem w nim, bateria miała 40 % czyli coś się działo ale widać za mało baterii do dalszego działania.

Naładowałem do 100 % i przystąpiłem do działania, powrót do mojego telefonu i nic nie działało ani recovery fastboot reakcji żadnej.

Przystąpiłem ponownie do odceglania. Wyrzuciłem wszystkie programy z komputera sterowniki, programy i download by się nic nie pomieszało i zacząłem od czytania...

Mam Windows 7 64bit więc wszystkie sterowniki na nowo do tego systemu. Zainstalowałem wszystko co się dało ABD driver, MTK driver przed podłączaniem do komputera.

Pamiętam że wcześniej nie robiłem tego i wydaje się, że po którymś razie telefon bądź komputer łapał o co chodzi.

Teraz w zarządzaniu komputerem było sporo sterowników lecz nie było urządzenia ;-) Jednak po podpięciu komórki od razu wykrywany był sprzęt!!

Wydaje się mi to być bardzo istotne gdyż poprzednio komputer doinstalowywałem sterowniki i rozpoznawał tryb pracy zamiast działać z telefonem.

Odcegliłem telefonem przy pomocy flashtoola wgrałem nowy chiński soft 7.0.19 stable. Bateria spadła z 100 do 40 % !!

Zanim cokolwiek próbowałem ustawić po ustawieniach konfiguracji , pobrał nową wersję 7.3.3. stable.

Teraz zrobiłem odblokowanie bootloadera na nowe przy tym sofcie poszło od ręki.

Ale zaczęły się schody przy wgrywaniu TWRP. Nie mogę przejść z trybu fastboot po wgraniu twrp kenzo do recovery od razu. 

A żeby uruchomić roota muszę mieć chyba wersję dev MIUI bo tak nie chce mi zainstalować TWRP ani SuperSU.

Ściągnąłem wersję dev ale nie mogę jej wgrać - ostatniej Version: 6.5.19 (MIUI7) , poprzednio też tak było i ściągnąłem soft z en.MIUI z zakładki older version.

Teraz chcąc uniknąć błędów proszę o pomoc.

P.S. Oczywiście włączyłem debugowanie przez USB i gdzieś wyczytałem by włączyć tethering przez USB - włączyłem ale nie wiem czy to potrzebne czy nie.

może kolega z postu wie co zrobic ?? 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...