pablitto83 Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Wersja MIUI: MIUI 3.10.11 Jakim użytkownikiem jesteś? -- dopiero zainstalowałem MIUI Opis znalezionego błędu Nie bardzo wiemjak zatytułować watek. Problem dziwny. Tel lubi sam dzialac, tj. przechodzk sam szybko plmiedzy ekranami, w aplikachach np. gmail kasuje rozne meile,, zaznacza inne. wyglada to tak jak by ktos szybko i losowo jezdzil palcem po ekranie. Czasem jak przetre rekawem ekran to problem ustepuje, a czasem trzeba np. wyczyścić ram. Telefon mam od tygodnia, zaraz po wyjęciu z pudelka wgralem multilingual soft, problem pojawil sie od razu. Po wgraniu nowszego 3.10.11 PL problem istnieje nadal, czasem cały dzień spokój a czasem wqrza kilka razy dziennie... Zastanawiam sie czy to wina softu, czyli zrobic wipe i od nowa wgrac soft(przez recovery na 1 partycje a z updatera na druga) czy moze to jakas nadwrazliwosc ekranu i jakieś mikro ładunki elektrostatycze powodhja takie dzialanie.. Acid wspominał że nie ja jeden mam tami problem,i ze objawia sie właśnie na mi2s. przerabial to ktos? mam nadzieje ze jak dam folie na wyświetlacz to cos pomoze.. Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Z jakiego miesiąca masz wyprodukowany telefon?-- 18 paź 2013, o 11:11 --Aha i jeszcze jedno. Zaraz jak będziesz miał ten błąd i uda się uzyskać kontrolę nad telefonem wejdź w Dialer i wpisz: *#*#BUG#*#* To wygeneruje logi i zapisze na SD. Wyślij mi loga jeśli się uda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablitto83 Posted October 18, 2013 Author Share Posted October 18, 2013 A jak sprawdzic date prodkcji? Ja tel przyszedl to pamiętam ze soft wgrany oryginalnie miał numer 21 (jb 21 czy jakoś tak). Zapisze na kartce te. kod do generowania loga, powiedz mi tylko gdzie ten log sie zapizuje? Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Ok nie musisz tego kodu. Już dostaliśmy od kogoś innego. Datę produkcji telefonu masz na pudełku. Np. 12/2012. Ale z tego co czytam to mój kolega miał też ten problem a on ma też rocznego MI2 a nie MI2S. Być może problem dotyczy starszych modeli też. Ja kiedyś raz mialem ten przypadek chyba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablitto83 Posted October 18, 2013 Author Share Posted October 18, 2013 Jakieś pomysły co jest przyczyna problemu? Miejmy nadzieje ze uda sie cos z tym zrobić.. Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Folia rozwiązuje ten problem. Najlepiej oryginalna, ale jeśli dla kogoś jest zbyt droga (paskudne koszta przesyłki) to można ryzykować z zamiennikiem. Zamów np. Solid od 3MK (poproś o folia na MI2 - wymiary mają ode mnie) -- u mnie się sprawdza. Bez folii także miałem wrażenie, że ekran jest nienaturalnie (nad)wrażliwy na dotyk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Czemu kupujecie tak drogo na ibuygou? Ja kiedyś kupiłem 5 sztuk za 5 dolców na eBay: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... c=50&rt=nc Akurat już nie ma tej aukcji ale tu widać jest wciaż wybór i często free shipping. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablitto83 Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 Problem nadal wystepuje i jest bardzo irytujacy. Pomimo nalozenia folii ochronnej na ekran z telefonem dzieją sie dziwbe rzeczy. Gdy jestem na glownym ekranie problemu niema. Gdy wejde w apki, lub nawet ustawienia, strony zaczynaja sie przezucac, w kalendarzu np. zaczelo ostro mieszac zaznaczajac co sie da. Próbując zalogowac sie do banku przez apke wpisywalo samozutnie znaki w pole hasla( o tyle niebezpieczbe ze po wpisaniu odpowiedniej ilosci cyfr kodu apka automatycznie sprawdza poprawnosc hasla, po 3 zlych probach blokuje apka). Moge zniesc wiele drobnych noedomagan, ale ten problem mam codziennie teraz. Probowalem 2x full wipe i instalacja cotygodniowej aktualizacji, bez efektu. Mam wrazenie ze te dziwne zachowania dzieja sie gdy uzywam tel po dluzszej przerwie, jesli akurat pracuje na tel to nic.sie nie dzieje. Ale np. Po nocy, czy chocby 2 h nieuzywania juz tak - zaraz po odblokowaniu ekranu. Próbuje wowczas przetrzec ekran reka, zaktoryms razem pomaga. Zablokowanie i odblokowanie fona nic nie daje . Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Widać wada ekranu. Cóż... Aczkolwiek pozostaje ci jeszcze jedno: MiFlash czyli coś jeszcze głębszego od full wipe. http://xiaomi.eu/community/threads/guid ... ash.19287/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablitto83 Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 Dzis telefon zaczal swirowac na maxa. Nawet podczas dluzszej pracy na tel ten zaczal swirowac. Gdy weszlem w kopie miui, zaczal blyskawicznie odznaczac wszystkie opcje od dolu do gory. Czy to apka systemowa,czy zewnetrzna, dzieje sie to samo. Pamietam ze dzialo sie to nawet tuz po wyjeciu z pudelka, na stockowym romie- zanim zrobilem pierwszy update. Wyglada na to ze bede musial odeslac telefon Edit : Wgralem stock rom metodą podaną powyżej. Flash bez kasowania pamięci usb, nie robilem wipe. Na razie ok. godziny i problemu nie mam. Na druga partycje wgralem rom polski. Na nim sporadycznie problem znow sie pojawiał . Po tym przywrocilem kopie z miui i kilka apek z TB, wiec ustawienia te same, te same apki (prawie ..) Dzis telefon niemal byl bez uzytku. Nie dało się praktycznie z niego korzystac, szalal bez przerwy. edit 2. Udało mi się nagrać starym aparatem tel w trakcie tego zachowania. Jakoś kiepska, ale problem widać. Dodam, że gdy wcześniej przełączyłem w tryb dla programistów, ustawiłem widoczność śladów dotykania i przeciągnięć - akurat się zaczęło. Na ekranie pojawiło się mase punkcików, z bardzo dużą prędkością klikających po całym ekranie. Przeciągnięć nie było. link http://www.youtube.com/watch?v=c5sBS3mp ... tion=share Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts