tpawel Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Co w sumie dziwne bo Play płaci za roaming Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Według mnie nie ma już znaczenia czy w Play lecimy w roamingu czy nie. Wcześniej jak były ograniczenia do 2Mbitów/s w roamingu to mogło denerwować - teraz jak jedynym ograniczeniem jest 3G zamiast LTE i brak ograniczeń w transmisji - nie ma co sobie tym głowy zawracać. U mnie jak zostaje na T-mobile albo Plus to i tak mam po kilkanaście Megabitów/s transmisji i w niczym mi to nie przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Gorzej jak masz jakieś nielimitowane LTE, a podstawowego pakietu mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qvc Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Dnia 26.08.2016 o 07:17, waldzias napisał: No dobra, to moje pytanie jest takie: Czy ktoś może potwierdzić, że na MI5 działa mu LTE w sieci Plus?? Jeżeli tak, to w jakim mieście? Z góry dzięki. Hej, potwierdzam Mi5 z MiuiPolska 7, centrum Zielonej Góry właśnie zrobiłem test, biuro w poniemieckiej kamienicy - 42dl, 16upl. Mam ustawioną auto sieć, preferowaną 4G w opcjach baterii ustawiłem 3G/4G na włącz. APN domyślny od plusa, ale nie zadziałało od razu musiałem się trochę pobawić - wyłączałem auto sieć, przestawiałem ręcznie na 4G, wymuszałem 2G itd, w końcu się poddałem i stwierdziłem że zostanę przy H+ i wtedy wskoczyło 4G jak na razie trzyma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) do usunięcia, pomyłka:( Edited September 8, 2016 by Bohyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Na bank nie masz 4g w roamingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtrac Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) W virgin mobile telefon loguje mi się do 4G lub 4G+ chodzi o Gdańsk prędkości pobieranie 40Mbps wysyłanie 7,5Mbps Edited September 9, 2016 by wojtrac Link to comment Share on other sites More sharing options...
kagaw Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Mam ustawioną auto sieć, preferowaną 4G w opcjach baterii ustawiłem 3G/4G na włącz. APN domyślny od plusa, ale nie zadziałało od razu musiałem się trochę pobawić - wyłączałem auto sieć, przestawiałem ręcznie na 4G, wymuszałem 2G itd, w końcu się poddałem i stwierdziłem że zostanę przy H+ i wtedy wskoczyło 4G jak na razie trzyma U mnie na RNP3pro też zaskoczyło po ręcznym ustawieniu apn Wysłane z RMN3pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 On 9/9/2016 at 10:17 AM, kagaw said: U mnie na RNP3pro też zaskoczyło po ręcznym ustawieniu apn Wysłane z RMN3pro Podaj proszę jak ustawiłeś apn na plusa 4g? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 @waldzias a strony nr 2 to nie łaska przeczytac? tam jest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Przeczytałem, ustawiłem i nie działa. Dlatego pytam, może jest coś więcej w ustawieniach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Popatrz dokładnie czy jest tak samo. Tam jest jedna spacja z tego co pamiętam,ktora robi roznice Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Próbowałem ze spacją i bez. Nie działa, bynajmniej w Płocku, w weekend przetestuję w Łodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Próbowałem ze spacją i bez. Nie działa, bynajmniej w Płocku, w weekend przetestuję w Łodzi. Spróbuj wyłączyć i włączyć urządzenie, po samym przestawieniu u mnie też nie działało, reset pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 A na poprzednim urządzeniu Miałeś LTE? W każdym mieście powinno działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mk91 Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 a co w przypadku gdy mam ikonkę 4G+ a internet chodzi z predkoscia 10-100 kb/s? Na innych telefonach nie miałem tego problemu a Internet po prostu śmigał sprawnie, zmieniali mi w Playu APN, na starsze ustawienia. Nic nie pomaga..nie wiem jak rozwiązać problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 8 minut temu, Mk91 napisał: a co w przypadku gdy mam ikonkę 4G+ a internet chodzi z predkoscia 10-100 kb/s? Na innych telefonach nie miałem tego problemu a Internet po prostu śmigał sprawnie, zmieniali mi w Playu APN, na starsze ustawienia. Nic nie pomaga..nie wiem jak rozwiązać problem. Zadzwonić do Play i zgłosić problem, nie zdziwię się, jeżeli problem jest u nich. U mnie na 4G+ mam te same prędkości praktycznie co na 4G . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 No niestety PLAY przez to że ma najmłodszych userow ma mega zapchaną sieć. Druga strona barykady czyli sieć z najmniej obsciązonymi nadajnikami to T-M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mk91 Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Mialem telefon z play htc one m8 i nie bylo zadnego problemu, łącze chodzilo dobrze, po 2 tygodniach kupilem xiaomi i lata fatalnie...nagle problem stanowi sieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 19 hours ago, tpawel said: A na poprzednim urządzeniu Miałeś LTE? W każdym mieście powinno działać Miałem Redmi 2 Pro, działało bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Mi na mi5 dzialalo lte po wymienieniu karty, pozniej ponad miesiac za granica, wracam znow 4g nie lapie, net tylko na h+/3g jak wchodze w preferowane sieci to bylo 4g od plusa, reczne przestawienie nie dzialalo, pobralem apke 4g switcher, wlaczylem i 4g sie pojawilo. Nie wiem od czego to jest zależne :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mk91 Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 miałem, jeżeli przerzucam się na zasięg 3g to chodzi jeszcze wolniej co jest już w ogóle nieporozumieniem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
domell98 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Czy działa wam agregacja pasm 1800 + 2600 w plusie? Testowałem w kilku miastach gdzie agregacja na tych pasmach jest aktywna i Mi5 nie agreguje. W playu działa bo osoby dodają screeny z 4G+ a co z orange, t-mobile i plus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 3 minuty temu, domell98 napisał: Czy działa wam agregacja pasm 1800 + 2600 w plusie? Testowałem w kilku miastach gdzie agregacja na tych pasmach jest aktywna i Mi5 nie agreguje. W playu działa bo osoby dodają screeny z 4G+ a co z orange, t-mobile i plus? T-mobile i Orange działa, Plus'a nie miałem jak testować, ale znając Plus'a... pewnie znowu trzeba będzie się z nimi użerać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
domell98 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 No pewnie tak ... , ciekawe na jak na innych urządzeniach iphone, s7, huawei p10 , nie mam jak sprawdzić Pisałem o tym na forum plusa ale oni twierdzą że wszystko działa na tych nadajnikach na których testowałem. Możliwe jest również że ich agregacja działa tylko na telefonach z brandem plusa (softem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Mylisz się. Nie ma różnicy czy z brandem czy bez. Kup starter tego Playa i zobacz na Twoim czy działa. To że inni wrzucają screeny nie oznacza że u Ciebie będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domell98 Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Muszę to sprawdzić ale znalazłem na forum miui wątek w którym osoba pisze że trzeba zmienić wpisy w pliku konfiguracyjnym modemu qualcomm, w rosji udało mu się uruchomić agregacje po dodaniu nowych wartości z agregacją, spróbuje to zrobić u nas i po testach dam znać czy działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malisz Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Cześć! Podłączam się do tematu problemów z LTE. Mój telefon to Xiaomi Mi5 64GB, MIUI Global 8.2 (8.2.2.0), Android 7.0. Odkąd kupiłem telefon 4G pokazało się dokładnie jeden raz i to tylko przez parę sekund w Krakowie na Rynku Głównym. Po włączeniu transmisji danych internet był i tak H+. Oto co robiłem: APN i cała konfiguracja zgodna ze stroną Orange, tryb preferencji sieci LTE, próbowałem wymusić poprzez "LTE only" jednak wtedy nie ma żadnej sieci. Karta jest ok, obsługuje LTE, mieszkam w Warszawie, gdzie zasięg powinien być super. Co ciekawe, po wielu próbach udało mi się złapać 4G i 4G internet na karcie Plusa (wymuszenie LTE only, ale działa i ma pełen zasięg). Co ciekawe, jak zmienię tryb pracy urządzenia i ma używać karty Orange jako tej od internetu, Plus automatycznie spada z 4G na 3G. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak mi pomóc? Przekopałem wszelkie fora polskie i zagraniczne i bez skutku. W żadnej konfiguracji nie znajduje sieci 4G Orange. I tak, restartowałem telefon za każdym razem gdy coś zmieniałem Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 u mnie na play-u nie ma problemów działa ładnie 4G i 4G+ , proponuję włożyć sima w 2 gniazdo w telefonie i sprawdzić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malisz Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 próbowałem, bez różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Jeśli na LTE działa karta PLUSa, a Orange ma problemy i zmiana miejscami nie pomaga to: 1) Karta Orange jest uszkodzona 2) Nieprawidłowa konfiguracja APN Może sprawdź w innym telefonie albo wymień kartę. Ja mam u siebie slot 1 PLUS, a slot 2 Orange - w Ustawienie > Sieci komórkowe > Internet mam [1] Plus. Przeważnie łapie LTE, ale przy gorszych warunkach H+ lub 3G. Zmieniłem, aby Internet był z [2] Orange, i od razu pełny zasięg Orange LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 U mnie orange tez często ucieka z lte na H mimo tego, że na pewno jest na pobliskich lokalizacjach. Nie mam również agregacji mimo tego, że jednocześnie jest lte 1800 i 2600. Plus chodzi super, mimo najmniejszej liczby bts w moim miasteczku, ale agregacji także nie doświadczyłem. Jedyny + przy znaczku LTE widzę na karcie Virgin Mobile. , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malisz Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Nowy objaw: kilka dni temu będąc w Poznaniu telefon złapał 4G i trzymał bardzo długo, prawie do samej Łodzi jadąc autostradą. Za to w Warszawie w Orange ani razu w żadnej konfiguracji 4G nie złapał.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wNuk Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Witam od ver miui 9 w moim mi5 znikł zasięg LTE, wyświetla 3G lub H+.Pojawiły się również losowe utraty sieci. Sieć Pluszz.Czy ktoś również tego doświadczył, rozwiązał to jakoś?Na 8.5 wszystko działa jak należy, sprawdzałem. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu81 Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Cześć, po aktualizacji mam problem z MMS (APN wszystko ustawione jak na stronie PLUSa) nie da się wysłać a jak do mnie ktoś wysyła to mam tylko info że jest wiadomości i do kiedy jest ważna. Jakiś pomysł Tel z Miui 9.3 mam tak jak tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts