tpawel Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 A jaki masz apn? Na tej samej karcie na 100% w innym telefonie LTE działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 (edited) Po kliknięciu w ustawieniach sieci na karcie na tryb 2g, znowu ikona 4g przy zasięgu. Nie czaję tego :/ czyli LTE jakoś działa ale nie tak jak trzeba ;/AP APN zmieniałem na różne sposoby opisywane na forum. Poniżej zrzuty tego o co mi chodzi. Może to wina softu? Mam global stable 7.5.2.0, czekam na global stable z miui8, może problem zniknie? Edited August 23, 2016 by b.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 (edited) W MIUI 8 chyba już nie ma profili baterii. Po przełączeniu na 2G, pojawia się ikonka E. Lte bez problemu śmiga na Redmi 2 soft 6.8.12. APN mam taki: Edited August 23, 2016 by waldzias Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 5 minut temu, waldzias napisał: W MIUI 8 chyba już nie ma profili baterii. Po przełączeniu na 2G, pojawia się ikonka E. Lte bez problemu śmiga na Redmi 2 soft 6.8.12. APN mam taki: Zrób tak jak opisałem wyżej: 1) ustawienia -> sieci komórkowe i sim -> sim 1 -> preferowany tryb sieci -> 2g następnie 2) ustawienia -> urządzenie -> bateria i wydajność -> profile baterii -> profile zasilania -> np standardowy -> 3g/4g -> włącz Przy tej konfiguracji u mnie wyświetla 4g Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Nie mam opcji urządzenie, jest tylko bateria i wydajność, masz MIUI 8 6.8.12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 No to szukaj w baterii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Nie ma profili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 a gdzieś w tych dwóch zakładkach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 W miui v8 nie ma profili baterii. Jest co najwyżej oszczędzanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 No dobra, to moje pytanie jest takie: Czy ktoś może potwierdzić, że na MI5 działa mu LTE w sieci Plus?? Jeżeli tak, to w jakim mieście? Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Ja kombinowałem na różne sposoby i nic...to 4g co się pokazywało, to był przypadek tj. równocześnie miałem połączony tel po wifi (a w domu też mam internet z plusa stacjorarny, przez to że on pracował na LTE, to w telefonie pokazało mi ikonę 4g), po wyłączeniu wifi, pokazywało się edge ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Specjalnie żeby sprawdzić kupiłem dzisiaj starter plusa. Rzeczywiście nie ma LTE. Po drodze do pracy nie było (czyli różne BTSy) i teraz nie mam. Miasto to Białystok. Tak informacyjnie podaję. Tutaj plus nie zadziała na MI5 w trybie LTE. Natomiat Play bez problemu i mam praktycznie ciągle 4G+. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Apn plus czy Internet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 3 godziny temu, waldzias napisał: No dobra, to moje pytanie jest takie: Czy ktoś może potwierdzić, że na MI5 działa mu LTE w sieci Plus?? Jeżeli tak, to w jakim mieście? Z góry dzięki. Mnie sie nie udalo odpalic LTE w plusie, mam najnowsze miui8 PL, ale mialem rozne wersje dev i stable, china, global,. Nie mam jednak zamiaru rozkminiac tematu, bo na 3G osiagam transfery do 2Mbit, i nie ma najmniejszego problem ze streamingiem muzy, czy dzialaniem youtube... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_master Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 4. Korzystając z kontaktów mamy możliwość alfabetycznie wyboru osoby, dobrze działa ta funkcja ale, tylko do literki "L" wybierając np. "W" nic nie wyszukuje i wraca z powrotem na "L". Czy ktoś zna rozwiązanie problemu?? Wycięte laserowo z machiny zwanej Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 4 godziny temu, sp4ubw napisał: Specjalnie żeby sprawdzić kupiłem dzisiaj starter plusa. Rzeczywiście nie ma LTE. Po drodze do pracy nie było (czyli różne BTSy) i teraz nie mam. Miasto to Białystok. Tak informacyjnie podaję. Tutaj plus nie zadziała na MI5 w trybie LTE. Natomiat Play bez problemu i mam praktycznie ciągle 4G+. Heh, prawda, ja u siebie (Sieradz), też mam 4G+ ale transfery są śmiechu warte Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 1 godzinę temu, tpawel napisał: Apn plus czy Internet? Wszystkie możliwe kombinacje sprawdzałem czyli oba - to samo - nie działa. @wkamil właśnie reklamuję BTS w Play w miejscu zamieszkania. Mam 4G+, poziom sygnału -95 decybeli, czyli bardzo dobry i transfer na poziomie 0.2Mbita/s. Nie dotyczy to Xiaomi bo na wszystkich urządzeniach tak mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Nie no, to u mnie takiej siareczki nie ma W tej chwil w budynku z betonu mam 9,5/5,5 Mbps. No ale to nie 40 i więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 2 hours ago, bikej said: Mnie sie nie udalo odpalic LTE w plusie, mam najnowsze miui8 PL, ale mialem rozne wersje dev i stable, china, global,. Nie mam jednak zamiaru rozkminiac tematu, bo na 3G osiagam transfery do 2Mbit, i nie ma najmniejszego problem ze streamingiem muzy, czy dzialaniem youtube... No u mnie 3G też nieźle ciągnie, ale tylko czasami. Mam dwie karty,1. Play do rozmów, 2. Plus do internetu. Niestety w tej konfiguracji jakbym nie ustawił kart, internet z Play działa bez zarzutu, a Plus raz się włącza, raz wyłącza, czasem traci zasięg, co chwilę zmienia się 3G na H+ i z powrotem. Jeżeli wyjmę kartę Play i zostawię samego Plusa, problemy pozostają. Karta nowa, ma 3 tygodnie (wymieniałem na microSIM) na Redmi 2 śmiga bez zarzutu i w każdej konfiguracji... Factory reset też nie pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Wszystkie możliwe kombinacje sprawdzałem czyli oba - to samo - nie działa. @wkamil właśnie reklamuję BTS w Play w miejscu zamieszkania. Mam 4G+, poziom sygnału -95 decybeli, czyli bardzo dobry i transfer na poziomie 0.2Mbita/s. Nie dotyczy to Xiaomi bo na wszystkich urządzeniach tak mam. I w innym telefonie też nie masz na tej karcie LTE? Co do reklamacji-nic nie wskurasz. Usługa ma charakter mobilny Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 W Samsungu Alpha mam normalnie na tej karcie LTE, nie ma w MI5. No tak, charakter mobilny ale nie takie prędkości. Takie to są w trybie EDGE, nie LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 W Samsungu Alpha mam normalnie na tej karcie LTE, nie ma w MI5. No tak, charakter mobilny ale nie takie prędkości. Takie to są w trybie EDGE, nie LTE. Nikt nie gwarantuje określonej prędkości, nic z tym nie zrobisz, będą się bronić że w innej lokalizacji jest lepiej. I ani UOKiK ani uke nic nie pomogą Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazzi Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Cześć, to mój pierwszy post na tym forum. Od kilku dni mam Mi5 i dziś z ciekawości sprawdzałem czy działa u mnie LTE w plusie. Teoretycznie jestem w zasięgu LTE1800MHz, zmieniłem APN na "plus", ustawiłem "LTE only", zasięgu nie ma, ale program LTE Discovery pokazuje takie coś jak w na załączonym screenie. Zastanawia mnie co to jest "Potential eCSFB issue detected". W miejscu tego napisu pojawia się też "Connecting". Widać, że telefon widzi stację LTE 1800 (band 3), próbuje się łączyć, ale nie potrafi się do niej podłączyć. Zastanawia mnie też, dlaczego na dole jest napisane: 260006 zamiast 260001. 260006 to ID sieci Play. Możliwe, że widzi komórkę sieci Play, a Plusa nie? Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 19 minut temu, tpawel napisał: Nikt nie gwarantuje określonej prędkości, nic z tym nie zrobisz, będą się bronić że w innej lokalizacji jest lepiej. I ani UOKiK ani uke nic nie pomogą Niestety wiem. Zobaczymy, na razie zgłoszenie jest w toku. Może uda się poprawić prędkość. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss2 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Dodam od siebie ze zauwazylem na redmi note 2 (nie obsluguje LTE 800) ze po zmianie operatora z Play na NJU pogorszylo sie podlaczanie do nadajnikow z LTE... co do mozliwosci podlaczenia sie do plusa sprawdze na redmi note 2 oraz OnePlusOne jak to wyglada w warszawie i okolicach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Miałem reset konta abonenckiego i LTE w plusie nie ma :/ punkty dostępu zmieniane, zasięg jest na pewno i d...pa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @b.n od kiedy znalazlem poprawną konfigurację punktu apn, to zawsze mam 4G jesli jest tylko zasięg czy to Mazowieckie czy Kujawsko-Pomorskie, kiedyś ją pisałem na forum: apn: plus typ apn: default,supl protokół apn: ipv4 na niektorych wersjach miui pomagalo, wylaczenie wifi, wylaczenie danych, poczekanie 2s na lepszy zasieg i wlaczenie transmisji danych, gdy nie chcialo od razu zalapac 4g, Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 9 minut temu, Bohyn napisał: @b.n od kiedy znalazlem poprawną konfigurację punktu apn, to zawsze mam 4G jesli jest tylko zasięg czy to Mazowieckie czy Kujawsko-Pomorskie, kiedyś ją pisałem na forum: apn: plus typ apn: default,supl protokół apn: ipv4 na niektorych wersjach miui pomagalo, wylaczenie wifi, wylaczenie danych, poczekanie 2s na lepszy zasieg i wlaczenie transmisji danych, gdy nie chcialo od razu zalapac 4g, Nareszcie - 4G!!! W tym apn po default i przecinku zrobiłem spację - działa jak ta lala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 hahaha taki szczegół a tyle sie pierd... xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Trzeba to podpiąć gdzieś bo co chwila ktoś pyta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopamat Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 A ja mam nieco inny problem i może ktoś mi pomoże. Posiadam kartę w play z nielimitowanym internetem w 4g, stąd tak mi na nim zależy. Zauważyłem, że w centrum wrocławia mam bez problemu 4g/4g+. Problem pojawia się, gdy wyjeżdżam w teren, gdzie nie ma zasięgu lte. Spada mi wtedy np. do 3g. Coś dziwnego dzieje się po powrocie: na stałe zapisuje mi się korzystanie z t-mobile w 3g (podczas przebywania poza miastem) i nie powraca automatycznie do 4g w playu. Pomaga jedynie reset telefonu albo od nowa wybieranie punktu dostępu, co zabiera strasznie dużo czasu. Mam mi5 64gb i najnowszy miui v8. Próbowałem już w ustawieniach ręcznie wymuszać 4g w play i ustawiać automatycznie 4g i nic nie pomogło. Ktoś wie co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @Kopamat próbowałeś po prostu zmienić ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @Kopamat tak jest i nic nie zrobisz. Najszybszy sposób to ponowne uruchomienie co zajmuje 30s. Dużo szybciej niż grzebać w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopamat Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Staram się wgrywać najnowsze aktualizacje z tego forum (miui v8). Może w końcu to naprawią. Jeśli nic nie da się zrobić to trudno. Szkoda, bo inne telefony mają to niejako "w standardzie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Wszystkie modele jakie miałem tak mają, niezależnie od softu, androida, producenta, procesora, pamięci, etui, etc. Tak to działa w sieci po prostu. Jak się zafiksuje na silniejszym roamingu to niechętnie przeskakuje do własnej sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts