sondejmarek Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 A może to endomondo- chciało kasę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Wasz MiBand 2 nalicza kroki a co za tym idzie odległość w miarę normalnie? Mój ma z tym niestety problemy i nalicza zdecydowanie zbyt wiele kroków, przez co i pokonany dystans jest zbyt duży. Zauważył ktoś gdzieś jakąś opcję zmiany czułości urządzenia czy czegoś takiego co pomogłoby to zniwelować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 A zmieiałeś rękę na której nosisz MB2? Może to pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newhousik Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Podobno algorytm jest bardzo poprawiony w stosunku do jedynki. jak się uprzeć mogę zrobić test biegowy z krokomierzem w Samsungu S5, dla porównania. MI w przypadku tej opaski zależało na pulsometrze i jak najdłuższym trzymaniu baterii przy ciągłym pomiarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Nie zmieniłem, spróbuję od jutra rana, jak opaska będzie wyzerowana. Dodam, że jestem praworęczny a opaskę nosze na lewej ręce. No właśnie podobno, jeśli się zatrzymam, sprawdzę kroki, przejdę 10 to na opasce jest 12-15, czasem 10. Zauważyłem, że trochę to zależy od intensywności machania ręką podczas chodu. Ogólnie idąc nie liczę kroków, ale widzę po odległości, ze nalicza o wiele za dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 9 minut temu, Newhousik napisał: Podobno algorytm jest bardzo poprawiony w stosunku do jedynki Jest wg mnie niezwykle dokładny. Zrobiłem ostatnio 30 km po górach i testowałem Mi band 2 porównując z zegarkiem Garmin Fenix z gps. Na tej trasie różnica w długości zmierzonej trasy była mniejsza niż 200 m. Idealnie! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 34 minuty temu, TKN napisał: Jest wg mnie niezwykle dokładny. Zrobiłem ostatnio 30 km po górach i testowałem Mi band 2 porównując z zegarkiem Garmin Fenix z gps. Na tej trasie różnica w długości zmierzonej trasy była mniejsza niż 200 m. Idealnie! Mógłbyś sprawdzić ile masz kroków, przejść 10 czy tam 20 i sprawdzić ile przybyło? U mnie jest zwykle więcej niż 10. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 1 godzinę temu, pablo12589 napisał: Mógłbyś sprawdzić ile masz kroków, przejść 10 czy tam 20 i sprawdzić ile przybyło? U mnie jest zwykle więcej niż 10. Z góry dzięki. Zrobiłem 33 kroki idąc po herbatę, policzyło mi 33. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Problem z naliczaniem jest w małych odległościach, po domu i w pracy. Na spacerach jest ok. Porównywałem z Google fit Gps- on przez 2 tygodnie, telefon w kaburze na pasku od spodni Band na lewej ręce i różnice były poniżej 3 procent. Może wadliwy egzemplarz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Możliwe, że wadliwy, ale poza tym wszystko działa jak powinno... Co w takim razie, napisać do supportu xiaomi, czy jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Do sprzedawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Kupiłem w oficjalnym sklepie xiaomi, tylko teraz, czy jakos do nich napisac i spróbować rozwiązać ten problem w ten sposób, czy od razu odsyłać na reklamacje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 W jakim oficjalnym sklepie go kupiłeś? W Chinach? Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 na stronie xiaomi.com.pl wysyłka z polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 na stronie xiaomi.com.pl wysyłka z polski To nie jest oficjalny sklep tylko zwykły Janusz, a firma nazywa się satnet Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 myślałem, że z tym adresem to oficjalny sklep, więc po prostu reklamować od razu ze względu na zbyt duże odległości ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Możesz reklamować ale jak sobie przeczytasz opinie o tym sklepie na tym forum to się dowiesz że kontakt z nimi jest praktycznie zerowy chyba że coś się w tym temacie ostatnio zmieniło Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Właśnie napisałem w dziale kontakt, zobaczymy, jeśli nie odpiszą to pewnie będę dzwonił. Faktura jest, więc gwarancję uwzględnić muszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newhousik Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 (edited) Oj tam gdzie nie kupisz zawsze mogą być problemy. Ważne żeby drogą pisemną pocztą itp. W najgorszym wypadku będziesz się bujał z rzecznikiem praw konsumenta. Ale ja bym jeszcze testował, najlepiej z innym mi bandem 2 na ręce. Jak wiemy krokomierz to połączenie sprzętu z oprogramowaniem i ciężko jest udowodnić swoje racje porównując go z innym producentem, pewnie łatwo taką reklamacje obalić, tak samo pulsometr producent nie gwarantuje że wyniki będą nawet zbliżone do prawdziwych pomiarów. Sprawdzić dwa i wtedy reklamować, ja też tam kupiłem, na pulsometr nie narzekam. Edited August 22, 2016 by Newhousik Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Ja na pulsometr też nie narzekam, ale dzisiaj przeszedłem koło kilometra, max 2 a na bandzie jest prawie 4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Zainstalooj GoogleFit i z Gps zrób test kilka dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo12589 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 też to jakaś opcja, głównie opieram się na tym ile mniej więcej przejdę na znajomości drogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Tylko, że nikt nie gwarantuje dokładności krokomierza, więc nie ma podstaw do reklamacji. Opaska działa, więc nic nie uzyskasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Witam. Potrzebuję małej pomocy. Sparowałem mibanda 2 z aplikacją ściągniętą z miuipolska dokładnie mifit 2.1.8. Wszystko ładnie pięknie ale nie mogę ustawić odblokowania telefonu. Wchodzę w opcje odblokuj ekran bo zaznaczone jest że jest wyłączona. Następnie krok pierwszy ustaw blokadę ekranu, klikam w tą opcję i mam cały biały wyświetlacz na tel. Nie mam pomysłu co dalej robić. Chyba że robię coś źle? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 W ustawieniach blokady ekranu "zaufane urządzenia" czy jakoś tak, trzeba zaznaczyć opcje... Dostępne od androida 6 wzwyż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 26 minut temu, Pancur napisał: Chyba że robię coś źle? Ustawienia -> blokady i hasła ->ekran blokady (ustawiasz blokadę pinem) Później odblokuj przez bluetooth -> odblokowanie ekranu i wybierasz mi banda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 TKN dziękuję za pomoc. Załatwione. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Jednak nie wporządku. Wszystko połączone. Ale kod dalej jest. Jakieś pomysły? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Zbliż na 5cm banda o do fona, czyli bierz ręką z bandem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Też nic 😞 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 (edited) 30 minut temu, Pancur napisał: Też nic Wejdź w odblokowanie ekranu przez bluetooth, wybierz tego mi banda i zobacz czy na telefon widzi mi banda (ekran na zielono). Edited August 22, 2016 by TKN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Widzi. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Ok. Doszedłem co jest nie tak. Najprawdopodobniej motyw który miałem wcześniej jakoś to blokował. Zmieniłem na inny i wszystko działa. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Za każdym razem, gdy wchodzę do MiFit wyskakuje komunikat o włączeniu lokalizacji. Jak się tego pozbyć? Odpowiedzi typu "włącz GPS" proszę sobie darować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Włączyć lokalizację :P. Mam pytanie czy ktoś próbował np. połączyć opaskę z laptopem i używać jej do logowania tak jak jest w notebooku Xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts