Jump to content

Mi Band 2

Menntu

Recommended Posts

Wasz MiBand 2 nalicza kroki a co za tym idzie odległość w miarę normalnie? Mój ma z tym niestety problemy i nalicza zdecydowanie zbyt wiele kroków, przez co i pokonany dystans jest zbyt duży. Zauważył ktoś gdzieś jakąś opcję zmiany czułości urządzenia czy czegoś takiego co pomogłoby to zniwelować?

Podobno algorytm jest bardzo poprawiony w stosunku do jedynki. jak się uprzeć mogę zrobić test biegowy z krokomierzem w Samsungu S5, dla porównania.
MI w przypadku tej opaski zależało na pulsometrze i jak najdłuższym trzymaniu baterii przy ciągłym pomiarze.

Nie zmieniłem, spróbuję od jutra rana, jak opaska będzie wyzerowana. Dodam, że jestem praworęczny a opaskę nosze na lewej ręce. No właśnie podobno, jeśli się zatrzymam, sprawdzę kroki, przejdę 10 to na opasce jest 12-15, czasem 10. Zauważyłem, że trochę to zależy od intensywności machania ręką podczas chodu. Ogólnie idąc nie liczę kroków, ale widzę po odległości, ze nalicza o wiele za dużo.

9 minut temu, Newhousik napisał:

Podobno algorytm jest bardzo poprawiony w stosunku do jedynki

Jest wg mnie niezwykle dokładny. Zrobiłem ostatnio 30 km po górach i testowałem Mi band 2 porównując z zegarkiem Garmin Fenix z gps. Na tej trasie różnica w długości zmierzonej trasy była mniejsza niż 200 m. Idealnie!

• Like 2

34 minuty temu, TKN napisał:

Jest wg mnie niezwykle dokładny. Zrobiłem ostatnio 30 km po górach i testowałem Mi band 2 porównując z zegarkiem Garmin Fenix z gps. Na tej trasie różnica w długości zmierzonej trasy była mniejsza niż 200 m. Idealnie!

Mógłbyś sprawdzić ile masz kroków, przejść 10 czy tam 20 i sprawdzić ile przybyło? U mnie jest zwykle więcej niż 10. Z góry dzięki.

1 godzinę temu, pablo12589 napisał:

Mógłbyś sprawdzić ile masz kroków, przejść 10 czy tam 20 i sprawdzić ile przybyło? U mnie jest zwykle więcej niż 10. Z góry dzięki.

Zrobiłem 33 kroki idąc po herbatę, policzyło mi 33. :-)

Problem z naliczaniem jest w małych odległościach, po domu i w pracy. Na spacerach jest ok. Porównywałem z Google fit Gps- on przez 2 tygodnie, telefon w kaburze na pasku od spodni Band na lewej ręce i różnice były poniżej 3 procent. Może wadliwy egzemplarz.

Możesz reklamować ale jak sobie przeczytasz opinie o tym sklepie na tym forum to się dowiesz że kontakt z nimi jest praktycznie zerowy :) chyba że coś się w tym temacie ostatnio zmieniło

Wysłane z mojego Mi-4c

Oj tam gdzie nie kupisz zawsze mogą być problemy. Ważne żeby drogą pisemną pocztą itp. W najgorszym wypadku będziesz się bujał z rzecznikiem praw konsumenta. Ale ja bym jeszcze testował, najlepiej z innym mi bandem 2 na ręce. Jak wiemy krokomierz to połączenie sprzętu z oprogramowaniem i ciężko jest udowodnić swoje racje porównując go z innym producentem, pewnie łatwo taką reklamacje obalić, tak samo pulsometr producent nie gwarantuje że wyniki będą nawet zbliżone do prawdziwych pomiarów.
Sprawdzić dwa i wtedy reklamować, ja też tam kupiłem, na pulsometr nie narzekam.

Edited by Newhousik

Witam. Potrzebuję małej pomocy. Sparowałem mibanda 2 z aplikacją ściągniętą z miuipolska dokładnie mifit 2.1.8. Wszystko ładnie pięknie ale nie mogę ustawić odblokowania telefonu. Wchodzę w opcje odblokuj ekran bo zaznaczone jest że jest wyłączona. Następnie krok pierwszy ustaw blokadę ekranu, klikam w tą opcję i mam cały biały wyświetlacz na tel. Nie mam pomysłu co dalej robić. Chyba że robię coś źle?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

26 minut temu, Pancur napisał:

Chyba że robię coś źle?

Ustawienia -> blokady i hasła ->ekran blokady (ustawiasz blokadę pinem)

Później odblokuj przez bluetooth -> odblokowanie ekranu i wybierasz mi banda

30 minut temu, Pancur napisał:

Też nic

Wejdź w odblokowanie ekranu przez bluetooth, wybierz tego mi banda i zobacz czy na telefon widzi mi banda (ekran na zielono).

Edited by TKN

• mrosi locked this topic
  • Nezumi unlocked this topic