daniel.swider79 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 A to MiBand 2 mojej zony. Z dedykowana bransoletka ze stali nierdzewnej MiJobs + Folia ochronna na ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enci Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 (edited) A ktoś może podzielić się informacją czy silikonowa wymienna opaska MiJobs daje radę? Bo to chyba teraz jedyna możliwość zmiany paska na inny kolor od ręki... Edited July 27, 2016 by enci Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Dzisiejszy poranek przyniósł aktualizację MiFit. I tłumaczenie krzaczków z tłumacza google: "1. Aplikacja obsługuje ustawiania powiadomień blokadę ekranu alarmował przypomnienia; 02. Bransoletka Set odblokowania pozbycia odległość wsparcia; kroki 03 optymalizacji strony, statystyki sen, pasek tytułu, aby wyświetlić datę." Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Może w końcu poprawi się skuteczność odblokowania ekranu MiBandem. Mi działa losowo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 U mnie nowa wersja ma problem z smsami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 U mnie nowa wersja ma problem z smsami. Mi band tools - tyle w tym temacie. Aplikacja warta wydać kilka złotych. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Też ją mam zainstalowaną i nie wyświetlało ikony sms. Uprawnienia wszystkie ustawione. Teraz cofnąłem na wersję 2.16 nie wykrywa mi update-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 (edited) Czy ktoś z was ma pojęcie jak rozebrać tego Mi Banda? Edited July 30, 2016 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 Jak nie da się podważyć krawędzi toolem to... pozostaje przeciąć palnikiem acetylenowym. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzykalny Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Hej czy ktoś kupował u tego sprzedawcy? http://www.aliexpress.com/item/Original-For-Xiaomi-Band-2-Smart-Bracelet-Bluetooth-Fitness-Tracker-For-Xiaomi-Miband-2-Waterproof-Wristband/32676553400.html?spm=2114.01010208.3.1.TGV7iZ&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10049_10059_10058_10017_405_404_10060_10061_10062_412,searchweb201603_2&btsid=04fbb9c6-9689-4ff2-b1a6-56e4fcf46b3a Fajna opcja jest ze metalową bransoletą (chyba 50$)... ktoś taką posiada? Ogólnie ona dobrze dopasowana do mi banda? A może ktoś posiada ciekawych sprzedawców do polecenia? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Ja kupiłem już 2 metalowe bransoletki u tego sprzedawcy. Najpierw do 1S, teraz do Miband 2. Mogę polecić: I Love E-Life International Co. ltd Na Aliexpress oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzykalny Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 I to właśnie chciałem wiedzieć... Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Dzisiaj doszedł do mnie MiBand2 i jak na razie jestem zadowolony! Jaką aplikację polecacie do obsługi i ustawień? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 MiFit a jaką niby ? Na początek wystarczy. Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Z tego co wiem są różne aplikacje... Można spamować opaske z Endomondo lub Google Fit, a jak można to jak? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Normalnie, przez bluetooth. Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mckale Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Jak długo trzyma wam bateria? Brat kupił małżonce i po 4 dniach rozładowana...za 2gim razem tak samo... Używana z mifitem na nexusie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosynier Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Naładowana na 80% po 4 dniach dniach spadło do 70% Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 U mnie po każdym ładowaniu lepiej. Teraz ponad 20 dni. 16.06.16 od 57% do 100% w 1h30min do 22:00 Pierwsze ładowanie z gniazda laptopa. Kolejne z PowerBanku. 02.07.16 od 0℅ do 37 w 40min (musiałem wyjść) 7.07.16 od 13% do 100% w 2h51min 1.08.16 od 9% do 100% ( ładowanie 23:00-5:00) dziś 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Pływał ktoś z opaską albo nurkował czy nikt się nie odważył? Wam też brakuje tego że po odebranym powiadomienu przez opaske później nie można go zobaczyć (tak jakby się o nim zapomniało to opaska go już nie pokażę)? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dzisiaj dostałem aktualizacje MiFit do 2.1.8, zna ktoś changelog bo na internecie widzę tylko do 2.1.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miras91 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Witam Panowie. Mam do was pytanie. Zamówiłem sobie opaskę Mi band 2 . Generalnie zależy mi aby mierzyła kroki oraz puls podczas grania w piłkę ( trenuje codziennie ) jak wiecie nie jestem w stanie podczas treningu mieć przy sobie telefonu. 1. Czy opaska zapisuje sama w sobie dane ? ilość kroków , puls a potem synchronizuje się z telefonem i przesyła dane do aplikacji ? 2. Na jaką odległość można oddalić się od telefonu na otwartym terenie ? Testował ktoś może ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Pływałem w Bałtyku 😂 i nurkowałem z 10 razy na ok 4m, minęły prawie 2tyg i żadnych objawów zalania, ma IP67. Przypomnienia o nieodebranych są w Mi Band Nitify &fitness -8zl. Kroki to na pewno pamięta przez 5 dni (u mnie od 6000-10000 codziennie). Sen chyba tylko 2 dni z pomiarem tętna w nocy co 4 min. Zasięg skuteczny 5m ale na otwartej przestrzeni nawet do 15m działa czasem. /Edit Tętno jednak co 2min było ustawione. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Potwierdzam też pływanie w morzu Adriatyckim (zasolonym) oraz basenie i jacuzzi. Łącznie kilkanaście godzin. Oczywiście z przerwami Po każdej kąpieli myłem pod bieżącą wodą tak na wszelki wypadek, Działa od miesiąca bez przerwy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Ja nie myłem, nawet o tym nie pomyślałem, rano pływałem po południu obiad i później jeszcze Bałtyk, wieczorem prysznic i zdjąłem bo strugi wody z kranu włączają wyświetlacz, na drugi dzień tak samo. Czyszczenie pinów tylko gdy ładuje, czyli raz na 3 tygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @sondejmarek Chodziło mi bardziej o to że przyjdzie powiadomienie na MiBanda, zniknie i gdy jeszcze go nie otworzyłem to aktywując godzinę na opasce żeby pojawiło mi się nadal to powiadomienie. Rozumiesz? Prościej ujmując Pojawia się i znika a po pewnym czasie patrzę na opaske i ono nadal tam jest. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Niestety program o którym pisałem tego nie potrafi, przypomina o zdeklarowany interwał określoną przez użytkownika ilość razy. Ale na to jest proste rozwiązanie, poświęć rok codziennie po 12h na naukę programowania usiądź i stwórz taki program, kupię go w GoolePlay nawet za 30zl. I ze 100.000 innych posiadaczy MiBanda. Będziesz milionerem. Zobacz licznik, program kosztuje 2€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Niestety program o którym pisałem tego nie potrafi, przypomina o zdeklarowany interwał określoną przez użytkownika ilość razy. Ale na to jest proste rozwiązanie, poświęć rok codziennie po 12h na naukę programowania usiądź i stwórz taki program, kupię go w GoolePlay nawet za 30zl. I ze 100.000 innych posiadaczy MiBanda. Będziesz milionerem. Zobacz licznik, program kosztuje 2€ Hahahahaahhahahahaahah zaczynam technikum na profilu technik informatyk także z czasem się czegoś nauczę. Z tymi pobraniami nie jest też tak że każdy kupił wersję pro tej aplikacji 😉 Potrzebowałem szybko tej wersji pro to wystarczyło że pobawiłem sie lukcy patcherem i mam za darmo 😉 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Pobaw się i usuń a za pierwsze pieniądze kup ten program i daj dobry wzór do naśladowania aby w przyszłości Ciebie nie okradano z TWOJEJ twórczości. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torpis Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Witam, Mam problem z MI BAND 2 tj. opaska zlicza kroki, synchronizuje je z mi fit i przez jakiś czas wszystko jest ok po czym nagle na ekranie głównym widnieje np 3000 kroków a zsynchronizowane mam tylko 1500. Rozłączanie bluetooth, odparowanie i sparowanie opaski nie pomaga. Próbowałem już różnych wersji apki od 2.1.1 do 2.1.8 i ciągle ten sam problem. Zauważyłem, że czasami podczas synchronizacji opaska pokazuje czas o godzinę wyższy niż jest faktycznie ale później wraca do właściwego czasu. Z tym też już próbowałem coś zrobić i zmieniałem czas z automatu na ręczny, inne strefy itp. Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? Opaska ma firmware 1.0.0.23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riki96 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 (edited) da się rozłączyć z telefonem który został peknięty ekran,dotyk i połączyć z nowym tele? albo jak by go zresetowac mi band? Rozwiązanie wystarczy sie zalogować na to samo konto w mi band jak było na poprzednim telefonie, nie zadziała na innym koncie Edited August 14, 2016 by Riki96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robsonik20 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Opaskę mam 10 dni i ponad 50% baterii jeszcze. Też używam Mi Band Notify & Fitnes, aplikacja fajna tylko nie dokońca dobrze zlicza czas snu. Jeżeli zasnę o 22:00 a następnie obudzę się po 2:00 i zrobię kilkanaście kroków to nie liczy już snu od 2:30 do 7:00. Macie jakieś pomysły aby policzyło mi całą noc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumek Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 A u mnie jak wstanę w nocy do kibelka to tego nie łapie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newhousik Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Kupiłem sobie aplikacje "Mi Band Tools", ale zastanawiam się też nad "Mi Band Notify & Fitness". Przy instalacji Tools pisało żeby odinstalować inne aplikacje że mogą się gryźć. Ktoś używał tych aplikacji w tym samym czasie ? Zasłyszałem że w "Mi Band Notify & Fitness" przy próbie załączenia różnych opcji pojawiają się mikropłatności. To prawda czy jednak jest po prostu wersja PRO i potem ma się już wszystkie opcje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Mam PRO i MiFit nie gryzą się i nie prosił nigdy o dopłatę, nie używam endomondo- ktoś pisał że przy próbie eksportu do pliku do Endomondo trzeba coś płacić, Info nie potwierdzone żadnym screenem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newhousik Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Z MiFit nie będą się gryzły (chodziło mi o duet Mi Band Tools-Mi Band Notify & Fitness), jest ona wręcz wymagana do poprawnej pracy aplikacji firm trzecich, ale dzięki za info co do wersji Pro. Endomondo bez problemy szczytuje dane bezpośrednio z MBT i MBN&F przy ustawionym pulsometrze włączonym (opis na tabletowo) więc nie ma potrzeby mportu, ale może faktycznie ten eksport jest płatny. może po prostu zainstaluje i sprawdzę nie chciałem robić śmietnika z systemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts