juveadamo Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Jaką wybrać aplikacje do mi banda 2, którego potrzebuje tylko do powiadomień gdy ktoś dzwoni lub wyślę SMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epitek Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Jaką wybrać aplikacje do mi banda 2, którego potrzebuje tylko do powiadomień gdy ktoś dzwoni lub wyślę SMS. Wystarczy mifit.Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
juveadamo Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
can5ona Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Mam pytania przed zakupem. Wspomożecie wiedzą? - czy kupując opaskę i instalując mi fit (po aktualizacji do aktualnego FW) jest już ID dzwoniącego w j. polskim? Czy nadal trzeba się bawić w zmianę języka na eng albo krzaczki? - korzysta ktoś tu z komunikatora viber? trafiłem gdzieś na info (teraz nie mogę odszukać) o tym, że podobno mi band 2 ma problem z wyświetleniem powiadomień z tego komunikatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 @can5ona - trzeba się bawić lub używać zmodyfikowanego MiFit - powiadomienia z vibera wyświetlają się w normalnie (w MiFit jest to sama ikonka) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
can5ona Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 A czy zakup mi band 2 tools rozwiąże problem? Tzn czy w nim mogę to ustawić czy jednak pozostaje zabawa albo zmodyfikowany mifit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Teraz to lepiej poczekać, bo zaprezentowali Mi Band 3 Sent from my SM-A605FN using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Czy nikt tu nie ma problemu z dodaniem znajomych do mifit? Ja juz pare miesięcy nie mogę dodać znajomej, nic nie pomaga, zmiany kont, nowe konta, inne wersje opaski, kompletnie nic. Maciej taki problem? Spróbujcie mnie zaprosić Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 14 minut temu, blaca napisał: Spróbujcie mnie zaprosić Zeskanowałem ciebie, chyba powinieneś dostać info w celu potwierdzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Ten problem ma chyba większość użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epitek Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Czy nikt tu nie ma problemu z dodaniem znajomych do mifit? Ja juz pare miesięcy nie mogę dodać znajomej, nic nie pomaga, zmiany kont, nowe konta, inne wersje opaski, kompletnie nic. Maciej taki problem? Spróbujcie mnie zaprosić U mnie też to nigdy nie działało.Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 U mnie też to nigdy nie działało.Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkJa mam dodanych duch znajomych ale to z rok temu.... Obecnie próbowałem i też się nie da.... Ciekawe dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 No właśnie miałem kiedyś, jakiś rok temu dodana znajomą ale musiałem usunąć i chciałem dodać ponownie i jest lipa. A jest to bardzo fajna opcja, zawsze sobie sprawdzalismy kti jak długo spal, ile kroków zrobiliśmy, robiliśmy zawody kto wykona ich więcej. Xiaomi to fajna firma ale dlaczego nikt z tym nic nie robi. Czytałem fora rosyjskie, amerykańskie itp i wszędzie maja taki problem a xiaomi milczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinowiec Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Cześć! Od niedawna z chłopakiem mamy miband2 oboje mamy miFit, chłopak dodatkowo ma MiBand Tools i pojawił się u niego problem - kiedy wchodzi się do aplikacji MiFit pokazuje daną ilość kroków, jednak kiedy kliknie się w te kroki (i otwierają szczegóły) liczba kroków potrafi się różnić od tej na głównej stronie nawet o 2tys. Czy ktoś z czymś takim się spotkał i wie jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 1 godzinę temu, malinowiec napisał: Czy ktoś z czymś takim się.. Dawno temu jak używałem Miband Tools to miałem ten sam problem. Po którejś aktualizacji Toolsa problem zniknął. Ostatecznie pozostałem na samym Mificie choćby przez to że w duecie bateria opaski szybciej schodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonchpl Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Błąd serwerów Xiaomi - nic z tym nie zrobisz.Mnie któregoś dnia ukradli ponad 6 tys. kroków Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdak Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Dnia Wed Feb 28 2018 o 10:13, arturiano napisał: A powiedzcie mi moi drodzy czy nie macie problemów z podświetleniem opaski? Moja dziewczyna ma o rok nowszą opaskę i ładnie wszystko czytelnie widać, a u mnie jakby z każdym miesiącem coraz słabiej. Świeci o połowę słabiej niż mojej dziewczyny. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Moja opaska ma prawie dwa lata. W ciemnym pomieszczeniu jeszcze da się cokolwiek odczytać. W świetle dziennym prawie nic nie widać (o słońcu nie wspomnę). Koleżanka ma pół roku krócej. U niej wszystko jest jeszcze czytelne. Ona nie aktualizuje opaski, ani Mi Fit. Rozumiem, że lepiej nie będzie? Dnia Thu Jun 21 2018 o 14:22, simonchpl napisał: Mnie któregoś dnia ukradli ponad 6 tys. kroków Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Miałem Passę od 13 mają 2017 praktykacznie do dzisiaj. Jakieś 3-4 tygodnie temu, prawdopodobnie po jakiejś aktualizacji, zginęły mi kroki historyczne i pokazuje mi Passę na 240 dni, a nie rzeczywiste ponad 400. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Kupiłem opaskę w dniu premiery. Nadal świeci tak jasno jak świeciła. I to rzeczywiście jasno (porównywałem do innych to niebo a ziemia oczywiście na korzyść mojej. Sklepowe teraz są tak ciemne i zimne, straszna przepaść). Jestem zadowolony. Chyba nie ma reguły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambo4 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Witam i przepraszam że trochę nie w temacie pytanie ale... kupiłem za paręnaście zł Mi Band 1.Wszystko z nią w porządku tylko rozstrzał kroków względem mojego Fenixa 3 jest bardzo duży.Nawet do 2 tyś kroków dziennie.Ale co ciekawe na treningu na dystansie 7 km Mi Band pomylił się tylko o 200 metrów.Pytanie czy można jakoś skalibrować kroki w opasce?Sama opaska jest fajnym gadżetem i sprawuje się bardzo dobrze.Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 A ręką prawidłowo ustawiona w MiFit, lewa/prawa? Nie trzymasz tej reki z opaską w kieszeni podczas spaceru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 mozna nosić opaske na prawym nadgarstku ? zegarka mi ona nie zastapi wiec musze znaleść dla niej miejsce;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambo4 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 (edited) W Mifit ustawione mam na prawy nadgarstek.Posiadałem w ubiegłym roku MiBand 2 ale on zliczał kroki ideolo.Na lewym mam cały czas Fenixa więc chyba Mi band powinien wskazywać dobrze.Jestem praworęczny.Chyba że to wina apki Mifit,używam nieoficjalnej wersji 3.4.1 w której można ustawić czas reakcji opaski na 0 sekund. Edited July 5, 2018 by bambo4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawendziak Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Witam, nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, ale nie jestem zbyt biegły w korzystaniu z forum. Chciałbym zapytać, czy jest tu ktoś, to także ma problemy z aplikacją Notify&Fitness, a dokładniej z funkcją trening. Kiedy wychodzę pobiegać odpalam funkcję trening, a następnie Endomondo. Wszystko działa. Aplikacje widzą puls, raz bardziej prawdziwie raz mniej (konfrontowałem to z zegarkiem Garmin), ale po kilku minutach nagle opaska jak gdyby traci łączność z aplikacją i przestaje mierzyć puls. Potem nagle ponownie zaczyna. Telefon podczas biegu mam na ramieniu. Nie zauważyłem zależności między wybudzonym telefonem a wyłączonym ekranem, choć może czasami kiedy sprawdzam jak przebiega trening na telefonie puls nagle zaskakuje. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Nie ukrywam że strasznie mnie to irytuje, że po skończonym treningu okazuje się, że połowa nie została zarejestrowana przez opaskę. Przesyłam przykładowy wykres z Endomondo. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 W ustawieniach zarządzania energią telefonu, zablokuj oszczędzanie energii dla tych aplikacji. Nie wiem jaki masz telefon i system, na A5'16 z Nougat'em jest taka opcja: niemonitorowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawendziak Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 Dziękuję za odpowiedź, ale już to przerabiałem i nic nie daje. Mam ustawione zarządzanie energią na tych aplikacjach na "bez ograniczeń". Telefon który posiadam do Xiaomi Redmi 4X, wersja android 7.1.2. Może jakieś inne propozycje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawqaz Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Witam, kupiłem mi band 2 ale mam problem ponieważ już dwa razy zdarzyło mi się że pastylka wypadła z paska i trzeba było jej szukać, czy można jakoś temu zaradzić czy jest to już taka przypadłość tego modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prz Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Kupić lepszy pasek zamiast tego od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawqaz Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 A jakiś konkretnie polecasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valdo Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Witam, kupiłem mi band 2 ale mam problem ponieważ już dwa razy zdarzyło mi się że pastylka wypadła z paska i trzeba było jej szukać, czy można jakoś temu zaradzić czy jest to już taka przypadłość tego modelu?Może źle ją wkładasz. Ma być wkładana od dołu.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamdvd Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 https://www.gearbest.com/smart-watch-accessories/pp_662238.html?wid=1433363 Mam już jakiś czas, całkiem udany pasek. Jeszcze mi się w nim nic nie urwało. Część, w którą wkładasz pastylkę jest plastikowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawqaz Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 12 godzin temu, Valdo napisał: Może źle ją wkładasz. Ma być wkładana od dołu. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Wkładana jest dobrze od dołu tylko wypada ona od góry podczas gry w piłke nożną Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Masz pewnie wyrobiony pasek. Ja pierwszego mi banda właśnie tak zgubiłem, wypadł górą. Mi banda 2 zgubiłem całego, wyrobiła się ta dziurka w pasku i się odpiął cały. Teraz kupiłem amazfit bip z normalnym paskiem i spokój. Zmień pasek na nowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 https://www.gearbest.com/smart-watch-accessories/pp_662238.html?wid=1433363 Mam już jakiś czas, całkiem udany pasek. Jeszcze mi się w nim nic nie urwało. Część, w którą wkładasz pastylkę jest plastikowa.Również go miałem ale w kolorze czarnym, polecam. Choć po dłuższym czasie dziurki się wyrabiają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturiano Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 I ode mnie rada kup sobie z 2 albo 3 paski. To tanie a zawsze w zapasie można mieć Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Mi się kilkukrotne odpiął pasek, zazwyczaj w pracy, zahaczałem końcówką zapięcia. Kupiłem taki pasek zapina się do wewnątrz .https://pl.aliexpress.com/item/Firebee-Sport-Straps-For-Xiaomi-Mi-Band-2-Straps-Bracelet-Colorful-Strap-Wristband-Replacement-Accessories-For/32837880431.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.48fb5c0fTTci3d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts