sondejmarek Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Zerknij tutaj:https://miuipolska.pl/forum/applications/tapatalk/index.php?/topic/29586-Mi-Band-2-wersja-PLW ostatnim modzie brak powiadomienia o nazwie dzwoniącego, przeczytaj cały wątek Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukashend Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Witajcie, Chciałem się zapytać czy to jakiś błąd, przypadek czy źle coś zobaczyłem. Mam wrażenie, że jakaś część wiadomości, którą dostałem wyświetliła mi się na opasce. Niestety większość razy widzę tam jedynie nadawcę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Czy działa wam Notify & Fitness po ostatnich aktualizacjach firmware Mi Banda? Niestety u mnie pomiar tętna nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Mam zaktualizowane Notify & Fitness i firmware opaski. Pomiar tętna działa.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
elliopoul Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Witam! Zakupiłem opaskę z myślą o wykorzystywaniu tylko i wyłącznie do biegania jednak mam nie mały problem z odpowiednią konfiguracją. Zależy mi jedynie na trzech funkcjach: czas, dystans, przycisk funkcyjny - następna piosenka. Problem z dystansem jest taki, że opaska mierzy kroki i przyjmuje chyba średnią długość kroku i na tej podstawie wyznacza dystans. Więc przy rozpoczęciu aktywności biegania przez Mi Fit zamiast startować od 0km to po całym dniu startuję np. od 3.5km i do tej wartości dodaje aplikacja przebiegnięty dystans. Czy jest możliwość, aby opaska przez cały dzień pokazywała 0km a dopiero przy rozpoczęciu trasu pokazywała przebyty dystans i zapisywała trasę GPS? jak to wygląda w przypadku notify & fitness pro? Nie chciałbym płacić jedynie za możliwość sprawdzenia takiej funkcjonalności więc z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Zerowania krokomierza nie widziałem a ślad tylko przy sparowaniu z telefonem zapisuje więc trzeba mieć smartfona przy sobie. MiBand2 nie ma GPS. /EditW Notify jest opcja zmiany długości kroku i rozbicie aktywności na etapy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Witam. Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić opaskę MiBand2. Problem polega na tym, że opaska posiada silikonową obudowę, i jest prawdopodobieństwo, że zawarte będą w niej związki kobaltu, na które jestem uczulony. Czy jest możliwość zdobycia informacji o składzie gumy, z którego została wykonana obudowa? Jeśli tak, to skąd mogę taką informację pozyskać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prz Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Właśnie przyszedł do mnie Mi Band 2, którą aplikację najlepiej kupić? Zależy mi na powiadomieniach (w tym wyświetlanie osoby dzwoniacej) i inteligentnym budziku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Proszę bardzo.Zobacz "Presence of toxic and hazardous substances"https://drive.google.com/file/d/0B9tnfq_baKu5ZmQ4R3RKM2hJYlU/view?usp=drivesdkO kobalcie nic nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Dnia 5.11.2017 o 13:58, elliopoul napisał: Witam! Zakupiłem opaskę z myślą o wykorzystywaniu tylko i wyłącznie do biegania jednak mam nie mały problem z odpowiednią konfiguracją. Zależy mi jedynie na trzech funkcjach: czas, dystans, przycisk funkcyjny - następna piosenka. Problem z dystansem jest taki, że opaska mierzy kroki i przyjmuje chyba średnią długość kroku i na tej podstawie wyznacza dystans. Więc przy rozpoczęciu aktywności biegania przez Mi Fit zamiast startować od 0km to po całym dniu startuję np. od 3.5km i do tej wartości dodaje aplikacja przebiegnięty dystans. Czy jest możliwość, aby opaska przez cały dzień pokazywała 0km a dopiero przy rozpoczęciu trasu pokazywała przebyty dystans i zapisywała trasę GPS? jak to wygląda w przypadku notify & fitness pro? Nie chciałbym płacić jedynie za możliwość sprawdzenia takiej funkcjonalności więc z góry dziękuję za pomoc ta opaska się do tego nie nadaje- sama nie zmierzy czasu, dystans będzie na 99% niedokładny mówisz o przycisku funkcyjnym- czyli biegasz z telefonem- czy nie lepiej wykorzystać opaskę jako pulsometr, dodatek do aplikacji? nie testowałem opcji treningu z mifit ani notify, ale może to jest wyjście..? zamieszczam screeny: Spoiler 20 godzin temu, matpol7 napisał: Witam. Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić opaskę MiBand2. Problem polega na tym, że opaska posiada silikonową obudowę, i jest prawdopodobieństwo, że zawarte będą w niej związki kobaltu, na które jestem uczulony. Czy jest możliwość zdobycia informacji o składzie gumy, z którego została wykonana obudowa? Jeśli tak, to skąd mogę taką informację pozyskać? można kupić opaski z innych materiałów^^ przykład: https://www.gearbest.com/smartwatch-accessories/pp_369534.html?wid=21 20 godzin temu, Prz napisał: Właśnie przyszedł do mnie Mi Band 2, którą aplikację najlepiej kupić? Zależy mi na powiadomieniach (w tym wyświetlanie osoby dzwoniacej) i inteligentnym budziku. Koledzy wyżej polecali, nie korzystałem jeszcze z inteligentnego budzika, ale poza tym aplikacja działa bardzo dobrze. Możesz potestować, a zakupić później. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 (edited) Dziękuję za dotychczasową pomoc. Czy udostępniona przez sondejmarek tabela pierwiastków zawartych w opasce obejmuje je wszystkie? Dodam jeszcze, że jestem uczulony oprócz kobaltu również na nikiel. W tabelce jest napisane, że dany pierwiastek jest traktowany jako nieuczulający w produkcie, ponieważ jego ilość nie przekracza jakiś tam norm. Zastanawiam się, czy te normy wysatrczą aby móc powiedzieć, że opaska mnie nie uczuli. Napisałem jeszcze maila do xiaomi. Słyszałem o metodach zaklejania plastrem, podkładek pod zegarki ale również lakierowaniem. No ale jeżeli opaska by mnie jednak uczuliła, to polakierowanie gumki jest możliwe, ale pulsometr prawdopodobnie pokazywał by przekłamane wyniki, będąc zalakierowanym. Co do innych materiałów opaski, metal odpada. Chyba, że znalazłbym np. jakąś materaiałową? Mam jednak nadzieję, żę gumowa będzie w porządku. Edited November 8, 2017 by matpol7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Są chyba też skórzane. Czyli te uczulające czynniki występować mogą też w samej pestce? Jak w ogóle objawia się twoje uczulenie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Producent w ulotkach zamieszcza: "Silikonowy pasek został wykonany z materiału hipoalergicznego." Ja mam kilka pasków, silikonowe, gumowy i skórzano/metalowy.Może coś znajdziesz, za 2-25zł jest wielki wybór. Jeśli to tylko mała wysypka możesz chyba się poświęcić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Mała wysypka to to nie jest. Ręce się wysuszają, czerwienią a jeżeli stan jest fatalny to nawet dochodzi do pękania skóry. No nic, będę musiał po prostu zaryzykować, bo nie uda mi się raczej dojść do szczegółowych informacji o zawartości niklu i kobaltu w opasce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krogul-20 Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Witam mam taki problem dałem siostrze mi banda 2 i nie może go zespawać z mi fit ja też po zainstaluj najnowszego mi fita nie mogę zesparowac opaski co może być problemem?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Witam mam taki problem dałem siostrze mi banda 2 i nie może go zespawać z mi fit ja też po zainstaluj najnowszego mi fita nie mogę zesparowac opaski co może być problemem?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu TapatalkaJeżeli dałeś jej wcześniej używanego, to najpierw trzeba go odłączyć od konta xiaomi. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) Ktoś już miał przypadek że opaska nie reaguje na ładowanie? próba podłączenia pod różne źródła zasilania (usb, ładowarka sieciowa 2A) nie wzbudziała ładowania. Kabelek jest ok bo druga pastylka się ładuje. Opaska już leżała podłączona pod usb kilka godzin i nadal martwa. Jest jakaś szansa na reanimację w warunkach domowych czy wysłać ją na reklamację? ok, nie było tematu - działa. pomogło dokładnie wyczyszczenie środkami z dodatkiem alkoholu całej pastylki, możliwe że styki coś nie teges były. podłączona kilkukrotnie pod usb lapa i w końcu zaskoczyła Edited November 16, 2017 by artmin Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-1-6-1-release/mi-fit-3-1-6-1-android-apk-download/ Nowa aktualizacja wraz z nowym firmwarem. Może coś poprawi się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Jeżeli ktoś ma porysowaną opaskę to polecam sobie zakupić mimo wszystko "szkło" na ekranik. Ładnie zasłania wszystkie rysy i wygląda jak nowa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Jak mogę odłączyc miband z drugiego telefonu,który został zalany a ja nie mam dostępu do konta Nie mogę przez to połączyc się ze swoim smarfonem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlok Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Witam. Zamówiłem właśnie xiaomi mi band 2. W związku z tym chciałbym zadać pytanie. Wiem, że aktywności przy rowerze stacjonarnym nie mierzy, natomiast doskonale radzi sobie z bieżnią. Mnie zastanawia czy jest możliwość pomiaru tętna i treningu na worku bokserskim? Lub czy jest jakaś aplikacja która synchronizuje się z mi band 2 i daje możliwość pomiaru interwałów na worku bokserskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Tętno jak najbardziej i to powinno działać niezależnie od rodzaju sportu, no chyba, że pływanie. W aplikacji MiFit po zakończonym treningu masz wykres tętna. Boksu akurat nie ma, więc jeśli szukasz aplikacji co zlicza ci uderzenia, czy coś to musisz poszperać w google play. Może mi band tools Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 W Mifit jest opcja własnej aktywności i wysyłasz na serwer, może dodadzą. Policz uderzania i sprawdź wyniki np po 10 minutach.Była taka opcja własnej aktywności jak ostatnio zaglądałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeneo Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Cześć czy robie coś nie tak? podpatrzyłem u znajomka że mozna wyswietlać dodatkowe dane na ekranie miband 2 poczytałem i zrobiłem co trzeba tzn zmiana jezyka >reset tel> zmiana ustaiwen mi fit> zmiana jezyka na polski>reset, przed restartem telefonu na opasce pokazywały sie informacje porestaarcie telefon miał problem ze znalezieniem opaski a po odnalezieniu bez zadnej aktualizacji informacje juz sie nie pokazywały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GadzetoPL Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Mi również ten sposób nie działał - nie wiem z czego to wynika że u niektórych "zaskakuje". Jedynym rozwiązaniem jest na stałe język angielski w telefonie, ja odkryłem dzięki temu większe możliwości Asystenta więc już przy nim zostanę - w codziennym korzystaniu z telefonu nic nie przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 (edited) @xeneo Jakie to są te dodatkowe opcje które się wyświetlają? Możesz przybliżyć mi ten temat, bo u mnie po zmianie języka nie ma żadnej różnicy. Edited November 30, 2017 by Waxy Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Kojarzy ktos o co chodzi z etykieta zachowania w mi fit? I dlaczego nie dziala z 1s?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeneo Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Dnia 30.11.2017 o 17:55, Waxy napisał: @xeneo Jakie to są te dodatkowe opcje które się wyświetlają? Możesz przybliżyć mi ten temat, bo u mnie po zmianie języka nie ma żadnej różnicy. w ustawieniach jak zmienisz na angielski to podczas przychodzących powiadomień w stylu messenger wiadomości telefon pod ikoną apki wyswietla Ci kto do Ciebie napisał/dzwońi Link to comment Share on other sites More sharing options...
asalas77 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Hej, mój Mi Band wibruje sobie losowo o pełnych godzinach lub xx:30, są 3 wibracje po około 0,5s i pokazuje się logo mi band. Co to może być? Przejrzałem chyba wszystkie opcje i nie mam pojęcia gdzie to wyłączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasq Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Witam Was, Myślę o zakupie smartbanda dla mojego taty, jednak najważniejsze jest, aby posiadał funkcję SOS m.in. w oparciu o puls, aktywność itp. Kojarzycie może, czy w Mi Band 2 jest coś takiego? Dzięki z góry i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Nawet jeśli uda się to skonfigurować to bateria w MB2 jak i telefonie nie wystarczy na 12h.Poza tym to jest tylko informacyjne, jeśli potrzeba monitora to trzeba iść do kardiologa a nie powierzać zabawce kontrolę nad życiem człowieka.Chyba że źle zrozumiałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasq Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Nie chodzi o monitoring czynności życiowych a'la badania lekarskie, tylko o nagłe przypadki. Tata jest cukrzykiem, ma skłonności do zasłabnięcia, chociaż dobrze się trzyma. Wiadomo, lata lecą, a on nadal sam lata po lesie zbierając grzyby. Chodzi właśnie o takie nagłe przypadki ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 To lepiej telefon dla seniora z funkcją SOS, duży przycisk dzwoni do zadeklarowanej osoby i piszczy, trzeba skonfigurować tylko i aku trzyma 10 dni.Ale to inny wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasq Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Mój tata nie jest niepełnosprawny, używa smartfonów, lubi nowe technologie. Nie zapytałem tutaj o porady typu "co kupić dla seniora". Pytam konkretnie, czy Mi Band obsługuje funkcję SOS, nie interesują mnie inne wywody i prywatne opinie, bez urazy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 24 minuty temu, piasq napisał: Mi Band obsługuje funkcję SOS MiBand nie, ale być może znajdziesz jakąś aplikację która będzie posiadała taką funkcję. Sam Mifit informuje o przekroczeniu tętna np. podczas biegania, chodzenia, jeździe na rowerze z tym, że musisz mieć uruchomioną konkretną aktywność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts